Σεξουαλική Υγεία

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας

BDSM σεξ: Πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας. Ο όρος BDSM (Προσφορά/Πειθαρχία, Κυριαρχία/Υποβολή, και Σαδισμός/Μαζοχισμός) είναι μια ρητορική για μια σειρά εννοιών και πρακτικών που επικεντρώνονται σε ανταλλαγή ισχύος στο πλαίσιο της σεξουαλικής οικειότητας. Άλλες δραστηριότητες στο BDSM μπορεί να περιλαμβάνουν ελεγχόμενο τουρισμό, εκθεσιακό και παιχνίδι ρόλων.

Οι πρακτικές που σχετίζονται με το BDSM υπάρχουν εδώ και αιώνες σε πολλούς πολιτισμούς, ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν αυτά τα είδη δυναμικής σεξουαλικής/σχέσης ταμπού. Σύμφωνα με  ολιστικό προπονητή για το σεξ και τις σχέσεις, το BDSM “σε έναν ξένο, πολλές από αυτές τις ιδέες μπορεί να φαίνονται ακραίες, αλλά για αιώνες διάφοροι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνικές ως βαθύτερους τρόπους για να εξερευνήσουν τη συνείδηση, την δύναμη και τον έλεγχο, καθώς και τη δυναμική της αρσενικής και γυναικείας ενέργειας στις σχέσεις”.

Αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν το BDSM ταμπού, η κοινωνία έχει βιώσει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης προς μεγαλύτερη αποδοχή και κατανόηση του BDSM. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσαρμοσμένη στάση της βιομηχανίας ψυχικής υγείας, καθώς και στην αυξανόμενη δημοτικότητα της BDSM στην ποπ κουλτούρα. Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες που αφορούσαν την κατανόηση του BDSM και των επιπτώσεών του στον οργανισμό έχουν δείξει εκπληκτικά αποτελέσματα. Όχι μόνο οι ερευνητές δεν βρίσκουν στοιχεία για βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το BDSM, αλλά ανακαλύπτουν επίσης τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχική και σωματική μας υγεία ή ακόμη και να εμβαθύνει τις σχέσεις μας.

  • Μειωμένα επίπεδα άγχους
  • Καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας
  • Βελτίωση της ψυχικής υγείας

Έρευνα από τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής διεξήγαγε μελέτη για να μετρήσει συγκεκριμένα την ψυχική ευεξία των ατόμων που απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο BDSM, και το έπραξε εξετάζοντας βασικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας κάθε ατόμου. Οι συμμετέχοντες στο BDSM ένιωσαν πιο ασφαλείς στις σχέσεις τους, είχαν αυξημένη αίσθηση ευημερίας, ήταν πιο ευσυνείδητοι απέναντι στους άλλους και πιο ανοιχτοί στην προσπάθεια για νέες εμπειρίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

Πόσο διαδεδομένο είναι το BDSM

Τι αποκαλύπτουν για εσάς οι προτιμήσεις σας στο σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.