Σεξουαλική Υγεία

Εργασία έλξη: Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο

Εργασία έλξη: Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο

Εργασία έλξη:  Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο. Οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν ως προς το πώς αντιλαμβάνονται τις σεξουαλικές προκλήσεις στο χώρο εργασίας, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις εκθέσεις της εξελικτικής ψυχολογικής επιστήμης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα ατομικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές προτάσεις. Οι ερευνητές στηρίζουν ότι η σεξουαλική πρόκληση οφείλεται εν μέρει σε διαφορετικούς στόχους ζευγαρώματος για άνδρες και γυναίκες. Από μια εξελικτική άποψη, οι γυναίκες αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους βρίσκοντας έναν σύντροφο, ο οποίος θέλει να φροντίσει τη γυναίκα και τους πιθανούς απογόνους, ενώ οι άνδρες αυξάνουν αυτές τις πιθανότητες μέσω ενός μεγάλου αριθμού επιτυχημένων βραχυπρόθεσμων σεξουαλικών σχέσεων.

Καθώς οι στόχοι ζευγαρώματος διαφέρουν, υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των σεξουαλικών συμφερόντων, των επιθυμιών και των στόχων των γυναικών και των ανδρών που οδηγεί σε συγκρούσεις στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και, επομένως, σε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προόδους που μπορούν να εκδηλωθούν στη σεξουαλική παρενόχληση. Το αν μια πρόοδος εκλαμβάνεται ως καταπίεση ή ευκαιρία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από τις διαφορές και τις στρατηγικές του φύλου, χαρακτηριστικά όπως ο κοινωνικογενής προσανατολισμός, ένας όρος που περιγράφει τις απόψεις των ανθρώπων για την αποκλειστικότητα στις σεξουαλικές σχέσεις, μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Τα άτομα που περιορίζουν τον κοινωνικογενετήσιο προσανατολισμό τους πρέπει να αναπτύξουν δεσμούς και εγγύτητα με έναν σύντροφο πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική αλληλεπίδραση, ενώ η μη περιοριστική συμπεριφορά αντιπροσωπεύει την απόλαυση του σεξ χωρίς συνημμένα και μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων. Αν και η θετική αντίληψη για τις σεξουαλικές προτάσεις μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη μιας ρομαντικής σχέσης, κάποιες σεξουαλικές προσεγγίσεις μπορεί να είναι ανεπιθύμητες και μπορεί να θεωρηθούν σεξουαλική παρενόχληση, οδηγώντας σε μειωμένη οργανωτική λειτουργία και μειωμένη ευημερία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε μπορείς να πεις ότι έχετε σχέση

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία και η ανάγκη για κατανόηση

Άλλαξε το βαρετό σεξ που κάνεις... με ιδέες από τους ειδικούς

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.

Ερωτευμένος με τον έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, υπάρχει ενθουσιασμός. Μαθαίνοντας την ιστορία κάποιου, βιώνοντας πράγματα φρέσκα μέσα από τα μάτια του, τα κοινά ενδιαφέροντα, την εξερεύνηση της φυσικής. Αλλά ξανά και ξανά ακούμε τους ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω αν είναι αγάπη;" Και, πιο πρόσφατα, κάποιος ρώτησε, "Πώς είναι το να ξέρεις στην πραγματικότητα;"

Γιατί αποφεύγει την σεξουαλική επαφή μας η γυναίκα μου

Η γυναίκα μου δεν ενδιαφέρεται για το σεξ: Τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό. Ίσως η γυναίκα σου δεν κάνει σεξ, ή φαίνεται να το αποφεύγει ενεργά. Ίσως να απορρίπτει τις σεξουαλικές σου προόδους όποτε τις κάνεις, και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάνατε σεξ. Παρακάτω υπάρχουν μερικοί πιθανοί λόγοι που μπορεί να εξηγήσουν γιατί η γυναίκα σου δεν ενδιαφέρεται για σένα σεξουαλικά.

Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο από την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο. Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιους, η κολπική ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία και σε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ συνολικά. Για άλλους, το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στη μέση ζωή.

Αρνείται κάθε κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση ο καθηγητής του ΑΠΘ

Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.