Σεξουαλική Υγεία

Greysexual σεξ: Τι σημαίνει η γκρίζα ασεξουαλικότητα;

Greysexual σεξ: Τι σημαίνει η γκρίζα ασεξουαλικότητα;

Greysexual σεξ: Η γκρίζα σεξουαλικότητα είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός που εμπίπτει στο ασεξουαλικό φάσμα, ενώ οι greysexual βιώνουν κάποια συγκεκριμένα επίπεδα σεξουαλικής έλξης. 

Οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν συνήθως την ασεξουαλικότητα ως έναν σεξουαλικό προσανατολισμό στον οποίο ένα άτομο δεν βιώνει σεξουαλική έλξη ή επιθυμίες. Ωστόσο, η ασεξουαλικότητα είναι ένα φάσμα διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών. Το να είναι κάποιος greysexual (από τη γκρίζα σεξουαλικότητα) είναι ένας τύπος ασεξουαλικής ταυτότητας. Αναφέρεται σε εκείνους που εμπίπτουν μεταξύ μιας ασεξουαλικής ταυτότητας στην οποία οι άνθρωποι δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη και εκείνων που ταυτίζονται ως αλλόφυλοι. Το Allosexual είναι ένας όρος που περιγράφει άτομα που αισθάνονται σεξουαλική έλξη ή επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα με άλλο άτομο.

Σύμφωνα με το GLAAD, κάθε άτομο που είναι γκριζοφυλόφιλο μπορεί να έχει πολύ διαφορετικές εμπειρίες, αλλά συνήθως βιώνει περιορισμένη σεξουαλική έλξη προς τους άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • συνήθως δεν βιώνει σεξουαλική έλξη για άλλους, αλλά μπορεί περιστασιακά
  • οι άνθρωποι απολαμβάνουν και επιθυμούν τις σεξουαλικές σχέσεις, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες και περιορισμένες συνθήκες
  • Οι άνθρωποι βιώνουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, αλλά βιώνουν κάποια έλξη

Εάν οι άνθρωποι έχουν έλξη για ένα συγκεκριμένο φύλο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν όρους όπως αμφιφυλόφιλος, γκέι ή ετεροφυλόφιλος σε συνδυασμό με το γκρι, όπως γκρι-ομοφυλόφιλος.

Πώς ξέρει ένα άτομο εάν είναι greysexual;

Δεν υπάρχει κανένα τεστ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είναι greysexual και ο καθένας βιώνει διαφορετικά τον όρο. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί να ταυτιστεί ως greysexual εάν αισθάνεται ότι η λέξη σχετίζεται μαζί του. Μπορεί επίσης να ταυτιστούν εάν σχετίζονται με την έννοια και τις εμπειρίες της ασεξουαλικότητας, αλλά δεν αισθάνονται ότι η «ασεξουαλικότητα» είναι μια ετικέτα που τους ταιριάζει ακριβώς. Η επικοινωνία είναι σημαντικό μέρος κάθε σχέσης. Τα άτομα που είναι greysexual και βρίσκονται σε σχέση θα πρέπει να ενημερώσουν τον σύντροφό τους τι τους ταιριάζει και πώς νιώθουν όταν έχουν μια σεξουαλική σχέση.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην ενδιαφέρονται καθόλου να έχουν μια σχέση, ενώ άλλοι μπορεί να θέλουν μια ρομαντική σχέση ή μια σχέση που μερικές φορές είναι σεξουαλική. Τα άτομα που ταυτίζονται ως greysexuals θα έχουν τον δικό τους μοναδικό ορισμό που τους ταιριάζει, επομένως η επικοινωνία αυτού σε μια σχέση μπορεί να βοηθήσει έναν σύντροφο να καταλάβει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Σύνοψη

Η γκρίζα σεξουαλικότητα είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός που εμπίπτει στο ασεξουαλικό φάσμα. Τα άτομα που είναι greysexual βιώνουν κάποια επίπεδα σεξουαλικής έλξης. Ένα άτομο που είναι greysexual μπορεί να:

  • βιώνει σπάνια σεξουαλική έλξη σε χαμηλή ένταση
  • αισθάνεται σεξουαλική έλξη για ορισμένα άτομα ή υπό συγκεκριμένες συνθήκες
  • αισθάνεται σεξουαλική έλξη αλλά δεν έχει καμία επιθυμία να ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν
  • να είναι αβέβαιο για τα συναισθήματά του σεξουαλικής έλξης
  • να μην αισθάνεται ότι η σεξουαλική έλξη είναι σημαντική για αυτό
  • να έχει διαφορετική εμπειρία γκρίζου σεξουαλικότητας που είναι μοναδική για αυτό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 τροφές που ανεβάζουν τη σεξουαλική σας απόδοση

Είναι το σεξ ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τι πρέπει να προσέχετε πριν κάνετε σεξ μέσα στο νερό;

Τα παιχνίδια ρόλων αναζωογωνούν τη σχέση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.