Σεξουαλική Υγεία

Αντισύλληψη: Λειτουργούν οι φυσικές μέθοδοι αντισύλληψης;

Αντισύλληψη: Λειτουργούν οι φυσικές μέθοδοι αντισύλληψης;

Αντισύλληψη: Οποιοσδήποτε τύπος αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μεθόδων, πρέπει να γίνεται σωστά για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Όσο πιο επίπονη και προκλητική είναι η μέθοδος, τόσο πιο εύκολο μπορεί να είναι να κάνετε ένα λάθος.

Εάν προσπαθείτε να αποτρέψετε την εγκυμοσύνη χωρίς να στραφείτε σε ορμονική αντισύλληψη, όπως το χάπι, ή μεθόδους φραγμού, όπως τα προφυλακτικά, ίσως σκεφτείτε τον φυσικό έλεγχο των γεννήσεων. Η επίγνωση της γονιμότητας, ο φυσικός οικογενειακός προγραμματισμός και η μέθοδος ημερολογίου ή ρυθμού αναφέρονται σε κάποιον που παρακολουθεί την ωορρηξία του, αντί να χρησιμοποιεί τεχνητά μέσα, για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη.  Οι φυσικές μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποιον μόνο εάν μια ακούσια εγκυμοσύνη δεν θα ήταν καταστροφική και θα αισθανόταν άνετα είτε να συνεχίσει την εγκυμοσύνη είτε να τερματίσει την εγκυμοσύνη. Οι ειδικοί αναφέρονται στην αναπαραγωγική υγεία και περιγράφουν τεχνικές φυσικού ελέγχου των γεννήσεων, διευκρινίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και εξηγούν τι είναι αυτό που καθιστά πιο πιθανό να πετύχει.

Φυσική έναντι Τεχνητής Αντισύλληψης

Τι είναι φυσικό σε αντίθεση με τον τεχνητό έλεγχο των γεννήσεων; Η ευαισθητοποίηση για τη γονιμότητα είναι μια ειδική κατηγορία ελέγχου των γεννήσεων.

Αυτές είναι κοινές μορφές φυσικού ελέγχου των γεννήσεων:

  • Μέθοδοι ευαισθητοποίησης για τη γονιμότητα. Η παρακολούθηση ημερολογίου, η βασική θερμοκρασία σώματος και η παρακολούθηση της τραχηλικής βλέννας είναι μεταξύ των μεθόδων FAM.
  • Θηλασμός (αμηνόρροια γαλουχίας). Για εκείνους που θηλάζουν – και εντός έξι μηνών από τον τοκετό – δεν εμφανίζεται ωορρηξία και έμμηνος ρύση, καθιστώντας την εγκυμοσύνη απίθανη κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.
  • Απόσυρση. Ένας σεξουαλικός σύντροφος βγάζει το πέος του από τον κόλπο του συντρόφου του πριν από την εκσπερμάτωση.
  • Εξωτερική πορεία. Η άσκηση οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας – αλλά η αποφυγή του κολπικού σεξ με το πέος ή το σπέρμα που εισέρχεται στον κόλπο – είναι εξωτερική. Ο αυνανισμός, το στοματικό σεξ και το πρωκτικό σεξ είναι παραδείγματα.
  • Αποχή. Αν και υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις νοήματος, η αποχή βασίζεται στο να μην κάνεις σεξ με κανέναν. Για λόγους ελέγχου των γεννήσεων, η αποχή μπορεί να περιλαμβάνει τη μη κολπική σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια των γόνιμων περιόδων.
  • Δεν είναι δυνατόν να μείνετε έγκυος όταν δεν έχετε ωορρηξία. Με επίγνωση της γονιμότητας, ένας ασθενής είναι σε θέση να παρακολουθεί τις περιόδους του και να προβλέψει αξιόπιστα πότε έχει ωορρηξία. Για να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη, απλώς αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή (όταν) γνωρίζουν ότι έχουν ωορρηξία.

Απαιτείται ακρίβεια

Οποιοσδήποτε τύπος αντισύλληψης – συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μεθόδων – πρέπει να γίνεται σωστά για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Όσο πιο επίπονη και προκλητική είναι η μέθοδος, τόσο πιο εύκολο μπορεί να είναι να κάνετε ένα λάθος. Και με μεθόδους συνειδητοποίησης της γονιμότητας, οι φυσιολογικές σωματικές διακυμάνσεις ή διαταραχές θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτρέψουν την παρακολούθηση. Εκτός από τη μέτρηση της αυχενικής βλέννας και την εξέταση της συνοχής της, η αίσθηση της συνοχής και της θέσης του ίδιου του τραχήλου για αλλαγές στο ύψος και τη σφριγηλότητα, μπορεί να είναι μια άλλη πτυχή της επίγνωσης της γονιμότητας.

Η θέση και η συνέπεια μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε κάποιον που δεν το έχει κάνει τακτικά και μπορεί να είναι ένας πιο δύσκολος τρόπος παρακολούθησης. Αλλά μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το κάνουν έτσι και νιώθουν άνετα να το κάνουν. Ο θηλασμός από μόνος του δεν αρκεί για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Η αμηνόρροια κατά τη γαλουχία είναι μια πιθανή επιλογή, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει να γίνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την παράδοση. Πρέπει να θηλάζετε αποκλειστικά – χωρίς να υπάρχει συμπλήρωμα φιάλης, τίποτα τέτοιο. Και πρέπει να είναι κάθε τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάθε έξι ώρες τη νύχτα. Δεν μπορείτε να παραλείψετε ένα τάισμα. Είναι πολύ αυστηρό. Αλλά αν το κάνετε αυτό, τότε μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

Η συζήτηση για το χάπι της επόμενης μέρας στην Ιαπωνία

Τι είναι η διαδικτυακή υπηρεσία σεξουαλικής υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.

Ενίσχυση της σεξουαλικής οικειότητας για τα πιο δημιουργικά μυαλά

Συνδυάζοντας τον κόσμο της τέχνης και της οικειότητας, τα δημιουργικά άτομα μπορούν να ανακαλύψουν όχι μόνο καινοτόμους τρόπους σύνδεσης, αλλά και βαθύτερες, πιο ουσιαστικές εκφράσεις αγάπης.

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.