Σεξουαλική Υγεία

Κολπικό κάψιμο : Λόγοι που συμβαίνει μετά το σέξ

Κολπικό κάψιμο : Λόγοι που συμβαίνει μετά το σέξ

Κολπικό κάψιμο : Οι ορμονικές αλλαγές στα διάφορα στάδια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα του κόλπου. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος ή τσίμπημα κατά τη διάρκεια της επαφής λόγω τριβής

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) , σχεδόν 3 στους 4 ιδιοκτήτες αιδοίου θα βιώσουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Και ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους πόνου είναι μια αίσθηση καψίματος. Αν σας έχει συμβεί αυτό, ξέρετε ότι δεν είναι φυσιολογικό» και δεν χρειάζεται να «ανεχτείτε». Υπάρχει αυτό το μεγάλο στίγμα που σχετίζεται με το σεξ που κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να είναι οδυνηρό ή ότι είναι εντάξει αν είναι επώδυνο.

Young woman holding hands near panties on color background. Gynecology concept

Παράγοντες που ευκολύνουν να το νιώσετε

 • η ηλικία σου
 • το σεξουαλικό σας ιστορικό
 • το ιατρικό σας ιστορικό
 • τη θέση της καύσης
 • πόσο συχνά εμφανίζεται
 • όταν συμβαίνει

Έλλειψη διέγερσης

 • Οι κόλποι παράγουν ποικίλα επίπεδα φυσικής λίπανσης όταν διεγείρονται. Αλλά αν δεν είστε στη διάθεση ή δεν έχετε ενεργοποιηθεί αρκετά  και δεν χρησιμοποιείτε πρόσθετο λιπαντικό , το σεξ μπορεί να είναι οδυνηρό λόγω της έλλειψης λίπανσης.
 • Ίσως ο σύντροφός σας απλά δεν σας ενεργοποιεί ή δεν δίνει προσοχή στις ανάγκες σας.
 • Η ψυχική σας υγεία μπορεί επίσης να παίξει ρόλο. Κατάθλιψη , άγχος και ανησυχία  μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο σας.
 • Το παρελθόν τραύμα, ειδικά αν ήταν σεξουαλικής φύσης, μπορεί να επηρεάσει και την επιθυμία σας για σεξ.

Κολπική ξηρότητα

 • Οι ορμονικές αλλαγές στα διάφορα στάδια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα του κόλπου. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος ή τσίμπημα κατά τη διάρκεια της επαφής λόγω τριβής.
 • Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν αυτού του είδους την κολπική ξηρότητα, όπως:

Ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος

 • Κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών ενός [εμμηνορροϊκού] κύκλου, όπως ακριβώς πριν από την εμμηνόρροια, ο κολπικός ιστός μπορεί να είναι πιο ξηρός λόγω της αύξησης της ορμόνης προγεστερόνης.

Ορμονική αντισύλληψη

 • Εάν είστε στον έλεγχο των γεννήσεων για πάνω από 5 χρόνια, λέει ο Bahlani, μπορεί να αλλάξει την ποσότητα τεστοστερόνης που παράγεται από τις ωοθήκες σας. Η τεστοστερόνη συμβάλλει στη λίπανση του κόλπου, οπότε αν τα επίπεδα σας πέσουν πολύ χαμηλά, μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και αίσθημα καύσου.

Ακολουθεί βίντεο για το κολπικό κάψιμο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κρίση πανικού : Μάθετε τι είναι

Κατάλληλη διατροφή σε κάθε φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου

Αγγελική σειρά : Το φινάλε ήρθε πρώτο στην προτίμηση του κοινού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.