Σεξουαλική Υγεία

Διαπροσωπικές σχέσεις: Βάζοντας την αγάπη και το νοιάξιμο στο κέντρο σύνδεσης στη σχέση

Διαπροσωπικές σχέσεις: Βάζοντας την αγάπη και το νοιάξιμο στο κέντρο σύνδεσης στη σχέση

Διαπροσωπικές σχέσεις: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η σύνδεση της αγάπης και της φροντίδας του σημαντικού άλλου με την επιλογή της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων και ποιοτήτων μέσα στη σχέση. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αγαπάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ικανοποιητικά την αγάπη μας προς εκείνους. Και τούτο διότι, οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ότι μας αγαπούν ή μας εκτιμούν, εκτός εάν οι σημαντικοί μας άλλοι μας το κοινοποιούν και μας το υπενθυμίζουν τακτικά.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η σύνδεση της αγάπης και της φροντίδας του σημαντικού άλλου με την επιλογή της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων και ποιοτήτων μέσα στη σχέση. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αγαπάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ικανοποιητικά την αγάπη μας προς εκείνους. Από την άλλη, αυτό σημαίνει πως από την αρχή επιλέγουμε συντρόφους που μας δείχνουν την αγάπη τους με έναν τρόπο που μας «μιλά» και μας ικανοποιεί. Όταν οι σύντροφοι μαθαίνουν να ικανοποιούν τις ανάγκες ο ένας του άλλου, την ίδια στιγμή θρέφουν τη σχέση και της επιτρέπουν να αναπτυχθεί.

Σε κάθε πρείπτωση, εάν οι σύντροφοι αισθάνονται πως έχουν την προσοχή ο ένας του άλλου, αυτό θα βοηθήσει τη σχέση να ανθίσει. Όταν η πρώτη νιότη του δεσμού χάνει τη λάμψη της, καθώς τα χρόνια περνούν, συνήθως εστιάζουμε περισσότερο στα «πράγματα» ή τις «δραστηριότητες» της καθημερινής ζωής, με αποτέλεσμα η αγάπη και η κοινώνησή της να μεταφέρονται όλο και περισσότερο στην περιφέρεια της προσοχής των συντρόφων. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε κάθε τόσο στον εαυτό σας, τι είναι αυτό που εκτιμάτε στο σύντροφό σας και να είστε βέβαιοι πως εκφράζετε αυτήν την εκτίμησή σε τακτική βάση.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με πολλούς τρόπους. Ίσως απλώς το πείτε, ίσως πάλι επιλέξετε να στείλετε μια όμορφη κοινή φωτογραφία σας, συνοδευόμενη από μια τρυφερή σημείωση αγάπης και αναγνώρισης. Μπορείτε να αγγίξετε το συντροφό σας στοργικά, να μαγειρέψετε το αγαπημένο τους φαγητό, ή να τους εκπλήξετε με κάτι που ξέρετε ότι θα τους αρέσει. Εάν σκέφτεστε, ότι το να δείχνετε τακτικά στον άνθρωπό σας ότι σάς ενδιαφέρει είναι περιττό – εφόσον πιστεύετε πως το γνωρίζει ήδη – μάθετε πως κατευθύνεστε προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ότι μας αγαπούν ή μας εκτιμούν, εκτός εάν οι σημαντικοί μας άλλοι μας το κοινοποιούν και μας το υπενθυμίζουν.

Σε μια σχέση είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα διαφωνείτε και θα συγκρούεστε με το σύντροφό σας. Όμως, το να επαναφέρετε την αγάπη σας μπροστά και στο κέντρο της σύνδεσης είναι απαραίτητο, ειδικά αυτές τις στιγμές. Ένας από τους βασικούς στόχους παρέμβασης στην θεραπεία ζευγαριών είναι ο θεραπευτής ή σύμβουλος να υποστηρίξει τους συντρόφους να ανακαλύψουν ξανά τα ζεστά συναισθήματα που έχουν ο ένας για τον άλλον. Οι λεπτομέρειες των διαφωνιών τους είναι σχεδόν πάντα δευτερεύουσας σημασίας.

Όταν μπορείτε να ακούσετε τον άνθρωπό σας, να τον καταλάβετε και να τον συμπονέσετε, αυτό θα  σας βοηθήσει να παραμένετε ανοικτοί και παρόντες στη σύνδεση. Θα είστε σε θέση να στηρίξετε το σύντροφό σας και να ανακουφίσετε τον πόνο του, ακόμη κι αν διαφωνείτε με το επιχείρημά του και παραμένετε αφοσιωμένοι στο να θέλετε κάτι που ενδεχομένως τους ενοχλεί. Δείχνοντας την αγάπη και το νοιάξιμό σας γι ‘αυτούς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθανθούν ξανά συνδεδεμένοι και να τους προτρέψει να ανοιχτούν σε σας εκ νέου. Εχοντας κάνει αυτό και όταν και οι δύο σύντροφοι αισθάνεστε έτοιμοι, μπορείτε στη συνέχεια να ξεκινήσετε ή να προωθήσετε τη συζήτηση για τις διαφορές σας με στόχο να βρείτε έναν τρόπο να αναγνωρίσετε αυτό που θέλετε και οι δυο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.