Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Δύο Νέες Μελέτες: Δείχνουν αυξανόμενο αριθμό τρανς, μη δυαδικών νέων στις ΗΠΑ

Δύο Νέες Μελέτες: Δείχνουν αυξανόμενο αριθμό τρανς, μη δυαδικών νέων στις ΗΠΑ

Οι ερευνητές είπαν, ωστόσο, ότι «οι νέοι και οι ενήλικες που προσδιορίζονται ως τρανς φαίνεται πιο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι Λατίνοι και λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι Λευκοί, σε σύγκριση με τον πληθυσμό των ΗΠΑ».

Δύο Νέες Μελέτες: Επισημαίνουν έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες που ταυτίζονται ως τρανς και μη δυαδικοί, με τα στοιχεία να διπλασιάζονται μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών σε έρευνα ενός ινστιτούτου — από 0,66% του πληθυσμού το 2016 σε 1,3% (398.900) φέτος.

Επιπλέον, το 1,4% (300.100) των ατόμων ηλικίας 13 έως 17 ετών αναγνωρίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά, σύμφωνα με την έκθεση αυτής της ομάδας του Ινστιτούτου Williams στη Νομική Σχολή του UCLA στο Λος Άντζελες.

Το Williams, το οποίο διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τη νομοθεσία και τη δημόσια πολιτική σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, δεν περιείχε δεδομένα για νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών στη μελέτη του 2016, επομένως η ανάπτυξη αυτής της ομάδας τα τελευταία 5+ χρόνια δεν είναι η ίδια καλά τεκμηριωμένη. Συνολικά, περίπου 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί άνω των 13 ετών αναγνωρίζονται πλέον ως τρανς, ανέφεραν οι ερευνητές του Williams.

Και σε μια νέα έρευνα του Κέντρου Έρευνας Pew Research Center, το 2% των ενηλίκων ηλικίας 18-29 ετών αναγνωρίζονται ως τρανς και το 3% ως μη δυαδικοί, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Αυτές οι αναφορές είναι πιθανώς υποτιμημένες.

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι περίπου 2 εκατομμύρια Αμερικανοί όλων των ηλικιών αναγνωρίζονται ως τρανς.

Η έρευνα Pew σταθμίζεται ως αντιπροσωπευτική, αλλά εξακολουθεί να έχει περιορισμούς, είπε ο οργανισμός.

Η ανάλυση του Williams, η οποία βασίζεται σε απαντήσεις σε δύο έρευνες του CDC – το Σύστημα Παρακολούθησης Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς (BRFSS) και την Έρευνα Συμπεριφοράς Κινδύνου Νέων (YRBS) – είναι ελλιπής, λένε οι ερευνητές, επειδή δεν συλλέγει δεδομένα κάθε πολιτείας για την ταυτότητα φύλου.

Οι διεμφυλικές ταυτότητες κυριαρχούν περισσότερο στους νέους

Οι ερευνητές του Williams αναφέρουν ότι το 18,3% όσων ταυτοποιήθηκαν ως τρανς ήταν ηλικίας 13 έως 17 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελεί το 7,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ 13 ετών και άνω.

Και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σταθερά στοιχεία από προηγούμενες αναφορές, σχολιάζουν:

«Οι νέοι ηλικίας 13 έως 17 ετών αποτελούν μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού που προσδιορίζεται από τρανς από ό,τι υπολογίζαμε προηγουμένως, που επί του παρόντος αποτελεί περίπου το 18% του πληθυσμού που προσδιορίζεται ως τρανς στις Η.Π.Α. από 10% προηγουμένως». Περίπου το ένα τέταρτο εκείνων που αναγνωρίστηκαν ως τρανς στη νέα έκθεση του 2022 ήταν ηλικίας 18-24 ετών.

Αυτή η ηλικιακή ομάδα αντιπροσωπεύει το 11% των Αμερικανών.

Ο αριθμός των ηλικιωμένων Αμερικανών που ταυτίζονται ως τρανς είναι πιο ανάλογος με την εκπροσώπησή τους στον πληθυσμό, σύμφωνα με το Williams.

Συνολικά, περίπου οι μισοί από αυτούς που είπαν ότι ήταν τρανς ήταν ηλικίας 25-64 ετών.

Αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει το 62% του συνολικού αμερικανικού πληθυσμού. Περίπου το 10% των ατόμων που ταυτοποιήθηκαν ως trans ήταν άνω των 65 ετών.

Περίπου το 20% των Αμερικανών είναι 65 ετών και άνω, είπαν οι ερευνητές.

Η έρευνα του Pew – βασισμένη στις απαντήσεις 10.188 ατόμων που ερωτήθηκαν τον Μάιο – βρήκε επίσης αυξανόμενο αριθμό νέων που ταυτίζονται ως τρανς.

«Το μερίδιο των ενηλίκων στις ΗΠΑ που είναι τρανς είναι ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ των ενηλίκων κάτω των 25 ετών», ανέφερε ο Pew σε μια ανάρτηση στο blog. Στην ομάδα των 18 έως 25 ετών, το 3,1% ταυτίστηκε ως τρανς άνδρας ή τρανς γυναίκα, σε σύγκριση με μόλις 0,5% αυτών των ηλικιών 25-29.

Αυτό συγκρίνεται με το 0,3% των ατόμων ηλικίας 30-49 ετών και το 0,2% των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών. Φυλετική παραλλαγή από κράτος σε κράτος Παρόμοια ποσοστά νέων ηλικίας 13-17 ετών από όλες τις φυλές και τις εθνότητες στη μελέτη του Williams αναφέρουν ότι είναι τρανς, που κυμαίνονται από 1% όσων είναι Ασιάτες, έως 1,3% λευκών νέων, 1,4% μαύρων νέων και 1,8% Αμερικανών Ινδών ή ιθαγενών της Αλάσκας και 1,8% της νεολαίας Λατίνων.

Το ινστιτούτο ανέφερε ότι το 1,5% των διφυλετικών και πολυφυλετικών νέων ταυτίστηκε ως τρανς.

Οι ερευνητές είπαν, ωστόσο, ότι «οι νέοι και οι ενήλικες που προσδιορίζονται ως τρανς φαίνεται πιο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι Λατίνοι και λιγότερο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι Λευκοί, σε σύγκριση με τον πληθυσμό των ΗΠΑ».

Τα τρανσέξουαλ άτομα ζουν σε κάθε πολιτεία, με το μεγαλύτερο ποσοστό τόσο νέων όσο και ενηλίκων στα βορειοανατολικά και δυτικά, και μικρότερο στα μεσοδυτικά και νότια, ανέφερε το Ινστιτούτο Williams. Το Williams εκτιμά ότι το 3% των νέων ηλικίας 13 έως 17 ετών στη Νέα Υόρκη ταυτίζονται ως τρανς, ενώ μόλις το 0,6% αυτής της ηλικιακής ομάδας στο Ουαϊόμινγκ είναι τρανς. Συνολικά 2%-2,5% των ατόμων ηλικίας 13-17 ετών είναι τρανς στη Χαβάη, στο Νέο Μεξικό, στο Μέριλαντ και στην Ουάσιγκτον, DC. Μεταξύ των πολιτειών με υψηλότερα ποσοστά trans-αναγνωρισμένων ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών: Αριζόνα (1,9%), Αρκάνσας (3,6%), Κολοράντο (2%), Ντέλαγουερ (2,4%), Ιλινόις (1,9%), Μέριλαντ (1,9%), Βόρεια Καρολίνα (2,5%), Οκλαχόμα (2,5%), Μασαχουσέτη (2,3%), Ρόουντ Άιλαντ (2,1%) και Ουάσιγκτον (2%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για τους τρανς φοιτητές η ολοκλήρωση των σπουδών είναι μεγάλη πρόκληση

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν κρατά «όμηρο» τα χρήματα για το μεσημεριανό γεύμα για να εξαναγκάσει τις πολιτικές των τρανς, λέει ένας ακτιβιστής γονέας

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζει κύμα επιθέσεων, είπαν ηγέτες και ακτιβιστές από περισσότερες από 100 χώρες που συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HIV: Οι Αμερικανοί που νοσούν ζουν περισσότερο, αλλά οι κρατικές δαπάνες δεν συμβαδίζουν

HIV: Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «διπλό στίγμα» της ηλικίας και της προκατάληψης κατά του HIV. Έχουν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και διαταραχών χρήσης ουσιών.

Close Icon