Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Ερωτικές φαντασιώσεις: Ξυπνήστε το πάθος λίγες ημέρες πριν τον Άγιο Βαλεντίνο

Ερωτικές φαντασιώσεις: Ξυπνήστε το πάθος λίγες ημέρες πριν τον Άγιο Βαλεντίνο

Ερωτικές φαντασιώσεις: Ενώ η πανδημία συνεχίζεται, η σεξουαλική ζωή είναι λογικό να έχει τελματώσει. Φροντίστε όμως μέσα από στοχευμένες ενέργειες να ξυπνήσετε το πάθος στην σχέση σας.

Μια πρόσφατη έρευνα από τον Εθνικό Συνασπισμό για τη Σεξουαλική Υγεία και το Ινστιτούτο Kinsey εξέτασε πώς έχει αλλάξει η σεξουαλική ζωή των Αμερικανών από την πανδημία. Για ορισμένους, η πανδημία και η καραντίνα ενίσχυσαν τις σχέσεις τους αυξάνοντας τη δέσμευσή τους,  τη συναισθηματική και σεξουαλική ικανοποίηση. Ωστόσο, η πλειονότητα των συντρόφων Αμερικανών κάνουν λιγότερο σεξ, έχουν χαμηλό σεξουαλικό ενδιαφέρον και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον οργασμό. Οι Αμερικανοί είναι, σε γενικές γραμμές, λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά και συναισθηματικά καθώς πλησιάζει η δεύτερη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με COVID. Αυτή η μείωση είναι αποτέλεσμα των ευθυνών ενός γεμάτου σπιτιού με λίγο χρόνο για στενή επαφή με τους συντρόφους μας ή αυξημένο άγχος λόγω απώλειας εργασίας και εκπαίδευσης στο σπίτι. Μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας ενασχόλησης με τον φόβο είτε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να προσβληθούν από την COVID είτε να τον κολλήσουν οι ίδιοι.

Η δύναμη της φαντασίας

Πριν από ένα χρόνο, οι άνθρωποι προετοιμάζονταν για την πρώτη τους Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου COVID. Μια απλή αναζήτηση στο Google για την “COVID Valentine’s Day” βγάζει αμέτρητα άρθρα από το 2021 με συμβουλές για να απολαύσετε και να γιορτάσετε τις διακοπές με τον σύντροφό σας. Ο εκτεταμένος πανικός σχετικά με το πώς να κάνετε τη μέρα ξεχωριστή στο πλαίσιο του μειωμένου σεξουαλικού ενδιαφέροντος, της συναισθηματικής αποσύνδεσης, του στρες και του άγχους για την COVID και των περιορισμένων επιλογών για να περάσετε την ημέρα με ασφάλεια έξω από το σπίτι ήταν διάχυτος. Καθώς πλησιάζει η δεύτερη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου COVID, τι μπορεί να γίνει για να πυροδοτήσει τη σεξουαλική και συναισθηματική σύνδεση; Μπορούν οι ενέργειες που γίνονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πυροδοτήσουν μακροχρόνιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι σύντροφοι και τελικά στη σεξουαλική και συναισθηματική τους ικανοποίηση;

Η σεξουαλική φαντασίωση είναι εξαιρετικά διαδεδομένη, αλλά δεν χρησιμοποιείται πάντα για μια συντροφική ερωτική σύνδεση. Οι κοινές φαντασιώσεις επικεντρώνονται γύρω από τον αισθησιασμό, τις βρώμικες συζητήσεις, τη μεταβαλλόμενη δυναμική εξουσίας και την ανάληψη κινδύνων. Ωστόσο, η πανδημία έχει αλλάξει σημαντικά γιατί και πόσο συχνά οι άνθρωποι φαντασιώνονται. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι φαντασιώνονταν περισσότερο επειδή βαριούνταν, έπρεπε να ξεφύγουν από την πραγματικότητα, να χαλαρώσουν ή να εκπληρώσουν διανοητικά τις ανεκπλήρωτες σεξουαλικές και συναισθηματικές τους ανάγκες. Αυτά τα ευρήματα μας λένε ότι όταν οι άνθρωποι παλεύουν με την ψυχική τους υγεία και οι ανάγκες προσκόλλησης δεν ικανοποιούνται, στρέφονται στον ιδιωτικό τους φανταστικό κόσμο για παρηγοριά κατά καιρούς αντί να προσεγγίσουν τον σύντροφό τους.

Έχει αποδειχθεί ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις φαντασιώσεις τους και φαντασιώνονται ενεργά ο ένας για τον άλλον διεγείρονται πιο εύκολα από τον σύντροφό τους και είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε θετική συμπεριφορά απέναντί ​​τους.

