Σεξουαλική Υγεία

Demisexual προσανατολισμός: Τι είναι η ημισεξουαλικότητα;

Demisexual προσανατολισμός: Τι είναι η ημισεξουαλικότητα;

Demisexual: Άτομα που ταυτίζονται ως ημισεξουαλικά εργάζονται ενεργά για να αποσαφηνίσουν αυτόν τον ορισμό, ο οποίος εμπίπτει στο φάσμα της ασεξουαλικότητας.

Νωρίτερα φέτος, όταν η κόρη του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, Michaela Kennedy-Cuomo, εμφανίστηκε ως demisexual, αντιμετωπίστηκε με την συγκατάβαση του κοινού. Πολλοί χλεύασαν την έλλειψη σεξουαλικής έλξης προς τους άλλους χωρίς ισχυρή συναισθηματική σύνδεση. Λίγοι αναγνώρισαν την ημισεξουαλικότητα ως πραγματική. Όμως, παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστή, είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός όπως κάθε άλλος, που ισχύει για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εμπίπτει στο φάσμα της ασεξουαλικότητας, αλλά διαφέρει από το να θέλετε απλώς να περιμένετε να δημιουργηθεί ένας βαθύς δεσμός πριν κάνεις σεξ με κάποιον. Μάλλον, μοιάζει περισσότερο με την εμπειρία του να είστε ασεξουαλικοί μέχρι να διαμορφωθεί αυτός ο τύπος σύνδεσης, οπότε η σεξουαλική έλξη εκτείνεται μόνο σε αυτό το άτομο.

Άτομα που ταυτίζονται ως ημισεξουαλικά εργάζονται ενεργά για να αποσαφηνίσουν αυτόν τον ορισμό. Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο όταν συζητάμε έναν προσανατολισμό που δεν έχει καν όνομα για τόσο καιρό και του οποίου ο ορισμός συχνά μπερδεύει τους ανθρώπους. Αλλά η δουλειά τους κάνει τη διαφορά και τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση έχει πολλαπλασιαστεί σε ομάδες στο Facebook, αναρτήσεις στο Instagram, και σε οργανισμούς που είναι αφιερωμένοι στο ασεξουαλικό φάσμα σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι συχνά εντοπίζουν την προέλευση του όρου demisexual σε μια ανάρτηση στο φόρουμ του Asexual Visibility & Education Network (Aven) του 2006.

“Νομίζω ότι είναι μια λέξη που προέκυψε κυρίως από τον ιστότοπο της Aven και τους υποστηρικτές των ασεξουαλικών, όχι απαραίτητα από ακαδημαϊκούς”, λέει ο Anthony Bogaert, ερευνητής ανθρωποσεξουαλικότητας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο του Καναδά, ο οποίος έχει γράψει πολλές εργασίες για ασεξουαλικότητα. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι στον ιστότοπο της Aven ανακάλυπταν πόσο ποικιλόμορφο θα μπορούσε να είναι το ασεξουαλικό φάσμα – νέοι όροι άρχισαν να εμφανίζονται καθώς άτομα που είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως άφυλοι σημείωσαν μοναδικές συνθήκες στις οποίες μπορούσαν να βιώσουν σεξουαλική έλξη. “Υπάρχει μια παράδοση να επιτρέπεται σε άτομα με διαφορετικά είδη ταυτοτήτων και μεγάλη ποικιλία να έρχονται στην τοποθεσία Aven”, λέει ο Bogaert.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσες θερμίδες καίτε όταν κάνετε σεξ

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για σεξ μετά τον τοκετό;

Ξεκινήστε να αθλείστε και δείτε τη διαφορά στο κρεβάτι

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.