Σεξουαλική Υγεία

Καισαρική: Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την καισαρική;

Καισαρική: Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την καισαρική;

Καισαρική: Ακόμη και όταν λάβετε το πράσινο φως για σεξ από τον γιατρό ή τη μαία σας, μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα έτοιμοι.

Μετά από καισαρική τομή, είναι συνήθως ασφαλές να κάνετε σεξ όταν η τομή σας επουλωθεί καλά και σταματήσει η αιμορραγία μετά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει συνήθως περίπου έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Πολλοί άνθρωποι θα υποβληθούν σε έλεγχο με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αυτή τη στιγμή. είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε πώς νιώθετε και αν είναι εντάξει να κάνετε ξανά σεξ. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν κάνουν χειρουργική γέννα, δεν θα έχουν κολπική αιμορραγία μετά τον τοκετό. Ωστόσο, η επιλόχεια αιμορραγία προέρχεται από το εσωτερικό της μήτρας, στο σημείο όπου βρισκόταν ο πλακούντας. Δεν προκαλείται από τον κολπικό τοκετό. Οπότε όλοι έχουν αιμορραγία μετά τον τοκετό, ανεξάρτητα από το πώς γέννησαν.

Πιο άνετο σεξ μετά από καισαρική

Ακόμη και όταν λάβετε το πράσινο φως για σεξ από τον γιατρό ή τη μαία σας, μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα έτοιμοι. Πάρτε το χρόνο σας και λάβετε μέτρα για να κάνετε το σεξ πιο άνετη εμπειρία για το σώμα σας μετά την καισαρική τομή, μετά τον τοκετό.

Επιλέξτε τις στάσεις του σεξ προσεκτικά

Οι θέσεις του συντρόφου πάνω στην κορυφή, όπως η ιεραποστολική θέση, μπορεί να ασκήσουν υπερβολική πίεση στην τομή σας, ειδικά αν είναι ακόμα τρυφερή. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια θέση όπου βρίσκεστε από πάνω ή μια πλάγια ή πίσω θέση εισόδου, για να αποφύγετε την άμεση επαφή με την τομή σας.​

Ενώ η τομή θα πρέπει να επουλωθεί γύρω στο σημάδι των έξι εβδομάδων στους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη στην πίεση. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε κάποιο μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα γύρω από το σημείο της τομής. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αναφέρετε αμέσως τον πόνο (ειδικά εάν είναι νέος ή σοβαρός) στον ιατρό σας.

Χρησιμοποιήστε λίπανση

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα κολπικά λιπαντικά βοηθούν να κάνετε το σεξ μετά την καισαρική τομή πιο ευχάριστο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια προβλήματα με τη λίπανση μετά τον τοκετό, ιδιαίτερα εάν θηλάζουν ή λαμβάνουν ορμονικό έλεγχο των γεννήσεων. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το πώς γεννήσατε.

Εκτός από τη λίπανση από το κατάστημα, να θυμάστε ότι τα προκαταρκτικά παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ποσότητας λίπανσης που παράγει το σώμα σας φυσικά. Ενσωματώστε πολλές αγκαλιές, φιλιά, μασάζ και πολλά άλλα.

Ενθαρρύνετε τη Στοργή

Ενώ ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό όταν αποκτάτε ένα νέο μωρό, ενθαρρύνετε την οικειότητα με τον σύντροφό σας όλη την ημέρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να κρατάτε τα χέρια όταν κάνετε μια βόλτα, να παίζετε ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο δείπνο ή να χουχουλιάζετε στον καναπέ ενώ ταΐζετε το μωρό και παρακολουθείτε τηλεόραση.

Αυτές οι μικρές πράξεις στοργής βοηθούν στην τόνωση των συναισθημάτων αγάπης και υποστήριξης, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της λίπανσης και να κάνουν το σεξ πιο ελκυστικό και άνετο.

Διαχειριστείτε τα στήθη που παρουσιάζουν διαρροή

Εάν θηλάζετε, το στήθος σας μπορεί επίσης να διαρρεύσει κατά τη διάρκεια του προπαιχνιδιού και του σεξ. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν θα επηρεάσει την παροχή γάλακτος. Είναι απλώς ένα φυσιολογικό πράγμα που συμβαίνει.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να φορούν σουτιέν και μαξιλαράκια στήθους εάν τείνουν να έχουν μεγάλη διαρροή. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν δεν θηλάζετε, αλλά είναι πιο συχνό σε άτομα που θηλάζουν ενεργά ένα μωρό.

Μην ξεχνάτε τον έλεγχο των γεννήσεων

Η απόκτηση μωρού δεν σας προστατεύει από το να μείνετε έγκυος. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει εάν έχετε καισαρική τομή. Ακόμα κι αν δεν είχατε ακόμη περίοδο, μπορείτε ακόμα να έχετε ωορρηξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο έλεγχος των γεννήσεων είναι πολύ σημαντικός.

Κατά την επίσκεψή σας μετά τον τοκετό, μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με την καλύτερη μορφή ελέγχου των γεννήσεων. Ακόμα κι αν θέλετε ξανά ένα παιδί σύντομα, είναι ασφαλέστερο να περιμένετε έξι έως 18 μήνες μεταξύ των κυήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνεται συνεχώς ο κίνδυνος πρόωρων τοκετών

Πώς επηρεάζει την ανοσία των παιδιών ο τρόπος γέννησής τους;

Σε τι μπορεί να οφείλεται ο αιφνίδιος θάνατος των νεογέννητων;

Πόσο σημαντική είναι η πρώτη επαφή της μητέρας με το μωρό κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.