Σεξουαλική Υγεία

Ασεξουαλικότητα: Θεωρείται πρόβλημα να μη νιώθεις σεξουαλική έλξη;

Ασεξουαλικότητα: Θεωρείται πρόβλημα να μη νιώθεις σεξουαλική έλξη;

Ασεξουαλικότητα: Η ασεξουαλικότητα έχει να κάνει με το να μην αισθάνεσαι σεξουαλικά έλξη για άλλους ανθρώπους.

ADMAN

Η ασεξουαλικότητα έχει να κάνει με το να μην αισθάνεσαι σεξουαλικά έλξη για άλλους ανθρώπους. Είναι απολύτως έγκυρο και υπάρχουν πολλοί απόλυτα υγιείς άνθρωποι που ταυτίζονται ως άφυλοι. Μερικοί άνθρωποι το θεωρούν ως σεξουαλικό προσανατολισμό, άλλοι το θεωρούν περισσότερο ως μια γενική σεξουαλική ταυτότητα. Αν νομίζεις ότι μπορεί να είσαι άφυλος, μπορείς να αποφασίσεις τι σημαίνει για σένα.

Ασεξουαλικότητα

Το να μην αισθάνεσαι έλξη για άλλους ανθρώπους είναι διαφορετικό από το να μην μπορείς να βιώσεις τη σεξουαλική διέγερση. Μερικοί ασεξουαλικοί άνθρωποι βιώνουν διέγερση, αλλά απλώς δεν το νιώθουν σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Σε μερικούς ανθρώπους (είτε είναι άφυλοι είτε όχι), τα προβλήματα υγείας μπορεί να δυσκολέψουν τη σεξουαλική διέγερση. Έτσι, η έλλειψη έλξης και η έλλειψη διέγερσης είναι δύο διαφορετικά πράγματα που μπορεί μερικές φορές να συμβούν στο ίδιο άτομο, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται. Εάν ανησυχείτε για την ικανότητά σας να διεγείρεστε σεξουαλικά, το να πείτε στο γιατρό σας τι συμβαίνει θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Ακριβώς όπως μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια στους ανθρώπους για να καταλάβουν αν είναι γκέι, στρέιτ ή δις, μπορεί να χρειαστεί λίγη εξερεύνηση του εαυτού τους και χρόνος για να μάθετε αν είστε άφυλος ή όχι – και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η συζήτηση με έναν σύμβουλο σας βοηθά να μάθετε τι νιώθετε και να καταλάβετε τα πράγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι σωστό να κάνετε σεξ ενώ μοιράζεστε το δωμάτιο με το μωρό σας;

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Τα κρούσματα σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων αυξήθηκαν στις ΗΠΑ

Ποια είναι τα οφέλη του μελιού στο σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.