Σεξουαλική Υγεία

Εργασία έλξη: Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο

Εργασία έλξη: Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο

Εργασία έλξη:  Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο. Οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν ως προς το πώς αντιλαμβάνονται τις σεξουαλικές προκλήσεις στο χώρο εργασίας, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις εκθέσεις της εξελικτικής ψυχολογικής επιστήμης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα ατομικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές προτάσεις. Οι ερευνητές στηρίζουν ότι η σεξουαλική πρόκληση οφείλεται εν μέρει σε διαφορετικούς στόχους ζευγαρώματος για άνδρες και γυναίκες. Από μια εξελικτική άποψη, οι γυναίκες αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους βρίσκοντας έναν σύντροφο, ο οποίος θέλει να φροντίσει τη γυναίκα και τους πιθανούς απογόνους, ενώ οι άνδρες αυξάνουν αυτές τις πιθανότητες μέσω ενός μεγάλου αριθμού επιτυχημένων βραχυπρόθεσμων σεξουαλικών σχέσεων.

Καθώς οι στόχοι ζευγαρώματος διαφέρουν, υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των σεξουαλικών συμφερόντων, των επιθυμιών και των στόχων των γυναικών και των ανδρών που οδηγεί σε συγκρούσεις στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και, επομένως, σε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προόδους που μπορούν να εκδηλωθούν στη σεξουαλική παρενόχληση. Το αν μια πρόοδος εκλαμβάνεται ως καταπίεση ή ευκαιρία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από τις διαφορές και τις στρατηγικές του φύλου, χαρακτηριστικά όπως ο κοινωνικογενής προσανατολισμός, ένας όρος που περιγράφει τις απόψεις των ανθρώπων για την αποκλειστικότητα στις σεξουαλικές σχέσεις, μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Τα άτομα που περιορίζουν τον κοινωνικογενετήσιο προσανατολισμό τους πρέπει να αναπτύξουν δεσμούς και εγγύτητα με έναν σύντροφο πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική αλληλεπίδραση, ενώ η μη περιοριστική συμπεριφορά αντιπροσωπεύει την απόλαυση του σεξ χωρίς συνημμένα και μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων. Αν και η θετική αντίληψη για τις σεξουαλικές προτάσεις μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη μιας ρομαντικής σχέσης, κάποιες σεξουαλικές προσεγγίσεις μπορεί να είναι ανεπιθύμητες και μπορεί να θεωρηθούν σεξουαλική παρενόχληση, οδηγώντας σε μειωμένη οργανωτική λειτουργία και μειωμένη ευημερία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε μπορείς να πεις ότι έχετε σχέση

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία και η ανάγκη για κατανόηση

Άλλαξε το βαρετό σεξ που κάνεις... με ιδέες από τους ειδικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.