Ενδιαφέροντα

To sexting έχει γίνει μόδα και στους εφήβους!

To sexting έχει γίνει μόδα και στους εφήβους!

Το cyber sex απέκτησε μία νέα μορφή και αισθητική, έγινε πιο διαδραστικό και χώρεσε στον όρο sexting. Το sexting, είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, βίντεο και φωτογραφιών ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, με σκοπό το σεξουαλικό ερεθισμό τους και αποτελεί μία, σχετικά καινούρια, «ψηφιακή μόδα».

Η «μόδα» αυτή δε θα μπορούσε να μείνει μακριά από τα παιδιά, καθώς, μέχρι και παιδιά ηλικίας 10 ετών επιχειρούν να το δοκιμάσουν, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι περιπτώσεις sexting σε ανήλικα παιδιά έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραψαν 6.238 αδικήματα sexting σε νέους, οι οποίοι συνήθιζαν να στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες των ίδιων ή των συνομηλίκων τους για το έτος 2016/17 – γεγονός που μεταφράζεται με 17 φωτογραφίες καθημερινά. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 33%, σε σύγκριση με τα 4.681 αδικήματα του περασμένου έτους και 131% από το έτος 2014/15, κατά το οποίο καταγράφηκαν 2.700 περιπτώσεις.

Ο Simon Bailey, επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχηγών της Αστυνομίας της Αγγλίας για την προστασία των παιδιών, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τον αντίκτυπο της ακραίας πορνογραφίας στους νέους.

Ο ίδιος τόνισε:

«Υπάρχει μία ανησυχητικά ανοδική τάση στα παιδιά που μοιράζονται σεξουαλικές φωτογραφίες, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά που μεταδίδουν άσεμνες φωτογραφίες άλλων».

Ο Bailey πρόσθεσε:

«Η διανομή και κατοχή αυτών των φωτογραφιών είναι αντίθετη προς το νόμο. Μόλις μια φωτογραφία μοιραστεί με άλλους, μπορεί να προκαλέσει βαθιά αμηχανία και δυσφορία» και συμπληρώνει:

«Ανησυχώ για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έκθεση στην ακραία πορνογραφία στα παιδιά, οπότε πρέπει να εξετάσουμε εάν η έλλειψη της γενικής σχέσης και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης συνθέτουν το πρόβλημα». Τα δεδομένα αναφέρουν καταγεγραμμένα αδικήματα που αφορούν ανταλλαγή άσεμνων ή απαγορευμένων φωτογραφιών παιδιών, όπου ο ύποπτος ή ο δράστης είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αναφορές αφορούν παιδιά ηλικίας από δέκα ετών και πάνω, ενώ η ηλικία που τα πράγματα γίνονται πιο έντονα είναι γύρω στα 14 έτη. Σύμφωνα με τα στατιστικά, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, έχουν ίσες πιθανότητες να καταγραφούν ως ύποπτοι ή δράστες, ενώ τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να καταγραφούν ως θύματα. Σημαντική πτώση των περιπτώσεων συναντάται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όπου τα παιδιά βρίσκονται σε περίοδο σχολικών διακοπών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτιά στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ η Κοζάνη

Η Τσεχία συζητεί το θέμα αποζημίωσης γυναικών Ρομά που υπέστησαν αναγκαστική στείρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Παιδεία θα "φρουρείται" σύμφωνα με νομοσχέδιο προς ψήφιση

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ).

Επιστημονικοί φορείς “αγκαλιάζουν” τη ζωή

Νέα πνοή στο όνειρο άτεκνων ζευγαριών να αποκτήσουν μωρό, δίνει η πρωτοβουλία επιστημονικών φορέων να δωρίζονται, αντί να καταστρέφονται, τα κρυοσυντηρημένα έμβρυα, (γονιμοποιημένα ωάρια) που πλεονάζουν από ζευγάρια τα οποία ακολούθησαν την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής τέθηκαν κρίσιμα θέματα, σχετικά με το νομικό πλαίσιο, […]

Με θετικό πρόσημο η συμβολή των ζώων στην υγεία του ανθρώπου

Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα είναι τόσο στενή από παλιά, ώστε η ζωή του και ο πολιτισμός του είναι αδιανόητα χωρίς αυτά. Ο άνθρωπος αρχικά χρησιμοποίησε τα ζώα και τα προϊόντα τους για να αντιμετωπίσει βασικές βιοτικές ανάγκες, όπως είναι η διατροφή και η ένδυσή του. Με τη βοήθεια των ζώων καλλιέργησε τη […]

2η σε όλο τον κόσμο η Ελλάδα με 517 “γαλάζιες σημαίες”

Μια σημαντική διάκριση είχε πρόσφατα η χώρα μας καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση, στην παγκόσμια κατάταξη, με συνολικά, 517 Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη. Συγκεκριμένα, η χώρα μας που διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 47 άλλες χώρες κατέλαβε τη δεύτερη θέση καθώς 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν το διεθνές […]

Και η γλώσσα του σώματος έχει τη δική της μετάφραση

Εκτός από όσα λέτε και κάνετε, προβάλλετε έναν συγκεκριμένο τύπο γλώσσας του σώματος για τους ανθρώπους γύρω σας. Οι άλλοι την αντιλαμβάνονται και τη χρησιμοποιούν για να ερμηνεύσουν τη διάθεσή σας. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το στοιχείο. Η γλώσσα του σώματος αναφέρεται σε όλες τις μορφές της μη λεκτικής επικοινωνίας, […]

Γιατί τα οφέλη της γιόγκα δεν πρέπει να τα προσπερνούν οι άνδρες

Η γιόγκα έκανε την εμφάνισή της στη Δύση από άνδρες γιόγκι (όπως οι Paramahansa Yogananda, Sri Pattabhi Jois, BKS Iyengar, και Yogi Bhajan). Κι όμως, επειδή η κουλτούρα μας τείνει να χαρακτηρίζει την άσκηση ήπιας έντασης και την σύνδεσή της με τα συναισθήματα, ως θηλυκά χαρακτηριστικά, η γιόγκα τις περισσότερες φορές συνδέεται με γυναίκες και […]

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό του προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κοροναϊό (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παμμακάριστος, Σωτηρία) γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων παραδίδει το φαγητό σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό Τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες […]