Σεξουαλική Υγεία

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Έλξη : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους που χωρίζετε

Έλξη : Η έλξη μπορεί να έχει πολλές μορφές και είναι δυνατόν να ζήσετε περισσότερους από έναν τύπους ταυτόχρονα.

Αισθητικός

 • Η αισθητική έλξη αναφέρεται στην ικανότητα να θαυμάσετε την εμφάνιση κάποιου χωρίς την ανάγκη ή την επιθυμία να έχετε σωματική, σεξουαλική ή ρομαντική επαφή μαζί τους.

Αλτερές

 • Αυτό περιγράφει την επιθυμία για έναν τύπο συναισθηματικής σχέσης και συναισθηματικής εγγύτητας που δεν αισθάνεται με ακρίβεια που χαρακτηρίζεται από τους όρους «πλατωνικός» ή «ρομαντικός».
 • Μπορεί επίσης να μεταφέρει την ταλαιπωρία ή την ταυτοποίηση με τη λέξη «ρομαντική» ως πρωταρχική περιγραφή ή σημείο εστίασης για διαφορετικούς τύπους έλξης.

Αλλορομαντικός

 • Αυτό περιγράφει ανθρώπους που βιώνουν ρομαντική έλξη.

Amatonormativity

 • Μια κοινωνική δύναμη που υποθέτει ότι οι ρομαντικές σχέσεις είναι πιο ιδανικές ή «ο κανόνας» για όλους, στη συνέχεια βλέποντας αυτόν τον τύπο σχέσης ως πιο έγκυρη από ή ανώτερη από τους άλλους.

Αρωματικός

 • Επίσης γνωστό ως “aro”, αυτό το αναγνωριστικό περιγράφει το φάσμα των ανθρώπων που βιώνουν λίγο έως καθόλου ρομαντική έλξη ή επιθυμούν για μια ρομαντική σχέση.

Συνημμένο

 • Σε αντίθεση με την έλξη, η προσκόλληση αναφέρεται σε έναν τύπο δεσμού ή σύνδεσης που είναι συχνά απαραίτητο ή υπάρχει σε δεσμευμένες ή μακροχρόνιες σχέσεις οποιουδήποτε είδους.

Η προσκόλληση μπορεί να είναι ένας παράγοντας στις σχέσεις όπως :

 •  Φίλοι
 • Παιδιά
 • Γονείς
 • Φροντιστές
 • Μέλη της οικογένειας αγαπημένους

Αξιοθεατο

 • Η έλξη περιγράφει το ενδιαφέρον, την επιθυμία ή τη συγγένεια που έχει συναισθηματική, φυσική, ρομαντική, αισθητική ή σεξουαλική φύση.

Αυτόνομο

 • Αυτό περιγράφει εκείνους που βιώνουν ρομαντική έλξη για τον εαυτό του.

Βιρομαντικός

 • Δεν δείχνει τα συγκεκριμένα φύλα που κάποιος προσελκύεται ρομαντικά, αλλά το γεγονός ότι το άτομο προσελκύεται ρομαντικά σε άτομα με περισσότερα από ένα φύλα.

Ακολουθεί βίντεο για την έλξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία : Μάθετε τους διαφορετικούς τύπους σεξουαλικότητας

10 τροφές που μας προσφέρουν δροσιά κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Κοινωνικό άγχος : Συμβουλές για να το ξεπεράσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.