Σεξουαλική Υγεία

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Έλξη : Η έλξη μπορεί να έχει πολλές μορφές και είναι δυνατόν να ζήσετε περισσότερους από έναν τύπους ταυτόχρονα.

Αισθητικός

 • Η αισθητική έλξη αναφέρεται στην ικανότητα να θαυμάσετε την εμφάνιση κάποιου χωρίς την ανάγκη ή την επιθυμία να έχετε σωματική, σεξουαλική ή ρομαντική επαφή μαζί τους.

Αλτερές

 • Αυτό περιγράφει την επιθυμία για έναν τύπο συναισθηματικής σχέσης και συναισθηματικής εγγύτητας που δεν αισθάνεται με ακρίβεια που χαρακτηρίζεται από τους όρους «πλατωνικός» ή «ρομαντικός».
 • Μπορεί επίσης να μεταφέρει την ταλαιπωρία ή την ταυτοποίηση με τη λέξη «ρομαντική» ως πρωταρχική περιγραφή ή σημείο εστίασης για διαφορετικούς τύπους έλξης.

Αλλορομαντικός

 • Αυτό περιγράφει ανθρώπους που βιώνουν ρομαντική έλξη.

Amatonormativity

 • Μια κοινωνική δύναμη που υποθέτει ότι οι ρομαντικές σχέσεις είναι πιο ιδανικές ή «ο κανόνας» για όλους, στη συνέχεια βλέποντας αυτόν τον τύπο σχέσης ως πιο έγκυρη από ή ανώτερη από τους άλλους.

Αρωματικός

 • Επίσης γνωστό ως “aro”, αυτό το αναγνωριστικό περιγράφει το φάσμα των ανθρώπων που βιώνουν λίγο έως καθόλου ρομαντική έλξη ή επιθυμούν για μια ρομαντική σχέση.

Συνημμένο

 • Σε αντίθεση με την έλξη, η προσκόλληση αναφέρεται σε έναν τύπο δεσμού ή σύνδεσης που είναι συχνά απαραίτητο ή υπάρχει σε δεσμευμένες ή μακροχρόνιες σχέσεις οποιουδήποτε είδους.

Η προσκόλληση μπορεί να είναι ένας παράγοντας στις σχέσεις όπως :

 •  Φίλοι
 • Παιδιά
 • Γονείς
 • Φροντιστές
 • Μέλη της οικογένειας αγαπημένους

Αξιοθεατο

 • Η έλξη περιγράφει το ενδιαφέρον, την επιθυμία ή τη συγγένεια που έχει συναισθηματική, φυσική, ρομαντική, αισθητική ή σεξουαλική φύση.

Αυτόνομο

 • Αυτό περιγράφει εκείνους που βιώνουν ρομαντική έλξη για τον εαυτό του.

Βιρομαντικός

 • Δεν δείχνει τα συγκεκριμένα φύλα που κάποιος προσελκύεται ρομαντικά, αλλά το γεγονός ότι το άτομο προσελκύεται ρομαντικά σε άτομα με περισσότερα από ένα φύλα.

Ακολουθεί βίντεο για την έλξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

10 τροφές που μας προσφέρουν δροσιά κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Κοινωνικό άγχος : Συμβουλές για να το ξεπεράσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Αυνανισμός στην περίοδο: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι 'αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ "καυτή" αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον χειμώνα;

Σεξ χειμώνας: Έχετε παρατηρήσει ότι η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει; Υπάρχουν 7 επιστημονικοί λόγοι για αυτό το φαινόμενο και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Οι ορμονικές αποκρίσεις της αυτοϊκανοποίησης και τα οφέλη τους στην υγεία

Αυνανισμός οφέλη: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προάγουν τη χαλάρωση, η οποία μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

Τηλεφωνήστε στον φίλο σας ή περάστε χρόνο με την αδελφή σας. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας. Θα σας υπενθυμίσουν ότι αγαπάτε τους άλλους και ότι εσείς οι ίδιοι αγαπιέστε.

Μπορεί η απιστία να προβλεφθεί;

Σεξ απιστία: Μελέτη αποδεικνύει πως η απιστία είναι προβλέψιμη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μέσα από επιστημονικούς αλγόριθμους.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μετά τα 50

Σεξ εμμηνόπαυση: Το να μιλάτε για το σεξ και την απόλαυση θα πρέπει να είναι το ίδιο με το να μιλάτε για οποιοδήποτε πρόκληση στη σχέση σας. Περιγράψτε καθαρά και αυθεντικά πώς «αισθάνεστε» για την κατάσταση και τι σας προβληματίζει, αντί να κατηγορείτε τον/την συντρόφου σας για αυτήν. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο και ένα ουδέτερο μέρος για να μιλήστε με κοινό στόχο σας να κάνετε το σεξ ευχάριστο και για τους δυο σας.