Σεξουαλική Υγεία

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.

Το ζηλότυπο άτομο υιοθετεί μια στάση επαγρύπνησης και δυσπιστίας, και το άτομο που παρακολουθεί υιοθετεί στάσεις επιφυλακτικής και δυσαρέσκειας. Και οι δύο υποφέρουν και αλληλοενισχύονται αμοιβαία τη συμπεριφορά του άλλου. Ο ολοένα και πιο άγρυπνος ζηλιάρης, ο όλο και πιο επιφυλακτικός συνεργάτης του. Ο ζηλότυπος άνθρωπος λυπάται που κάνει τον σύντροφό του να υποφέρει, κάτι που δεν εμποδίζει τη ζήλια του να ενεργοποιηθεί από οποιοδήποτε ερέθισμα. Ζήλια που συχνά καταλήγει σε επιθετικότητα, είτε λεκτική, σωματική είτε ψυχολογική. Μόλις ηρεμήσει ηρεμία, το άτομο επιστρέφει στην αρχή του κύκλου ζητώντας συγχώρεση.

Οι ζηλότυποι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Στην πραγματικότητα, οι τεχνικές γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους πόρους για την υλοποίηση αυτής της αλλαγής. Οι ζηλότυποι άνθρωποι μαθαίνουν μέσω της θεραπείας να εμπιστεύονται τον άλλο, να πιστεύουν ακράδαντα ότι θα συνεχίσουν να είναι πιστοί, γιατί τους αρέσει να είναι στο πλευρό τους και τη ζωή που ζουν στο πλευρό τους. Μπορείτε να αλλάξετε όταν καταλαβαίνετε ότι αγαπάτε αρετές για τις οποίες αξίζετε να αγαπάτε και όταν εξομοιώνετε ότι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε εκείνες τις πτυχές που θεωρείτε βελτιωμένες ή που νομίζετε ότι μπορεί να σας απομακρύνουν από τον σύντροφό σας.

Έτσι, η ανάκτηση της αντίληψης της αξίας και του τόπου ελέγχου θα τονώσει και θα διευθετήσει αυτήν την αλλαγή. Οι ζηλότυποι άνθρωποι, έχοντας συνεχείς συμπεριφορές ελέγχου, τροφοδοτούν τις καταστάσεις άγχους , αγωνίας, ανησυχίας και δυσπιστίας τους πολύ περισσότερο. Οι ζηλότυποι άνθρωποι έχουν συναισθηματική αγωνία που προκαλείται από παραμορφωμένες σκέψεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Είδες τον πρώην σε εφαρμογή να αναζητά νέο αμόρε... Διαχειρήσου το

Πώς να αντιμετωπίσεις τη ζήλια

Στρατηγικές για να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.