Σεξουαλική Υγεία

Ερωτική επαφή: Γιατί κοιμάσαι μετά το σεξ

Ερωτική επαφή: Γιατί κοιμάσαι μετά το σεξ

Ερωτική επαφή: Γιατί κοιμάσαι μετά το σεξ. Στατιστικά, σχεδόν 7 στους 10 άντρες κοιμούνται ή θα ήθελαν να κοιμηθούν μετά το σεξ. Εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, με βάση μια έρευνα που διεξήχθη το 2019 σε 19.000 άτομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 66% των ανδρών και το 55% των γυναικών κοιμούνται μετά από σεξουαλική επαφή.

Αυτό συμβαίνει γιατί όπως φαίνεται ο οργασμός ενεργοποιεί ένα κοκτέιλ ορμονών και νευροδιαβιβαστών που, μαζί με ένα μοτίβο αποσύνδεσης της εγκεφαλικής δραστηριότητας στον προμετωπιαίο φλοιό, διευκολύνει μια γενική κατάσταση χαλάρωσης και κάποια υπνηλία.  Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το σεξ και ειδικά η οργασμική απόκριση, είναι μια δραστηριότητα που προκαλεί ύπνο.

Όταν κάνουμε σεξ, συμβαίνουν πολλές αλλαγές: Το άγχος μειώνεται και η διάθεση βελτιώνεται , καθώς και το ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα.  Για να καταλάβετε γιατί το σεξ σας κάνει να κοιμηθείτε, είναι σημαντικό να αναφέρετε τον ρόλο του κύριου υπεύθυνου για όλα αυτά: τον εγκέφαλο. Έχει παρατηρηθεί ότι οι ορμονικές αλλαγές μετά τον οργασμό επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας διαφορετικά ανάλογα με το φύλο μας, ειδικά την έκκριση μεγάλων ποσοτήτων ωκυτοκίνης. Αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες , δημιουργώντας στις γυναίκες μεγαλύτερη επιθυμία για προσκόλληση και συναισθηματικό δεσμό, και στην περίπτωση των ανδρών, υπνηλία.

Στους άνδρες, “αρχίζει μια ανθεκτική περίοδος στην οποία ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο προμετωπιαίος φλοιός, απενεργοποιούνται”. Αυτό μαζί με μεγαλύτερη απελευθέρωση σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που προκαλεί κατάσταση χαλάρωσης και μεγαλύτερη παραγωγή προλακτίνης, η οποία ακυρώνει τη σεξουαλική επιθυμία, είναι ο τέλειος συνδυασμός για έναν υπνάκο. Επιπλέον, άλλες μελέτες δείχνουν ότι  μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα και μετά τον οργασμό υπάρχει μείωση του γλυκογόνου και απώλεια ενέργειας που θα επηρέαζε περισσότερο τους άνδρες λόγω της μεγαλύτερης μυϊκής μάζας.

Στις γυναίκες, η οξυτοκίνη απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα μετά από σεξουαλική επαφή, αλλά στην περίπτωση των γυναικών φαίνεται ότι είναι πιο συνηθισμένο για αυτήν την κατάσταση να παράγει μια συγκεκριμένη επιθυμία για δραστηριότητα, όπως αγκάλιασμα, συζήτηση με το άλλο άτομο ή ενίσχυση τον δεσμό με το ζευγάρι. Ένας άλλος λόγος για αυτήν την αυξημένη δραστηριότητα μπορεί να οφείλεται στην απελευθέρωση της αδρεναλίνης που συμβαίνει μετά από έναν οργασμό. Ακριβώς όπως οι οργασμοί δεν είναι συγχρονισμένοι, ούτε ο ύπνος, επομένως, είναι πιθανό ένας από τους δύο ανθρώπους να βιώνει περισσότερη υπνηλία από τον άλλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σημαντικό είναι να μην είσαι εγωιστής και να φροντίζεις το άλλο άτομο, που επίσης απολαμβάνει τη στιγμή ως ζευγάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ ανάμεσα σε ηλικιωμένα ζευγάρια

Τέσσερις τύποι γυναικών που βλέπουν ταινίες πορνό

Τείνει το swingers να γίνει μόδα ή είναι ήδη

Διαφορές στη σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.