Σεξουαλική Υγεία

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.

Το ζηλότυπο άτομο υιοθετεί μια στάση επαγρύπνησης και δυσπιστίας, και το άτομο που παρακολουθεί υιοθετεί στάσεις επιφυλακτικής και δυσαρέσκειας. Και οι δύο υποφέρουν και αλληλοενισχύονται αμοιβαία τη συμπεριφορά του άλλου. Ο ολοένα και πιο άγρυπνος ζηλιάρης, ο όλο και πιο επιφυλακτικός συνεργάτης του. Ο ζηλότυπος άνθρωπος λυπάται που κάνει τον σύντροφό του να υποφέρει, κάτι που δεν εμποδίζει τη ζήλια του να ενεργοποιηθεί από οποιοδήποτε ερέθισμα. Ζήλια που συχνά καταλήγει σε επιθετικότητα, είτε λεκτική, σωματική είτε ψυχολογική. Μόλις ηρεμήσει ηρεμία, το άτομο επιστρέφει στην αρχή του κύκλου ζητώντας συγχώρεση.

Οι ζηλότυποι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Στην πραγματικότητα, οι τεχνικές γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους πόρους για την υλοποίηση αυτής της αλλαγής. Οι ζηλότυποι άνθρωποι μαθαίνουν μέσω της θεραπείας να εμπιστεύονται τον άλλο, να πιστεύουν ακράδαντα ότι θα συνεχίσουν να είναι πιστοί, γιατί τους αρέσει να είναι στο πλευρό τους και τη ζωή που ζουν στο πλευρό τους. Μπορείτε να αλλάξετε όταν καταλαβαίνετε ότι αγαπάτε αρετές για τις οποίες αξίζετε να αγαπάτε και όταν εξομοιώνετε ότι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε εκείνες τις πτυχές που θεωρείτε βελτιωμένες ή που νομίζετε ότι μπορεί να σας απομακρύνουν από τον σύντροφό σας.

Έτσι, η ανάκτηση της αντίληψης της αξίας και του τόπου ελέγχου θα τονώσει και θα διευθετήσει αυτήν την αλλαγή. Οι ζηλότυποι άνθρωποι, έχοντας συνεχείς συμπεριφορές ελέγχου, τροφοδοτούν τις καταστάσεις άγχους , αγωνίας, ανησυχίας και δυσπιστίας τους πολύ περισσότερο. Οι ζηλότυποι άνθρωποι έχουν συναισθηματική αγωνία που προκαλείται από παραμορφωμένες σκέψεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Είδες τον πρώην σε εφαρμογή να αναζητά νέο αμόρε... Διαχειρήσου το

Πώς να αντιμετωπίσεις τη ζήλια

Στρατηγικές για να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.