Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: Καταπολεμήστε την απώλεια μνήμης στην εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Καταπολεμήστε την απώλεια μνήμης στην εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 60 τοις εκατό των γυναικών στην περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση αναφέρουν πτώση στη γνωστική τους απόδοση (σκέψη και μνήμη).

Η απώλεια μνήμης είναι ένα κοινό παράπονο μεταξύ των γυναικών αυτή τη στιγμή της ζωής, λέει η Pauline Maki, PhD , καθηγήτρια ψυχιατρικής και ψυχολογίας και διευθύντρια έρευνας για την υγεία των γυναικών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο. Πράγματι, μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 60 τοις εκατό των γυναικών στην περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση αναφέρουν πτώση στη γνωστική απόδοση (σκέψη και μνήμη).

Σκεφτείτε την ορμονοθεραπεία

Εάν αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε για την ανακούφιση από έντονες εξάψεις στην εμμηνόπαυση, μπορεί να δείτε επίσης βελτίωση της μνήμης. Ωστόσο, ο χρόνος είναι προφανώς σημαντικός για τα γνωστικά οφέλη. Μια ανασκόπηση του 2009 βρήκε κάποιες ενδείξεις για τις ευεργετικές επιδράσεις των οιστρογόνων στη λεκτική μνήμη μεταξύ φυσικών μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών ηλικίας 65 ετών και κάτω (αλλά όχι εκείνων που είναι μεγαλύτερες) και σταθερές ενδείξεις οφέλους για τις χειρουργικά μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες .

Δώστε στον εγκέφαλο (και στο σώμα σας) εξάσκηση

Η σωματική άσκηση δεν είναι μόνο  καλή για το σώμα σας . Μπορεί να βοηθήσει και το μυαλό σας. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Supportive Care in Cancer τον Ιούλιο του 2021, στην οποία συμμετείχαν 73 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού, διαπίστωσε ότι όσες έκαναν περισσότερη σωματική δραστηριότητα είχαν καλύτερες επιδόσεις σε διάφορα τεστ μνήμης και εγκεφαλικής λειτουργίας από εκείνες που ασκούνταν λιγότερο.

Τρώτε τροφή για σκέψη

Μια  υγιεινή διατροφή  τροφοδοτεί το σώμα και τον εγκέφαλο και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια κρύου νερού όπως ο σολομός και το σκουμπρί, μπορεί να προσφέρουν κάποια οφέλη. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2022 στο περιοδικό Nutrients , η οποία εξέτασε 11 μελέτες σε ανθρώπους και 6 μελέτες σε ζώα, τα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την κατάθλιψη σε γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση και μπορεί να βελτιώσουν το άγχος και τη γνωστική λειτουργία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Η εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του ενδομητρίου

Η ορμονική θεραπεία δεν αποτρέπει τις χρόνιες ασθένειες μετά την εμμηνόπαυση

Το άγχος που σχετίζεται με την πανδημία συνδέεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά την προστατεκτομή;

Σεξ: Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική διάρκεια χωρίς ροή αίματος στο πέος μπορεί να βλάψει τους μυς και τους ιστούς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύσεις μόνοι σας.

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.