Σεξουαλική Υγεία

Καρδιά σεξ: Πώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία

Καρδιά σεξ: Πώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία

Καρδιά σεξ: Η καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα είναι υπεύθυνα για την άντληση οξυγονωμένου αίματος σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών οργάνων σας.

Η υγεία της καρδιάς σας και η σεξουαλική σας ζωή συνδέονται πιο στενά από όσο φαντάζεστε. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πώς η καρδιαγγειακή νόσος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας λειτουργία και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε και τα δύο. Μια υγιής καρδιά είναι απαραίτητη για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Εάν η καρδιά σας δεν είναι σε κορυφαία φόρμα, θα μπορούσε να επηρεάσει κάτι περισσότερο από την αντοχή σας. Εάν δεν αντλείται σωστά λόγω καρδιαγγειακής νόσου, επηρεάζει την ικανότητά σας να αποδώσετε και την επιθυμία σας να αποκτήσετε οικειότητα.

Η σύνδεση μεταξύ καρδιαγγειακής υγείας και σεξουαλικής λειτουργίας

Η καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα είναι υπεύθυνα για την άντληση οξυγονωμένου αίματος σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών οργάνων σας. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορεί να περιορίσουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών σας οργάνων. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους άνδρες να επιτύχουν και να διατηρήσουν μια στύση. Ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη.

Αυτές οι καταστάσεις βλάπτουν τις αρτηρίες και βλάπτουν την κυκλοφορία, μειώνοντας τη ροή του αίματος στο πέος. Όταν η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά λόγω καρδιαγγειακής νόσου, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή με διάφορους τρόπους:

  • Στυτική δυσλειτουργία: Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), γνωστή και ως ανικανότητα, είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης. Για τους άνδρες, το ΣΔ είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδια μιας υποκείμενης καρδιακής πάθησης. Η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες που παρέχουν αίμα στο πέος μπορεί να εμποδίσει την επαρκή ροή αίματος για μια στύση.
  • Μειωμένη λίμπιντο: Η υγιής σεξουαλική ορμή βασίζεται στην επαρκή ροή αίματος σε όλο το σώμα. Εάν η καρδιά σας έχει πρόβλημα με την άντληση αίματος, μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο ή τη σεξουαλική σας ορμή. Καταστάσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η στεφανιαία νόσος και η καρδιακή ανεπάρκεια είναι συχνοί ένοχοι. Τα φάρμακα που παίρνετε θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο σας.
  • Δυσκολία στην επίτευξη οργασμού: Ο οργασμός απαιτεί αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και τα αισθητήρια νεύρα. Οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους μπορεί να δυσκολέψουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να διεγερθούν και να κορυφωθούν. Η συμμετοχή σε τακτική σεξουαλική δραστηριότητα και ο πειραματισμός με διαφορετικές τεχνικές μπορεί να βοηθήσει. Αλλά εάν τα προβλήματα επιμένουν, μιλήστε με το γιατρό σας.
  • Ανησυχίες για την ασφάλεια: Εάν είχατε πρόσφατα καρδιακή προσβολή ή επέμβαση όπως χειρουργική επέμβαση παράκαμψης, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αποφυγή του σεξ για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς η έντονη δραστηριότητα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα πάντα από το γιατρό σας πριν συνεχίσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα. Ακόμη και μετά την εκκαθάριση, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσετε αργά και να αποφύγετε το υπερβολικά αυστηρό σεξ, ειδικά στην αρχή. Η σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί επιπλέον απαιτήσεις στην καρδιά σας, επομένως τυχόν συμπτώματα κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Μην καθυστερείτε – η ζωή και η ποιότητα ζωής σας διακυβεύονται.

 

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή σας υγεία και να τονώσουν τη σεξουαλική σας ζωή.

  • Ασκηθείτε τακτικά: Η άσκηση είναι το κλειδί για την υγεία της καρδιάς και τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας. Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για μέτρια δραστηριότητα όπως περπάτημα, κολύμπι ή ελαφριά προπόνηση δύναμης. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία, η οποία βοηθά στη διέγερση και τον οργασμό. Απελευθερώνει επίσης ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεση και τη λίμπιντο σας.
  • Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή: Μια δίαιτα χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι αλλά υψηλή σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη είναι η καλύτερη για την καρδιά και τη σεξουαλική σας ζωή. Εστιάστε στη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι υψηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για την καρδιά και τη σεξουαλική υγεία. Περιορίστε το κόκκινο κρέας και επιλέξτε ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και η πέστροφα.
  • Μειώστε το άγχος: Το πολύ άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καρδιά και τη λίμπιντο σας. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης όπως γιόγκα, διαλογισμό, βαθιές αναπνοές και θεραπεία μασάζ. Το να περνάτε χρόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα, ο περιορισμός του χρόνου οθόνης και ο αρκετός ύπνος μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας.
  • Περιορίστε το αλκοόλ και αποφύγετε το κάπνισμα: Ενώ η μέτρια χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την υγεία της καρδιάς, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει την καρδιά σας και να μειώσει τη λίμπιντο. Το κάπνισμα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τη διέγερση και τη σεξουαλική λειτουργία.

Εάν έχετε καρδιαγγειακή νόσο ή άλλες χρόνιες παθήσεις, συνεργαστείτε στενά με το γιατρό σας για το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για εσάς. Τα φάρμακα και οι ιατρικές διαδικασίες μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν σεξουαλικές παρενέργειες, επομένως μιλήστε με το γιατρό σας για τυχόν ανησυχίες που έχετε σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή ή τη λίμπιντο. Η διαχείριση καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης θα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη σεξουαλική σας λειτουργία.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σταση τόξου: Μια στάση σεξ για μοναδική απόλαυση και οικειότητα

5 στάσεις σεξ για να βρείτε το σημείο G μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

10 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε χειροπέδες στο σεξουαλικό σας παιχνίδι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Πάνω από το 80% των μητρικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προληφθούν, ιδιαίτερα οι σχεδόν 1 στους 4 μητρικούς θανάτους που αποδίδονται σε διαταραχές ψυχικής υγείας.