Σεξουαλική Υγεία

Εμμηνόπαυση: 6 Θετικές πλευρές της εμμηνόπαυσης

Εμμηνόπαυση: 6 Θετικές πλευρές της εμμηνόπαυσης

Εμμηνόπαυση: Όπως πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνο αρνητικα, έτσι και η εμμηνόπαυση έχει τα θετικά της.

Η εμμηνόπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Όπως άλλωστε είναι και οι άλλες δύο περίοδοι των ορμονικών αλλαγών που της συμβαίνουν: η εμμηναρχή και η εγκυμοσύνη λοχεία. Ωστόσο, οι δύο πρώτες είναι πιο θετικά φορτισμένες και έτσι σπάνια μιλάμε για τα δύσκολα που τις συνοδεύουν.

Τέλος στους ορμονικούς πονοκεφάλους

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από ημικρανίες που σχετίζονται με τον κύκλο τους. Σε έναν κανονικό έμμηνο κύκλο, τα κυμαινόμενα επίπεδα των ορμονών οιστρογόνων και προγεστερόνης μπορούν να προκαλέσουν εμμηνορροϊκές ημικρανίες. Καθώς όμως η περίοδος σταματάει, σταματάνε και οι πονοκέφαλοι μαζί της.

Αυτό μπορεί να είναι σωτήριο αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες αυτές είναι δυσλειτουργικές για τουλάχιστον 2 μέρες τον μήνα, εξαιτίας της έντονης κεφαλαλγίας που συνοδεύεται από ναυτία, ευαισθησία στο φως, στους ήχους και στις οσμές και δεν περνάει με τα απλά παυσίπονα.

Τέλος στα ινομυώματα της μήτρας

Πολλές γυναίκες που πλησιάζουν τα 50 τους αναπτύσσουν ινομυώματα (όγκους της μήτρας που είναι σχεδόν πάντα καλοήθεις). Αυτό μπορεί να συμβεί (και) στην περι-εμμηνόπαυση, όταν τα επίπεδα οιστρογόνων μεταβάλλονται από χαμηλά σε υψηλά.

Μερικές φορές οι γιατροί μπορεί να συστήσουν χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς, τα ινομυώματα συχνά σταματούν να αναπτύσσονται ή συρρικνώνονται, όταν οι γυναίκες φτάνουν στην εμμηνόπαυση και τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται.

Πλεονεκτήματα για τη διάθεση και την προσωπική ανάπτυξη

Ευκαιρία για ερωτική επαφή, χωρίς ανησυχίες για εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με μια μελέτη των σωματικών και ψυχοκοινωνικών αλλαγών που βιώνουν οι γυναίκες στη μέση ηλικία, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ γυναικών διαφορετικών εθνοτήτων, το σεξ χωρίς να σκέφτονται την εγκυμοσύνη αναφέρθηκε συχνά ως ένα από τα οφέλη της εμμηνόπαυσης.

Ευκαιρία για αυτοφροντίδα

Είναι η εποχή που οι γυναίκες μοιάζει όχι μόνο να δικαιούνται, αλλά και να οφείλουν στον εαυτό τους περισσότερη φροντίδα. Εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου και σώματος, καλλυντικά, άσκηση και υγιεινή διατροφή τώρα είναι η ώρα να προσφέρουν στον εαυτό τους απενοχοποιημένα όσα λόγω υποχρεώσεων ανέβαλλαν στο παρελθόν. Τώρα προτεραιότητα έχουν οι δικές τους ανάγκες. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για ανανέωση!

Ευκαιρία για απολογισμό, ρίσκα, νέες εμπειρίες

Πολλές γυναίκες θεωρούν την εμμηνόπαυση ένα ορόσημο για να κάνουν έναν απολογισμό της ζωής τους. Έχοντας ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο ζωής, πιο ώριμες και κατασταλλαγμένες, έχουν ξεχωρίσει αυτά που θέλουν να κρατήσουν στη ζωή τους κι αυτά που απλώς δεν τους ταιριάζουν.

Πολλές αποφασίζουν να ανανεώσουν τις σχέσειςτους, το επάγγελμά τους, τους τρόπους με τους οποίους φροντίζουν την υγεία τους και τους τρόπους με τους οποίους θέλουν να ξοδεύουν την ενέργειά τους.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Πριν από λίγα χρόνια αναζητούσατε κατανόηση στις μαμάδες της παιδικής χαράς, μαζί τους ξεπεράσατε τα σκαμπανεβάσματα των πρώτων δύσκολων χρόνων των παιδιών. Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να ενώνονται και να αντιμετωπίζουν μαζί τις νέες προκλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.