Σεξουαλική Υγεία

Έρευνα Παιδιά: Όσα αμφιβάλλουν για την ταυτότητα του φύλου τους μπορεί να μπουν νωρίτερα στην εφηβεία

Έρευνα Παιδιά: Όσα αμφιβάλλουν για την ταυτότητα του φύλου τους μπορεί να μπουν νωρίτερα στην εφηβεία

"Σε αυτή τη μελέτη, βλέπουμε νωρίτερα την ανάπτυξη της εφηβείας στα παιδιά που επιθυμούν να είναι του αντίθετου φύλου, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν επιθυμούν να είναι του αντίθετου φύλου. Δεν γνωρίζουμε όμως αν η αντίληψη των ίδιων των παιδιών για το φύλο επηρεάζει την ανάπτυξη της εφηβείας τους ή αν μπορεί να υπάρχουν άλλες εξηγήσεις. Δεν γνωρίζουμε τα βαθύτερα αίτια", λέει η Anne Hjorth Thomsen.

ADMAN

Έρευνα Παιδιά: Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Aarhus δείχνει ότι τα παιδιά που έχουν εκφράσει την επιθυμία στην ηλικία των 11 ετών να είναι διαφορετικού φύλου μπαίνουν νωρίτερα στην εφηβεία από τους συνομηλίκους τους. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα, λένε οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη. Η μετάβαση στην εφηβεία μπορεί να είναι δύσκολη για τα παιδιά που πλήττονται από αμφιβολίες σχετικά με την ταυτότητα του φύλου τους.

Νέα έρευνα από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Άαρχους δείχνει ότι τα παιδιά αυτά μπαίνουν επίσης νωρίτερα στην εφηβεία από τα παιδιά που δεν έχουν αμφιβολίες για την ταυτότητα του φύλου τους. Πίσω από τη μελέτη βρίσκονται η φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Anne Hjorth Thomsen και η καθηγήτρια Cecilia Ramlau-Hansen. Η μελέτη, η οποία είναι μία από τις πρώτες στον κόσμο που εξετάζει τη συσχέτιση μεταξύ της επιθυμίας των παιδιών να είναι του αντίθετου φύλου και της ανάπτυξής τους στην εφηβεία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Καλύτερη υγεία για τις γενιές” (Better Health for Generations), το οποίο παρακολουθεί από το 1996 τις εγκυμοσύνες και τις γεννήσεις 100.000 Δανών γυναικών, καθώς και την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών τους. Στο πλαίσιο της μελέτης, τα παιδιά ρωτήθηκαν σε ηλικία 11 ετών σχετικά με μια πιθανή επιθυμία τους να είναι του αντίθετου φύλου. Οι πληροφορίες αυτές συνδυάστηκαν στη συνέχεια με στοιχεία στα οποία, κάθε έξι μήνες, τα παιδιά ανέφεραν το τρέχον στάδιο σε διάφορα ορόσημα της εφηβείας. Στην ηλικία των 11 ετών, περίπου το 5% των παιδιών της μελέτης ανέφεραν είτε μερική είτε πλήρη επιθυμία να είναι του αντίθετου φύλου. “Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά που στην ηλικία των 11 ετών ανέφεραν την επιθυμία να είναι του αντίθετου φύλου είχαν την τάση να μπαίνουν στην εφηβεία πριν από τα παιδιά που δεν είχαν εκφράσει την επιθυμία να αλλάξουν φύλο. Στη μελέτη, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που γεννήθηκαν με προηγούμενη εκφρασμένη επιθυμία να αλλάξουν φύλο μπήκαν στην εφηβεία περίπου δύο μήνες νωρίτερα από τους συνομηλίκους τους”, λέει η Anne Hjorth Thomsen.

Η Anne Hjorth Thomsen τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες πριν εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, αλλά είναι σημαντικό το προσωπικό υγείας να γνωρίζει την προηγούμενη εξέλιξη της εφηβείας των παιδιών. “Οι επαγγελματίες υγείας μπορεί να συναντήσουν την επιθυμία να επιβραδύνουν την εφηβεία, επειδή το παιδί μπορεί να μην αισθάνεται άνετα στο σώμα του ή να μην μπορεί να ταυτιστεί με αυτό. Επομένως, είναι σημαντικό οι επαγγελματίες υγείας να διαθέτουν βασικές γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη της εφηβείας των παιδιών, έτσι ώστε η θεραπεία να μπορεί να εφαρμοστεί τη σωστή στιγμή”. Η Anne Hjorth Thomsen και η καθηγήτρια Cecilia Ramlau-Hansen συνιστούν να δοθεί συνέχεια στα αποτελέσματα της έρευνας με νέες μελέτες. “Σε αυτή τη μελέτη, βλέπουμε νωρίτερα την ανάπτυξη της εφηβείας στα παιδιά που επιθυμούν να είναι του αντίθετου φύλου, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν επιθυμούν να είναι του αντίθετου φύλου. Δεν γνωρίζουμε όμως αν η αντίληψη των ίδιων των παιδιών για το φύλο επηρεάζει την ανάπτυξη της εφηβείας τους ή αν μπορεί να υπάρχουν άλλες εξηγήσεις. Δεν γνωρίζουμε τα βαθύτερα αίτια”, λέει η Anne Hjorth Thomsen. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Γονιμότητα και Στειρότητα (Fertility and Sterility).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν "εγκαταλείψει" το καθήκον φροντίδας στη θεραπεία των τρανς νέων

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης διαγράφει αναφορές σε κολποπλαστική για 17χρονους εν μέσω διαδικτυακής μανίας

Πρώην τρανς έφηβος από την Καλιφόρνια υποστηρίζει την απαγόρευση στη Φλόριντα των κεφαλαίων του Medicaid για ιατρικές παρεμβάσεις για τρανς

Η μελέτη για τη χειρουργική επέμβαση μετάβασης εγείρει ερωτήματα για την ποιότητα ζωής μετά

Ως γιατρός και μπαμπάς, ντρέπομαι για το πόσο φρικτά ο τομέας μου κακομεταχειρίζεται τα παιδιά με θεραπείες που επιβεβαιώνουν το φύλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.

Πόσο καλό κάνει το casual sex;

Σεξ: Οι άνθρωποι μπορεί να ορίσουν το περιστασιακό σεξ ως σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα εκτός μιας σχέσης.

Πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία μας;

Σεξουαλική επαφή: Το σεξ όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεών μας, αλλά η επιστήμη μας δείχνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε υγιείς τόσο από συναισθηματική όσο και από σωματική άποψη.