Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Αγγειεκτομή: Γιατί το TikTok δεν ενδείκνυται για πληροφορίες;

Αγγειεκτομή: Γιατί το TikTok δεν ενδείκνυται για πληροφορίες;

Αγγειεκτομή: Το έλλειμμα ποιότητας σε μια πλατφόρμα όπου οι νέοι ασθενείς πρόκειται να αναζητήσουν πληροφορίες για την υγεία είναι θέμα δημόσιας υγείας.

Οι άνδρες που θέλουν να περιορίσουν τις πιθανότητές τους για πατρότητα έχουν πιθανώς ερωτήσεις σχετικά με την αγγειεκτομή ή αλλιώς βαζεκτομή. Ωστόσο, θα πρέπει να απομακρυνθούν από το TikTok για απαντήσεις. Μια νέα μελέτη που εξέτασε την ποιότητα των κορυφαίων 100 βίντεο με τα περισσότερα likes στο TikTok διαπίστωσε ότι, όσον αφορά την ιατρική ακρίβεια, τα κλιπ σημείωσαν θλιβερό 0,19 σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από 0 έως 5.

“Εκτός από την κακή ποιότητα των πληροφοριών, ήταν ανησυχητικό να διαπιστώνουμε ότι υπήρχαν κενά στις πληροφορίες σε μέρη όπου ένας επαγγελματίας ιατρός θα παρείχε το σχετικό πλαίσιο”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Δρ Jonas Swartz. Είναι επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Duke University School of Medicine στο Durham, N.C.

«Για παράδειγμα, πολλά βίντεο αναφέρουν ότι η βαζεκτομή μπορεί να αποτύχει, αλλά μην σημειώσετε ότι το ποσοστό αποτυχίας είναι πραγματικά, πολύ χαμηλό, καθιστώντας την την πιο αποτελεσματική μορφή αντισύλληψης», δήλωσε ο Swartz σε δελτίο τύπου του Duke. Σύμφωνα με τους ερευνητές, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς, ειδικά οι νέοι, λένε ότι συχνά πηγαίνουν στο TikTok για πληροφορίες σχετικά με την υγεία.

Μάλιστα, τα 100 βίντεο με τα περισσότερα likes στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #vasectomy συγκέντρωσαν συνολικά 353 εκατομμύρια προβολές, σύμφωνα με την ομάδα του Swartz. Ωστόσο:

  • μόνο το 12% πρόσφερε επιστημονικές πληροφορίες ή πληροφορίες περίθαλψης
  • μόνο το 6% αναρτήθηκε από επαγγελματίες υγείας
  • ενώ βαθμολογήθηκαν ως υψηλά σε «κατανοητικότητα» (83%), βαθμολογήθηκαν χαμηλά ως προς το ότι είναι χρήσιμο/πρακτικό («δυνατότητα δράσης»), μόλις 1,3%
  • Το 30% δεν ανέφερε τον ρόλο του άνδρα στην αντισύλληψη, ενώ το 11% ανέφερε την άμβλωση.

«Αυτό το έλλειμμα ποιότητας σε μια πλατφόρμα όπου οι νέοι ασθενείς πρόκειται να αναζητήσουν πληροφορίες για την υγεία είναι θέμα δημόσιας υγείας», δήλωσε η συγγραφέας της πρώτης μελέτης Jessica Liu, φοιτήτρια ιατρικής στο Duke. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στις 19 Ιουνίου στο περιοδικό AUA News.

Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα είναι σύμφωνα με τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το TikTok ως πηγή πληροφοριών για την υγεία που βρέθηκαν σε προηγούμενες αναλύσεις του Duke. Όλα “αντιπροσωπεύουν έναν τομέα όπου εμείς ως πάροχοι μπορούμε να παρέμβουμε και να δώσουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που βασίζονται σε στοιχεία, έτσι ώστε οι ασθενείς μας να μπορούν να αξιοποιήσουν κάτι αξιόπιστο όταν λαμβάνουν αποφάσεις περίθαλψης”, είπε ο Liu.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ολοένα περισσότεροι άνδρες στις ΗΠΑ στρέφονται στην βαζεκτομή;

Τι είναι η βαζεκτομή και σε ποιες περιπτώσεις την κάνουν;

Αγγειεκτομή: Ακόμη πιο ασφαλής από ό,τι αναφέρεται, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

ICSI: θεραπεία γονιμότητας και η ανησυχία για κατάχρηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Τα τοξικά μικροπλαστικά είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων και των sex toys

Sex toys: Η έρευνα ρίχνει φως στους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση διαφόρων τύπων σεξουαλικών παιχνιδιών, τονίζοντας την ανάγκη οι καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Close Icon