Σεξουαλική Υγεία

COVID-19 ΣΜΝ: Τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, διαπιστώνει το CDC

COVID-19 ΣΜΝ: Τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, διαπιστώνει το CDC

Το CDC είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ΣΜΝ αρχικά μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας το 2020 – αλλά αυξήθηκε εκ νέου αργότερα μέσα στο έτος. «Η πανδημία του COVID-19 άσκησε τεράστια πίεση σε μια ήδη τεταμένη υποδομή δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Μέρμιν στην ανακοίνωση.

COVID-19 ΣΜΝ: Τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19, διαπιστώνει η έκθεση του CDC Τα κρούσματα γονόρροιας, σύφιλης αυξήθηκαν ενώ τα κρούσματα χλαμυδίων μειώθηκαν, πιθανώς λόγω μειωμένου ελέγχου Τα κρούσματα αρκετών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων σύφιλης, γονόρροιας και συγγενούς σύφιλης ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, ενώ τα χλαμύδια μειώθηκαν, σύμφωνα με δελτίο τύπου για την έκθεση υγείας.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ΣΜΝ αρχικά μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας το 2020 – αλλά αυξήθηκε εκ νέου αργότερα μέσα στο έτος.

“Υπήρξαν στιγμές το 2020 που ένιωθε ότι ο κόσμος στεκόταν ακίνητος, αλλά τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ δεν ήταν. Η αδιάκοπη δυναμική της επιδημίας των Σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ΣΜΝ συνεχίστηκε ακόμη και όταν οι υπηρεσίες πρόληψης ΣΜΝ διαταράσσονταν.”

Ο Δρ Τζόναθαν Μέρμιν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου του CDC για την πρόληψη του HIV, της ιογενούς ηπατίτιδας, των ΣΜΝ και της φυματίωσης, δήλωσε στην ανακοίνωση του CDC.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων γονόρροιας αυξήθηκε κατά 10%, ενώ η πρωτοπαθής και δευτεροπαθής (P&S) σύφιλη αυξήθηκε κατά 7%, σε σύγκριση με το 2019.

Η συγγενής σύφιλη αυξήθηκε επίσης κατά 15% από το 2019 και 235% σε σύγκριση με το 2016, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας.

Το CDC δήλωσε ότι τα πρώιμα δεδομένα αποκάλυψαν ότι τα κρούσματα πρωτοπαθούς και δευτερογενούς σύφιλης και συγγενούς σύφιλης συνέχισαν επίσης να αυξάνονται το 2021. Τα κρούσματα αρκετών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με έκθεση του CDC.

Τα κρούσματα αρκετών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με έκθεση του CDC.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας ανέφερε ότι τα δεδομένα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ του 2020 έδειξαν ότι οι ομάδες που συνέχισαν να παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά ΣΜΝ περιλαμβάνουν νεαρούς Αμερικανούς ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες και ορισμένες φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες.

Το CDC βρήκε την έλλειψη πρόσβασης σε συνεπή ιατρική περίθαλψη, το στίγμα και τις διακρίσεις ως πιθανούς λόγους που συμβάλλουν σε αυτή την τάση.

“Η πανδημία COVID-19 αύξησε την επίγνωση μιας πραγματικότητας που γνωρίζαμε από καιρό για τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ.

Κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες – όπως η φτώχεια και το καθεστώς ασφάλισης υγείας – δημιουργούν εμπόδια, αυξάνουν τους κινδύνους για την υγεία και συχνά οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα για την υγεία ορισμένων ανθρώπων.

Ο Δρ Leandro Mena, ο διευθυντής του Τμήματος Πρόληψης ΣΜΝ του CDC, είπε στην ανακοίνωση. “Εάν θέλουμε να σημειώσουμε μόνιμη πρόοδο κατά των ΣΜΝ σε αυτή τη χώρα, πρέπει να κατανοήσουμε τα συστήματα που δημιουργούν ανισότητες και να συνεργαστούμε με τους εταίρους για να τα αλλάξουμε. Κανείς δεν μπορεί να μένει πίσω”.

Ενώ πολλά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξήθηκαν, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων χλαμυδίων μειώθηκε κατά 13% από το 2019, σύμφωνα με την έκθεση.

Η υποδιάγνωση και ο μειωμένος έλεγχος για Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσε να είναι ο λόγος αυτής της τάσης, παρά η μείωση των νέων λοιμώξεων, εξηγεί η ανακοίνωση του CDC.

Το CDC είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ΣΜΝ αρχικά μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας το 2020 – αλλά αυξήθηκε εκ νέου αργότερα μέσα στο έτος.

«Η πανδημία του COVID-19 άσκησε τεράστια πίεση σε μια ήδη τεταμένη υποδομή δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Μέρμιν στην ανακοίνωση.

Το στέλεχος πιθανότατα συνέβαλε σε αρκετούς παράγοντες που οδήγησαν στην αρχική μείωση των αναφερόμενων περιπτώσεων ΣΜΝ κατά το πρώτο μέρος του 2020, διαπίστωσε η έκθεση, αναφέροντας τους ακόλουθους παράγοντες:

Μειωμένη συχνότητα παροχής προσωπικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης καθώς μειώθηκαν οι επισκέψεις ρουτίνας, με αποτέλεσμα λιγότερο συχνό έλεγχο για ΣΜΝ. Εκτροπή του προσωπικού δημόσιας υγείας από το έργο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Δοκιμές σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων STD και ελλείψεις εργαστηριακού εφοδιασμού. Παραλείψεις στην ασφαλιστική κάλυψη υγείας λόγω ανεργίας και πρακτικές τηλεϊατρικής που οδήγησαν στο να μην αποτυπωθούν ορισμένες λοιμώξεις στα εθνικά δεδομένα.

Το CDC είπε ότι απαιτείται ομαδική προσπάθεια για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για την πρόληψη των ΣΜΝ. Αυτή η προσπάθεια θα περιλαμβάνει οργανώσεις με βάση την κοινότητα. εργαζόμενους στη δημόσια υγεία· τοπικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και κλινικές· και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση και επέκταση της πρόληψης και του ελέγχου των ΣΜΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

CDC: Συχνά τα ΣΜΝ μεταξύ των εφήβων

Τι πρέπει να κάνετε αν το προφυλακτικό γλιστρήσει στον κόλπο

Λιγότερες εξετάσεις για ΣΜΝ λόγω πανδημίας καταγράφει η Αγγλία

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Έρπης: Συμβουλές για να απολαμβάνετε το σεξ με προσοχή

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα : Δείτε πως μεταδίδονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.