Σεξουαλική Υγεία

Καλιφόρνια: Οι νομοθέτες θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Οι νομοθέτες θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές στην Καλιφόρνια μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προφυλακτικά στο σχολείο – χωρίς ερωτήσεις. Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο. Στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι περίπου το 20% των μαθητών γυμνασίου της Καλιφόρνια ήταν σεξουαλικά ενεργοί το 2019, αλλά σχεδόν οι μισοί μαθητές είπαν ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικά την τελευταία φορά που έκαναν σεξ, αναφέρει το νομοσχέδιο.

«Θα το έλεγα ακατάπαυστο», είπε η Paula Tavrow, ειδικός στην αναπαραγωγική υγεία των εφήβων και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Όλες οι διαθέσιμες έρευνες δείχνουν ότι η πρόσβαση στα προφυλακτικά στα σχολεία αυξάνει τη χρήση προφυλακτικών, είπε ο Tavrow. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα μέτρα δεν αναγκάζουν τους μαθητές να κάνουν περισσότερο σεξ, περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ή να αρχίσουν να κάνουν σεξ σε μικρότερη ηλικία, είπε. Ο νόμος θα απαγορεύει επίσης στα καταστήματα λιανικής να αρνούνται να πουλήσουν προφυλακτικά σε πελάτες με βάση την ηλικία τους.

«Απαιτώντας δωρεάν προφυλακτικά σε όλα τα λύκεια της Καλιφόρνια, δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους που αποφασίζουν να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα εμπόδια που ενδεχομένως τους ντροπιάζουν και οδηγούν σε μη ασφαλές σεξ», δήλωσε η πολιτειακή γερουσιαστής Caroline. Menjivar, ο οποίος παρουσίασε το νομοσχέδιο. Το να έχουν δωρεάν προφυλακτικά στα σχολεία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πάρεις την αντισύλληψη στα χέρια των ανθρώπων που τη χρειάζονται, λένε οι υποστηρικτές.

Η διάθεση προφυλακτικών οπουδήποτε αλλού είναι λιγότερο αποτελεσματική από το να τα έχετε στα σχολεία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι έφηβες στην Ουάσιγκτον, DC αντιμετώπισαν αντίσταση ή «καταδίκη» από υπαλλήλους καταστημάτων το 40% των φορών που ζητούσαν να αγοράσουν προφυλακτικά, λέει η ACLU.

Περισσότερα προφυλακτικά θα αποτρέψουν τα ΣΜΝ

Η τοποθέτηση προφυλακτικών σε καθορισμένες τοποθεσίες στις δημόσιες πανεπιστημιουπόλεις του γυμνασίου θα επιτρέψει στους μαθητές να πάρουν τη σεξουαλική τους υγεία στα χέρια τους και να προστατευθούν από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ), λένε οι νομοθέτες της πολιτείας. Τα στοιχεία από την Καλιφόρνια δείχνουν ότι πάνω από τις μισές σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στην πολιτεία αφορούν νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών, λέει το νομοσχέδιο, και ότι οι έγχρωμοι νέοι υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των περιπτώσεων ορισμένων ΣΜΝ, όπως τα χλαμύδια.

Έρευνα από άλλα μέρη της χώρας έδειξε ότι τα προγράμματα προφυλακτικών στα σχολεία οδηγούν σε απότομη μείωση των ΣΜΝ, είπε ο Tavrow. Στη Μασαχουσέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες μαθητές σε λύκεια με προγράμματα προφυλακτικών είδαν σχεδόν 50% πτώση στα ποσοστά γονόρροιας και χλαμυδίων. Την ίδια στιγμή, οι άντρες μαθητές σε μια κοντινή πόλη χωρίς σχολικά προγράμματα προφυλακτικών παρουσίασαν αύξηση 23% στα ποσοστά μόλυνσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδιά: Θεωρούν ότι δεν διδάσκονται αρκετά για το σεξ στην τάξη

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

5 Tips για μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.