Σεξουαλική Υγεία

Ο Κοροναϊός ανεβάζει τις πωλήσεις των sex toys σε όλον τον κόσμο

Ο Κοροναϊός ανεβάζει τις πωλήσεις των sex toys σε όλον τον κόσμο

Η καραντίνα έκανε αρκετούς να στραφούν σε αυτή την εναλλακτική.

Η απομόνωση στο σπίτι, παρόλο που είναι για το καλό της δημόσιας υγείας, φέρνει μαζί της και το αίσθημα της βαρεμάρας. Ειδικά όταν η καραντίνα σε βρίσκει χωρίς ένα ταίρι για να μπορείς να απολαύσεις το σεξ μαζί του. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις. Μία από αυτές είναι και η χρήση sex toys. Βέβαια, για άλλους η επιλογή αυτή τίθεται σε ισχύ και με την προοπτική ότι θα παραμείνουν κλεισμένοι πολλές μέρες στο σπίτι με τον ταίρι τους: είναι ευκαιρία για σεξουαλική εξερεύνηση με νέους κανόνες, αυτούς της πρόληψης από τον ιό.

Όσο λοιπόν τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται, ανεβαίνουν και οι πωλήσεις των sex toys σε παγκόσμιο επίπεδο.Η εταιρεία Womanizer είχε αύξηση 50% στις πωλήσεις της από την 1 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε η ραγδαία εξάπλωση του ιού στην Κίνα. Ενώ οι πωλήσεις στην Ιταλία, που είναι σε γενική καραντίνα από τις αρχές του Μαρτίου, ήταν 60% πάνω από τις προβλεπόμενες.

Το σεξ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα συζήτησης αυτών των ημερών. Τα sites ερωτικού περιεχομένου CamSoda και Pornhub πρόσφεραν στους χρήστες τους δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους ενώ έχει προκύψει ποικιλία πορνό με θέμα τον κορωνοϊό στις αντίστοιχες πλατφόρμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνει για το σώμα σας η αποχή από το σεξ;

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.