Σεξουαλική Υγεία

Asexual: 5 πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για την ασεξουαλικότητα

Asexual: 5 πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για την ασεξουαλικότητα

Asexual: Πιθανώς λόγω της έλλειψης επικοινωνίας γύρω από το σεξ, πολλοί άνθρωποι είναι ακόμα στο σκοτάδι για το τι είναι η ασεξουαλικότητα και τι σημαίνει.

Πιθανώς λόγω της έλλειψης επικοινωνίας γύρω από το σεξ, πολλοί άνθρωποι είναι ακόμα στο σκοτάδι για το τι είναι η ασεξουαλικότητα και τι σημαίνει. Αυτό τελειώνει εδώ. Εδώ είναι 5 πράγματα σχετικά με την ασεξουαλικότητα που μπορεί να αμφισβητήσουν τις υποθέσεις σας σχετικά με αυτήν:

Οι ασεξουαλικοί άνθρωποι μπορούν να βιώσουν έλξη

Η ασεξουαλικότητα γενικά ορίζεται ως το να μην βιώνεις σεξουαλική έλξη ή να μην τη βιώνεις συχνά. Αλλά μερικοί ασεξουαλικοί άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική έλξη μερικές φορές ή υπό ορισμένες συνθήκες. Είναι ένα φάσμα, όπως πολλά πράγματα.

Μπορείς να είσαι asexual και να απολαμβάνεις το σεξ

Η έλξη και το σεξ δεν πρέπει απαραίτητα να πάνε μαζί. Μπορείτε να κάνετε σεξ και να το απολαύσετε, χωρίς να αισθάνεστε έλξη. Η επιθυμία για σεξ μεταξύ των ασέξουαλ ατόμων είναι επίσης ένα φάσμα – μερικοί ασεξουαλικοί απολαμβάνουν και θέλουν να κάνουν σεξ, άλλοι θέλουν να κάνουν σεξ κυρίως ή αποκλειστικά για τον σύντροφό τους και άλλοι απωθούνται από οτιδήποτε σεξουαλικής φύσης. Κάθε σημείο κατά μήκος αυτού του φάσματος είναι έγκυρο.

Μπορείς να είσαι asexual και να αυνανίζεσαι

Μερικοί ασεξουαλικοί αυνανίζονται και άλλοι όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αυνανίζεσαι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με τη σεξουαλική έλξη προς ένα άλλο άτομο. Όπως, για παράδειγμα, για να μειώσετε το άγχος, να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ή απλώς επειδή αισθάνεστε καλά.

Τα ασέξουαλ άτομα μπορούν να ερωτευτούν

Το Split Attraction Model εξηγεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι έλξης. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη και η ρομαντική έλξη είναι ξεχωριστές, επομένως, ενώ μπορεί να μην βιώνουν σεξουαλική έλξη, μπορεί να έχουν την επιθυμία να είναι σε μια ρομαντική σχέση με κάποιον. Υπάρχουν και άλλοι τύποι έλξης, συμπεριλαμβανομένης της αισθησιακής έλξης και της αισθητικής έλξης.

Τα ασέξουαλ άτομα μπορεί να έχουν ευτυχισμένες σχέσεις

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που κάνουν μια υγιή, ευτυχισμένη σχέση και αυτό που χρειάζεται κάθε άτομο από μια σχέση είναι διαφορετικό. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη απλώς δεν είναι μέρος της. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν κάποιον άλλο και να έχουν μια ικανοποιητική σχέση μαζί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σεξ

Πώς επηρεάζει το ζευγάρι ο ύπνος σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια;

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της υγείας μας;

Είναι αλήθεια ότι το σεξ μας αναζωογονεί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.