Σεξουαλική Υγεία

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας. Ο όρος BDSM (Προσφορά/Πειθαρχία, Κυριαρχία/Υποβολή, και Σαδισμός/Μαζοχισμός) είναι μια ρητορική για μια σειρά εννοιών και πρακτικών που επικεντρώνονται σε ανταλλαγή ισχύος στο πλαίσιο της σεξουαλικής οικειότητας. Άλλες δραστηριότητες στο BDSM μπορεί να περιλαμβάνουν ελεγχόμενο τουρισμό, εκθεσιακό και παιχνίδι ρόλων.

Οι πρακτικές που σχετίζονται με το BDSM υπάρχουν εδώ και αιώνες σε πολλούς πολιτισμούς, ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν αυτά τα είδη δυναμικής σεξουαλικής/σχέσης ταμπού. Σύμφωνα με  ολιστικό προπονητή για το σεξ και τις σχέσεις, το BDSM “σε έναν ξένο, πολλές από αυτές τις ιδέες μπορεί να φαίνονται ακραίες, αλλά για αιώνες διάφοροι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνικές ως βαθύτερους τρόπους για να εξερευνήσουν τη συνείδηση, την δύναμη και τον έλεγχο, καθώς και τη δυναμική της αρσενικής και γυναικείας ενέργειας στις σχέσεις”.

Αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν το BDSM ταμπού, η κοινωνία έχει βιώσει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης προς μεγαλύτερη αποδοχή και κατανόηση του BDSM. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσαρμοσμένη στάση της βιομηχανίας ψυχικής υγείας, καθώς και στην αυξανόμενη δημοτικότητα της BDSM στην ποπ κουλτούρα. Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες που αφορούσαν την κατανόηση του BDSM και των επιπτώσεών του στον οργανισμό έχουν δείξει εκπληκτικά αποτελέσματα. Όχι μόνο οι ερευνητές δεν βρίσκουν στοιχεία για βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το BDSM, αλλά ανακαλύπτουν επίσης τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχική και σωματική μας υγεία ή ακόμη και να εμβαθύνει τις σχέσεις μας.

  • Μειωμένα επίπεδα άγχους
  • Καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας
  • Βελτίωση της ψυχικής υγείας

Έρευνα από τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής διεξήγαγε μελέτη για να μετρήσει συγκεκριμένα την ψυχική ευεξία των ατόμων που απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο BDSM, και το έπραξε εξετάζοντας βασικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας κάθε ατόμου. Οι συμμετέχοντες στο BDSM ένιωσαν πιο ασφαλείς στις σχέσεις τους, είχαν αυξημένη αίσθηση ευημερίας, ήταν πιο ευσυνείδητοι απέναντι στους άλλους και πιο ανοιχτοί στην προσπάθεια για νέες εμπειρίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

Πόσο διαδεδομένο είναι το BDSM

Τι αποκαλύπτουν για εσάς οι προτιμήσεις σας στο σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό

Οργασμός: Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο εγκέφαλός σας εργάζεται σκληρά για να παράγει διάφορες ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη. Σε αυτό το κοκτέιλ ορμονών βρίσκεται η ντοπαμίνη, η οποία απελευθερώνεται τη στιγμή του οργασμού. Η απελευθέρωση ενδορφινών, ωκυτοκίνης και βαζοπρεσσίνης σας κάνει λιγότερο ευαίσθητους στον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!