Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση : Τρόποι για να έρθετε σε οργασμό

Εμμηνόπαυση : Τρόποι για να έρθετε σε οργασμό

Εμμηνόπαυση : Καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση , ίσως αρχίσετε να ανησυχείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή πρόκειται να αλλάξει - και όχι προς το καλύτερο. 

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν δεν είχατε περίοδο για 1 έτος. Τα μεταβατικά χρόνια πριν από αυτό, που συχνά χαρακτηρίζονται από συμπτώματα, όπως προβλήματα ύπνου, εξάψεις, σπάνιες ή ακανόνιστες περιόδους, είναι γνωστά ως περιεμμηνόπαυση . Αυτές οι εντελώς φυσιολογικές αλλαγές μπορούν ακόμα να αισθάνονται απογοητευτικές, εν μέρει επειδή επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται το σεξ και επίσης το επίπεδο σεξουαλικής επιθυμίας σας – η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης.

Πως θα φτάσετε σε οργασμό

  • Θέλετε πραγματικά να κάνετε οργασμό, αλλά, για οποιονδήποτε λόγο, απλά δεν μπορείτε να φτάσετε εκεί. Αυτό μπορεί να είναι τόσο αποθαρρυντικό που, τελικά, ίσως αποφασίσετε ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε και να τα παρατήσετε εντελώς.
  • Παρόλο που μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά πράγματα για να συμβεί ο οργασμός, είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τον εαυτό σας, ακόμη και χωρίς O.
  • Η εστίαση στην ευχαρίστηση που βιώνετε αυτή τη στιγμή χωρίς να εστιάζετε στον οργασμό ως συγκεκριμένο στόχο μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί πιο γρήγορα.

Πιάσε λίγο λιπαντικό

  • Είναι τυπικό να βιώνετε κολπική ξηρότητα κατά τη διάρκεια και μετά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.
  • Τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στο σώμα σας αρχίζουν να μειώνονται, ο κόλπος σας παράγει λιγότερη λίπανση, ακόμη και κατά τη διέγερση. Αυτή η μείωση της φυσικής λίπανσης μπορεί να κάνει το διεισδυτικό σεξ να αισθάνεται άβολα, ακόμη και εντελώς επώδυνο για ορισμένους.
  • Το λιπαντικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της τριβής όταν πρόκειται για άμεση διέγερση της κλειτορίδας, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον οργασμό αγγίζοντας μόνο του.

Κολπική ξηρότητα

  • Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη λύση για την ξηρότητα είναι περισσότερο λιπαντικό. Ένα παχύτερο λιπαντικό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης και στη μείωση της δυσφορίας και του πόνου.

Ακολουθεί βίντεο για την εμμηνόπαυση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Οι εξελίξεις στην τηλεοπτική σειρά "8 Λέξεις" θα είναι ανατρεπτικές και καταιγιστικές.

Κάνναβη : Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;