Σεξουαλική Υγεία

Ζήλια: Και πώς να την “δουλέψετε” σε μία σχέση

Ζήλια: Και πώς να την “δουλέψετε” σε μία σχέση

Ζήλια: Και πώς να την "δουλέψετε" σε μία σχέση.  Αναρωτήθηκες ποτέ αν ο σύντροφός σου σου έλεγε ψέματα για το πού πήγαιναν; Μήπως το Facebook παρασύρει τον πρώην του συζύγου σας; Ή κατέστρεψε ένα πολύ καλό απόγευμα κατηγορώντας την κοπέλα σας για κάτι που είστε αρκετά σίγουροι ότι έκανε;

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό με τη ζήλια. Καταστρέφει τις σχέσεις, σε κάνει να νιώθεις τρελός και γεννά μια πληγωμένη λάμπα υποψίας που ζει μέσα στην καρδιά σου. Αλλά το να προσπαθείς να ξεπεράσεις τη ζήλια μπορεί μερικές φορές να νιώθεις σαν να προσπαθείς να ελέγξεις ένα παλιρροϊκό κύμα. Δεν θέλετε να σπάσετε το φράγμα, αλλά δεν μπορείτε να βοηθήσετε το ζηλιάρικο νερό σας να ξεχειλίζει.

Κανείς δεν θέλει να ζηλεύει. Η ζήλια μπορεί να καταστρέψει μια κατά τα άλλα σπουδαία σχέση. Τρέφει δυσπιστία, βλάπτει την αυτοεκτίμηση, και σπάνια κάνει κάτι καλό. Ωστόσο, τόσοι πολλοί από εμάς είμαστε ανίσχυροι να το σταματήσουμε από το να συντρίψουμε τις σκέψεις, τις πράξεις και την ομιλία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Πώς μπορείς να ξεπεράσεις τη ζήλια; Ακολουθούν συμβουλές για την υπέρβαση της ζήλιας στη σχέση σας. Μέτρα μέχρι το δέκα. Δεν έχει πλάκα να πιάνεις τον συνεργάτη σου να στέλνει ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο ή να τον ακούς να ερωτεύεται κάποιον καυτό διάσημο, αλλά αυτά τα πράγματα αξίζουν πραγματικά να ταράξουν;

Η παραπάνω συμβουλή σχεδιάστηκε για άτομα που αντιμετωπίζουν περιττή ζήλια, όχι για όσους έχουν βάσιμους λόγους να είναι καχύποπτοι για τη σύζυγο τους (όπως οι σύντροφοι που φλερτάρουν ανοιχτά με άλλους, έχουν μυστικές φιλίες ή λένε ψέματα σε εσάς). Εργασία για τη δημιουργία εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι μια ουσιαστική πτυχή μιας υγιούς, ευτυχισμένης και ικανοποιητικής σχέσης. Η υπέρβαση της ζήλειας περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός υγιούς επιπέδου εμπιστοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγικές για να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

Εννέα γνωρίσματα του έρωτα που δεν ήξερες

Η ζήλια είναι τόσο καθολική που ακόμη και τα σκυλιά την αισθάνονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε πνευματικότητα στη σεξουαλική σας ζωή

Σεξ Πνευματικότητα: Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει διαφορετικούς σκοπούς. Στην επιφάνεια, προσφέρει φυσική ευχαρίστηση και απελευθέρωση, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει τους συντρόφους να συνδεθούν συναισθηματικά, δημιουργώντας οικειότητα και εμπιστοσύνη. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα, και βλέπουν το σεξ όχι μόνο ως σωματική και συναισθηματική εμπειρία, αλλά και ως πνευματική αναζήτηση και πληρότητα.

Το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση

Διαπροσωπικές σχέσεις: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η σύνδεση της αγάπης και της φροντίδας του σημαντικού άλλου με την επιλογή της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων και ποιοτήτων μέσα στη σχέση. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αγαπάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ικανοποιητικά την αγάπη μας προς εκείνους. Και τούτο διότι, οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ότι μας αγαπούν ή μας εκτιμούν, εκτός εάν οι σημαντικοί μας άλλοι μας το κοινοποιούν και μας το υπενθυμίζουν τακτικά.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.