Σεξουαλική Υγεία

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Συμβουλές διαχείρισης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Συμβουλές διαχείρισης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Για παράδειγμα, εάν επισκεφτείτε έναν γιατρό, αυτός θα σας κάνει ορισμένες εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι η αιτία των σεξουαλικών προβλημάτων δεν είναι κάποια κατάσταση υγείας ή η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο γιατρός σας θα ρωτήσει για το σεξουαλικό σας ιστορικό για να μάθει πόσο καιρό βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και τι είδους σκέψεις παρεμβαίνουν στη σεξουαλική σας ζωή. Τα φάρμακα και άλλες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της στυτικής δυσλειτουργίας και άλλων σεξουαλικών προβλημάτων που έχουν φυσικές αιτίες. 

Εάν αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες προσεγγίσεις:

1. Συζητήστε με έναν θεραπευτή

Συναντηθείτε με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή που έχει εμπειρία στη θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων. Η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και, στη συνέχεια, να μειώσετε ή να απαλλαγείτε από τα ζητήματα που προκαλούν το σεξουαλικό σας άγχος. Εάν ανησυχείτε για την πρόωρη εκσπερμάτωση, για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο.

2. Προτιμήστε να είστε ανοιχτοί με τον/την σύντροφό σας

Η συζήτηση με τον/την σύντροφό σας για το άγχος σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε μερικές από τις ανησυχίες σας. Όταν προσπαθείτε να βρείτε μια λύση μαζί ως ζευγάρι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας σχέση.

3. Γνωριστείτε ξανά με τον/την σύντροφό σας, δοκιμάζοντας άλλους τρόπους οικειότητας

Μάθετε πώς να νιώθετε οικεία χωρίς απαραίτητα να επιδιώκετε την σεξουαλική συνεύρεση. Δώστε στον σύντροφό σας ένα αισθησιακό μασάζ ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο μαζί. Δοκιμάστε να αυνανιστείτε μαζί, ώστε να μην χρειάζεται πάντα να αισθάνεστε πιεσμένοι να κάνετε σεξ.

4. Ασκηθείτε

Η γυμναστική και εν γένει η εντατική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την αντοχή σας στο κρεβάτι.

5. Αποσπάστε τον εαυτό σας

Δοκιμάστε να βάλετε αισθησιακή μουσική ή μια ερωτική ταινία ως background, ενώ κάνετε έρωτα. Σκεφτείτε κάτι που σας διεγείρει. Αποσπώντας το μυαλό σας από τη σεξουαλική σας επίδοση μπορείτε να μάθετε να απομακρύνετε τις ανησυχίες που σας εμποδίζουν να απολαύσετε το σεξ.

6. Να είστε υπομονετικοί και να δείχνετε κατανοήση στον εαυτό σας

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας για την εμφάνιση ή την σεξουαλική σας ικανότητα. Αναζητήστε βοήθεια προκειμένου να διαχειριστείτε το άγχος σεξουαλικής επίδοσης και να επιστρέψετε σε μια υγιή και απολαυστική σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Εάν νοσήσει ένα άνδρας από κορωνοϊό επηρεάζεται η στύση

Αυτή είναι η φυσιολογική συχνότητα για τη σεξουαλική επαφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα : Τρόποι για να την ερεθίσετε

Σεξουαλική υγεία κλειτορίδα :Επειδή το πως θα διεγέρεις σεξουαλικά μία γυναίκα θα έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να καταφέρεις να την ξεσηκώσεις.

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.