Ποια είδη θετικής συμπεριφοράς άκουσαν οι ερευνητές;

  • Σκόπιμη αύξηση της ευχαρίστησης για τον σύντροφό τους στις σεξουαλικές επαφές
  • Επίδειξη στοργής πιο ελεύθερα
  • Ολοκλήρωση πράξεων καλοσύνης που κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη καθημερινά

Αν και αυτές οι θετικές συμπεριφορές είναι σημαντικά κίνητρα για να μοιράζονται φαντασιώσεις, πολλά ζευγάρια αγωνίζονται να μοιραστούν αυτές τις οικείες σκέψεις. Αυτή η πρακτική συχνά αποφεύγεται από πολλούς συντρόφους που έχω αντιμετωπίσει στο ιατρείο μου, από φόβο μήπως αισθανθούν άβολα, αμήχανα ή κριθούν από τον σύντροφό τους. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε εσείς και ο σύντροφός σας να κάνετε πιο εύκολο να μοιράζεστε τις φαντασιώσεις σας είναι να είστε παιχνιδιάρικοι ο ένας με τον άλλον. Ενώ μερικές φορές αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενθαρρύνετε σκόπιμα το παιχνίδι στη σχέση σας.

  • Γελάστε Μαζί: Χωρίς αμφιβολία το γέλιο κάνει καλό στην ψυχή. Είναι επίσης καλό για τη σχέση σας. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσε ότι η συχνότητα στην οποία ένα ζευγάρι γελούσε μαζί σχετίζεται στενά με τις αντιλήψεις τους για την ποιότητα της σχέσης, την εγγύτητα και την κοινωνική υποστήριξη. Αν νιώθετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχετε γελάσει μαζί από την έναρξη της πανδημίας ή ίσως πριν, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε γέλιο στη σχέση σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια κωμωδία μαζί, να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε εσωτερικά ανέκδοτα που δεν έχετε μοιραστεί εδώ και καιρό ή εμπειρίες που μοιραστήκατε και είναι πλέον ξεκαρδιστικές ιστορίες. Να θυμάστε ότι παρά τη σεξουαλική ή συναισθηματική απόσταση που μπορεί να νιώθετε αυτή τη στιγμή, γνωρίζετε καλά τον σύντροφό σας και γνωρίζετε τι τον κάνει να γελάει.
  • Φλερτάρετε: Ίσως δεν έχετε όρεξη να φλερτάρετε με το άτομο με το οποίο είχατε κολλήσει μέσα σας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, το φλερτ μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για μια σχέση. Το φλερτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος έναρξης του σεξ, αλλά και ως εργαλείο συντήρησης σχέσεων, τρόπος διασκέδασης σε μια αλληλεπίδραση και τρόπος αύξησης της αυτοεκτίμησης της δικής σας ή του συντρόφου σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα. Ο πρώτος τρόπος είναι να δώσετε προτεραιότητα στην οπτική επαφή. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι η παρατεταμένη οπτική επαφή μπορεί γρήγορα να οικοδομήσει την οικειότητα και να αλλάξει πόσο πολύ ένα άτομο έλκεται από έναν άλλο. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να φλερτάρετε είναι να λέτε στον σύντροφό σας κάτι που εκτιμάτε γι ‘αυτόν ενώ αγγίζετε.
  • Παίξτε ένα παιχνίδι: Γράψτε μια λέξη με το δάχτυλό σας στην πλάτη του συντρόφου σας ενώ αυτός μαντεύει τι είναι. Κάντε ένα σέξι twist στα κοινά επιτραπέζια παιχνίδια που έχετε στο σπίτι: Προσθέστε stripping στο παιχνίδι πόκερ σας ή κάθε φορά που περνάτε στο Monopoly. Αναζητήστε ερωτικά επιτραπέζια παιχνίδια στο διαδίκτυο και να αγοράσετε ένα για αυτήν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Υπάρχει μια ποικιλία παιχνιδιών που διευκολύνουν το παιχνίδι ρόλων, τις νέες αισθήσεις, την επικοινωνία των επιθυμιών και τη σεξουαλική εξερεύνηση. Μόλις δημιουργήσετε ένα νέο παιχνιδιάρικο περιβάλλον με τον σύντροφό σας, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο με τον σύντροφό σας και να πυροδοτήσετε το είδος της οικειότητας που σας έλειπε. Να είστε σκόπιμα παιχνιδιάρικοι, να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας και τελικά να επανασυνδεθείτε με τον σύντροφό σας αυτή τη δεύτερη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου COVID.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 tips για να απογειώσετε την σεξουαλική σας ζωή το 2022

Οι 10 δημοφιλέστερες τοποθεσίες των φαντασιώσεών σας

Γιατί, πού και πώς να μιλήσετε για το σεξ με τον σύντροφό σας;

Οι επτά κυρίαρχες σεξουαλικές φαντασιώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon