ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Debra Soh: Η πρώιμη μετάβαση του φύλου δεν είναι κατάλληλη για παιδιά

Debra Soh: Η πρώιμη μετάβαση του φύλου δεν είναι κατάλληλη για παιδιά

Η παρεμπόδιση της φυσιολογικής εφηβείας έχει πολλές ανθυγιεινές παρενέργειες, όπως απώλεια της φυσιολογικής ανάπτυξης των οστών, παρέμβαση στη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και της κοινωνικής ανάπτυξης και σημαντικές αιτίες στειρότητας και σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πολλές από αυτές τις επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες».

Debra Soh: Η πρώιμη μετάβαση του φύλου δεν είναι κατάλληλη για παιδιά Η συγγραφέας Debra Soh αντιδρά σε μια μητέρα από την Καλιφόρνια που έρχεται αντιμέτωπη με το σχολικό συμβούλιο επειδή φέρεται να καθοδηγεί την κόρη της στη μετάβαση. Η Δρ Ximena Lopez μηνύει το Νοτιοδυτικό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας αφού το Children’s Medical Center Dallas διέταξε την κλινική της να σταματήσει να δίνει ορμόνες διασταυρούμενης σεξουαλικής επαφής και τα λεγόμενα φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία σε παιδιά με δυσφορία φύλου. Η Lopez ισχυρίζεται ότι το UTSW Medical Center σταμάτησε ξαφνικά να παρέχει τις υπηρεσίες σε νέους ασθενείς τον Νοέμβριο του 2021 και ισχυρίζεται ότι η νέα πολιτική παραβιάζει την πολιτική του πανεπιστημίου για τη μη διάκριση, μαζί με τη νομοθεσία του Τέξας.

«Κάποιος, κάποια οντότητα ή κάποιο γραφείο προσπαθεί παράνομα να παρέμβει ή να ελέγξει την ανεξάρτητη ιατρική κρίση της Δρ. Λόπεζ», αναφέρει η αναφορά, σύμφωνα με το NBC 5 DFW. Κατηγορεί το κέντρο ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος ασθενών με βάση την ταυτότητα φύλου. Ένας εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου UTSW είπε στο Dallas Morning News ότι η GENECIS –η κλινική που ίδρυσε η Lopez το 2015– εξακολουθεί να αξιολογεί και να θεραπεύει νέους ασθενείς, παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική φροντίδα, αλλά η κλινική έχει αρχίσει να παραπέμπει τους ασθενείς σε εξωτερικές πρακτικές εάν αναζητούν ορμόνες διασταυρούμενoυ φύλου ή «αναστολείς της εφηβείας».

«Αυτοί οι νέοι ασθενείς και οι οικογένειές τους που αναζητούν αναστολείς της εφηβείας και θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μετά τη διάγνωση της δυσφορίας φύλου παραπέμπονται τώρα σε μια εξωτερική πρακτική για αυτή τη θεραπεία», εξήγησε το ιατρικό κέντρο. «Η απόφαση να σταματήσουμε να προσφέρουμε αναστολείς της εφηβείας και ορμονοθεραπεία σε νέους παιδιατρικούς ασθενείς βασίστηκε σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης ανησυχίας στην ιατρική κοινότητα σχετικά με την περιορισμένη κατανόησή μας για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις – ψυχολογικές και σωματικές – στα παιδιά που λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία», συνεχίζει η δήλωση. “Θεωρήσαμε ότι δεν υπήρξαν ελεγχόμενες δοκιμές που να έχουν οριοθετήσει με σαφήνεια την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτών των θεραπειών. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Transgender Health, από το 2021: Κανένα φάρμακο δεν φέρει ένδειξη FDA για χρήση σε νέους με δυσφορία φύλου.”

«Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης και η πολιτική και επιστημονική διαμάχη, καθώς και το καθεστώς του UT Southwestern ως κρατικής υπηρεσίας, εξετάστηκαν τους μήνες πριν από αυτές τις κοινές αποφάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Οι γιατροί του UT Southwestern παρέχουν παιδιατρική φροντίδα στις εγκαταστάσεις του Children’s Health μέσω της συμφωνίας αλληλεπίδρασής μας.”

Το ιατρικό κέντρο αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί διάκρισης.

«Το UT Southwestern δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της κοινότητας της πανεπιστημιούπολης και να διατηρεί ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από παράνομες διακρίσεις, παρενοχλήσεις και αντίποινα», ανέφερε το κέντρο σε δήλωση.

“Σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Board of Regents, την πολιτική του συστήματος UT και την ισχύουσα ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία, κανένα άτομο δεν θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή, δεν θα στερηθεί τα οφέλη ή θα υπόκειται σε διακρίσεις σε προγράμματα, υπηρεσίες UT Southwestern, και δραστηριότητες με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία, τις γενετικές πληροφορίες, την προστατευόμενη ιδιότητα του βετεράνου, την ιδιότητα του πολίτη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την έκφραση φύλου.”

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διέταξε το Υπουργείο Οικογένειας και Υπηρεσιών Προστασίας της πολιτείας να διερευνήσει περιπτώσεις όπου παιδιά του Τέξας έχουν υποβληθεί σε «μεγάλη ποικιλία προαιρετικών διαδικασιών για τη μετάβαση του φύλου, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής που μπορεί να προκαλέσουν στείρωση, μαστεκτομές, αφαιρέσεις κατά τα άλλα υγιούς σώματος μέρη και χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν την εφηβεία ή υπερφυσιολογικές δόσεις τεστοστερόνης ή οιστρογόνου».

Η απόφαση αυτή επικαλέστηκε μια νομική γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα Ken Paxton, R-Texas, η οποία καθόρισε ότι αμφιλεγόμενες διαδικασίες τρανς συνιστούν κακοποίηση παιδιών.

Η γνώμη επικαλέστηκε πολλούς γιατρούς και άλλες ιατρικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας βελτιώνονται ή ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών μειώνονται με ορμονική ή χειρουργική επέμβαση».

Ένας δικαστής εξέδωσε προσωρινό περιοριστικό διάταγμα που εμποδίζει το ασφαλιστήριο.

Ενώ πολλοί ιατρικοί σύλλογοι έχουν υιοθετήσει διάφορες διαδικασίες για παιδιά που αναγνωρίζονται ως τρανς και διαγιγνώσκονται με δυσφορία φύλου (η επίμονη και επώδυνη κατάσταση του φύλου αντίθετου βιολογικού φύλου), ορισμένοι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ενάντια στη χρήση ορμονικών θεραπειών που δεν έχουν εγκριθεί για τη δυσφορία φύλου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι περισσότερες ορμονικές θεραπείες “είναι εγκεκριμένες μόνο από την FDA ως αναστολείς της εφηβείας σε παιδιά για σκοπούς θεραπείας της κεντρικής πρώιμης εφηβείας και όχι για τη δυσφορία του φύλου”, είπε ο Δρ Michael Laidlaw, ένας ανεξάρτητος ιδιωτικός ενδοκρινολόγος στο Rocklin της Καλιφόρνια, στο Fox News τον Δεκέμβριο του 2021.

«Η κεντρική πρώιμη ήβη είναι μια ιατρική κατάσταση κατά την οποία ένα παιδί ξεκινά την εφηβεία σε ασυνήθιστα νεαρή ηλικία, ας πούμε στην ηλικία των 4», εξήγησε ο Laidlaw. “Φάρμακα όπως το Supprelin LA χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν αυτή την ανώμαλη εφηβεία.

Στη συνέχεια, μόλις το παιδί φτάσει σε μια τυπική ηλικία για την εφηβεία (ας πούμε ηλικία 11 ή 12 ετών), η φαρμακευτική αγωγή διακόπτεται και στη συνέχεια η κανονική ήβη θα ξαναρχίσει.”

«Η off-label χρήση αυτών των φαρμάκων για τη δυσφορία του φύλου είναι εντελώς διαφορετική», πρόσθεσε ο ενδοκρινολόγος.

“Σε αυτή την περίπτωση το υγιές παιδί έχει ήδη ξεκινήσει την κανονική εφηβεία. Στη συνέχεια, όμως, το φάρμακο χορηγείται για να εμποδίσει την κανονική ήβη.

Η παρεμπόδιση της φυσιολογικής εφηβείας έχει πολλές ανθυγιεινές παρενέργειες, όπως απώλεια της φυσιολογικής ανάπτυξης των οστών, παρέμβαση στη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και της κοινωνικής ανάπτυξης και σημαντικές αιτίες στειρότητας και σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πολλές από αυτές τις επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαταραχή διασχιστικής ταυτότητας …Γνωρίστε τα πάντα

Βίαιες συμπεριφορές ανά ηλικία

Το ΕΣΥ Νορβηγίας κοντά στους ασθενείς με ψυχιατρικές διαταραχές

Πώς επηρεάζει η τεστοστερόνη την ανδρική λίμπιντο;

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας είναι συχνή και ενοχλητική αλλά θεραπεύσιμη

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πολλές εκδηλώσεις της μακράς COVID

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την πιθανότητα ότι οι μηχανισμοί της μακράς COVID μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των ατόμων με βάση μια συλλογή βασικών παραγόντων κινδύνου. Υπό αυτό το πρίσμα, οι μελέτες κλινικής έρευνας, όπως η " Έρευνα της COVID για την ενίσχυση της ανάκαμψης (RECOVER)" του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας NIH, θα πρέπει πιθανώς να καθορίσουν υπο-ομάδες στις προσπάθειές τους να προσδιορίσουν υποψήφια θεραπευτικά μέσα.

Ποιο χρώμα πιπεριάς είναι το πιο υγιεινό;

Πιπεριές: Οι κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά και όλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Η χαμηλή μόρφωση συνδέεται με την κακή ψυχική υγεία

Αναλφαβητισμός: Το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να έχει ελάχιστο ή καθόλου αλφαβητισμό. Η μελέτη διαπιστώνει ότι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και το άγχος.