Σεξουαλική Υγεία

Αυνανισμός: Μπορεί να “διώξει” τις πέτρες από τα νεφρά;

Αυνανισμός: Μπορεί να “διώξει” τις πέτρες από τα νεφρά;

Αυνανισμός: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για την πεποίθηση ότι η συχνή εκσπερμάτιση ή ο αυνανισμός μπορούν να βλάψουν την υγεία των νεφρών ή την υγεία συνολικά. Αντιθέτως, φαίνεται πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε μία ειδική νεφρολογική κατάσταση. 

Ο μύθος ότι ο αυνανισμός επηρεάζει τα νεφρά σας μπορεί να προήλθε από μια παράδοση στην παλιά Κινεζική Ιατρική. Μια μικρή μελέτη του 2020 έδειξε ότι οι υποστηρικτές αυτής της πεποίθησης παραδοσιακά πίστευαν ότι οι άνδρες με κακή νεφρική λειτουργία (ShenKui) είχαν χαμηλή σεξουαλική απόδοση. Θεωρήθηκε ότι τα νεφρά ήταν η δεξαμενή σπέρματος και ότι ο συχνός αυνανισμός και η εκσπερμάτιση θα μπορούσε να δημιουργήσει ανισορροπίες στο σώμα που ενδεχόμενα θα οδηγήσουν σε ασθένεια. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιστημονική βάση για αυτήν την ιδέα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση ή ο αυνανισμός βλάπτει για την υγεία των νεφρών ή την υγεία συνολικά. Αντιθέτως, φαίνεται πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε μία ειδική νεφρολογική κατάσταση.

Ο αυνανισμός επηρεάζει τα νεφρά σας;

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο αυνανισμός επηρεάζει αρνητικά την υγεία των νεφρών σας. Κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν δεικνύει ότι ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει:

  • νεφρική ανεπάρκεια
  • νεφρική νόσο
  • πόνο στα νεφρά

 

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η απώλεια πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών μέσω της εκσπερμάτισης μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεφρών. Και πάλι, δεν υπάρχει επιστημονική βάση για αυτήν την πεποίθηση. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά στο σπέρμα.  Μια επιστημονική ανασκόπηση του 2013 διαπίστωσε ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο 5,04 γραμμάρια πρωτεΐνης σε 100 χιλιοστόλιτρα σπέρματος. Για να αναπληρώσετε αυτήν την ποσότητα πρωτεΐνης, θα χρειαστεί να πιείτε μόνο 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα.

Αυνανισμός και πέτρες στα νεφρά

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των λίθων στα νεφρά. Σε μια μελέτη του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του αυνανισμού – 3 έως 4 φορές την εβδομάδα  – στη ρίψη λίθων 5 έως 10 χιλιοστών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αυνανισμός σε συνδυασμό με την τυπική ιατρική θεραπεία ήταν εξίσου αποτελεσματικός με τη λήψη του ειδικού φαρμάκου σε συνδυασμό με την τυπική ιατρική θεραπεία. Αν και η μελέτη παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ιδέα, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επαληθευτούν τα ευρήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε ο πόνος των γεννητικών οργάνων αποτελεί ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Γιατί κατουριέμαι συνέχεια

Ανώδυνος τρόπος να φύγουν οι πέτρες από τα νεφρά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει.