Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Chatbots AI: Έφηβοι στρέφονται σε chatbots AI για συμβουλές σεξουαλικής υγείας

Chatbots AI: Έφηβοι στρέφονται σε chatbots AI για συμβουλές σεξουαλικής υγείας

Chatbots AI: Το 9% των νεαρών γυναικών και το 8% των νέων ανδρών έχουν στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη για πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική υγεία.

Οι νέοι στρέφονται σε chatbots AI για συμβουλές σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και τις περιόδους, με κίνδυνο να πάρουν «ανακριβείς πληροφορίες», σύμφωνα με νέα έρευνα φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Ένας στους 10 νέους έχει βασιστεί σε αυτή την τεχνολογία για πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική υγεία – που ανέρχεται σε 700.000 16-25 ετών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα της Plan International UK.

Αυτό συμβαίνει αφότου η κυβέρνηση υπέβαλε μια αναθεώρηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία μετά από ισχυρισμούς ότι τα παιδιά εκτίθενται σε υλικό ακατάλληλο για την ηλικία τους. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανασκόπηση των μαθημάτων σεξ και σχέσεων, με ενημερωμένη καθοδήγηση που αναμένεται τον Σεπτέμβριο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα βρει “ενοχλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο” στους μαθητές.

Ωστόσο, οι ειδικοί προέτρεψαν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η καθοδήγηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του φύλου, των σχέσεων και της ταυτότητας φύλου, εν μέσω ανησυχιών ότι κάποιο περιεχόμενο θα «λογοκριθεί». Μια έρευνα σε 1.200 νέους από το Plan International UK διαπίστωσε ότι το 9% των νεαρών γυναικών και το 8% των νέων ανδρών έχουν στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη για πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική υγεία. Συνολικά το 12% των νεαρών γυναικών και κοριτσιών έχουν χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την περίοδο.

Η Kathleen Spencer Chapman, διευθύντρια επικοινωνίας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, είπε ότι τα chatbot κινδυνεύουν να δώσουν «ανακριβείς πληροφορίες» και οι νέοι χρειάζονται καλύτερη πρόσβαση σε ακριβή στοιχεία που «ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των νέων συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών φύλων, εθνοτήτων και σεξουαλικών ταυτοτήτων». Και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που αναθεωρείται η εκπαίδευση για το σεξ και τις σχέσεις στα σχολεία, είναι ζωτικής σημασίας να ακούμε τους νέους και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε οι δάσκαλοι να είναι εξοπλισμένοι για να παρέχουν καλή ποιότητα, κατάλληλες για την ηλικία σχέσεις, το σεξ, και αγωγή υγείας για θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους».

Η Matilda Lawrence-Jubb, συνιδρυτής της Split Banana – μιας εταιρείας που προσφέρει πακέτα σεξουαλικής εκπαίδευσης για σχολεία – είπε ότι «δεν εκπλήσσεται» που οι νέοι στρέφονται σε chatbots AI για πληροφορίες σεξουαλικής υγείας. «Αν οι νέοι δεν λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται από την επίσημη εκπαίδευση, την οικογένεια, τους φροντιστές ή τους ανθρώπους γύρω τους, τότε θα τις αναζητήσουν από το διαδίκτυο», είπε ότι «Αυτό συμβαίνει με πολλά θέματα που σχετίζονται με το σεξ και τις σχέσεις».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επιστήμη πλησιάζει περισσότερο το εγκεφαλικό κέντρο για την ανδρική libido;

Πώς ορίζεται η συμπεριφορά του antisexual και σε τι διαφέρει από τον asexual;

Μπορείτε να πάρετε δονητή ή sex toys σε μια πτήση;

Κοινό σύμπτωμα καρκίνου στον τράχηλο μήτρας που δεν πρέπει να αγνοήσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Απαιτείται ειδικός έλεγχος για ακριβέστερη διάγνωση ενδομητρίωσης

Ενδομητρίωση: Τα τυπικά διακολπικά και εξωτερικά υπερηχογραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βήμα στη διαδικασία διάγνωσης, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη ώθηση ώστε η απεικόνιση να χρησιμοποιείται ως πρώτο εργαλείο για τη διάγνωση.

Close Icon