Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κάνουν τα ανοσοκύτταρα
  • Μία από τις προκλήσεις στην ανάπτυξη εμβολίων για ΣΜΝ, όπως ο ιός HIV ή ο απλός έρπης, είναι η κατανόηση του τρόπου προσέλκυσης εξειδικευμένων ανοσοκυττάρων, που ονομάζονται CD8 Τ-κύτταρα, για να εγκατασταθεί στο μέρος του σώματος όπου εισέρχεται ο ιός. Αυτά τα κύτταρα πρέπει να είναι στη θέση τους, να οπλίζονται και να είναι έτοιμα να παρέχουν άμεση προστατευτική άμυνα, αντί να περιμένουν ανοσοκύτταρα στο αίμα να εισέλθουν στους ιστούς που χρειάζονται χρόνο.

Η χορήγηση εμβολίων στο γεννητικό ιστό δεν είχε απαιτούμενα αποτελέσματα

  • Πριν από αυτήν τη μελέτη, θεωρήθηκε ότι τα εμβόλια ιδανικά χρειάζονταν να χορηγηθούν απευθείας στην επιφάνεια του σώματος (π.χ. γυναικείο γεννητικό ιστό) από όπου μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να δημιουργήσει αυτά τα CD8 Τ-κύτταρα, να επιστρέψει στον τόπο εμβολιασμού. και να εξαλείψει κάθε μελλοντικό ιό που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, η χορήγηση εμβολίων απευθείας στον γυναικείο γεννητικό ιστό δεν είναι ούτε φιλική προς τον ασθενή ούτε αποτελεσματική.

Στρατηγική εμβολιασμού

  •  Η στρατηγική εμβολιασμού τους κατατάσσει μια διμοιρία ανοσοκυττάρων, που ονομάζονται έμφυτα λεμφοειδή κύτταρα (ILC1) και μονοκύτταρα, στους γεννητικούς ιστούς για να συνεργαστούν και να απελευθερώσουν χημικές ουσίες (χημειοκίνες) για να στείλουν μια κλήση στο CD8 T -κύτταρα που δημιουργούνται από το εμβόλιο για να στραφούν στον γεννητικό ιστό.

Που βασίζεται η έρευνα εμβολιασμών

  • Η  έρευνα βασίζεται στην προηγούμενη εργασία της ομάδας για την ανάπτυξη τεχνικών εμβολιασμού του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα διαλυτό έμπλαστρο εμβολίου «microneedle» που κάποτε τοποθετήθηκε στο δέρμα και το οποίο διαλύει και απελευθερώνει το εμβόλιο χωρίς να απαιτείται υποδερμική ένεση βελόνας. Αυτό δημιουργεί ανοσοαποκρίσεις.

Ακολουθεί βίντεο για τα ΣΜΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντίδραση εγκεφάλου: Πως λειτουργούν τα ρεύματα που υπάρχουν στο κεφάλι

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 131: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.