ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πυρετός: 5 ιατρικές παθήσεις που ευθύνονται για επίμονο χαμηλό πυρετό

Πυρετός: 5 ιατρικές παθήσεις που ευθύνονται για επίμονο χαμηλό πυρετό

Πυρετός: Όταν η θερμοκρασία του σώματος παραμένει μεταξύ 37,5°C και 38,3°C για περισσότερες από 24 ώρες, θεωρείται ότι ο ασθενής έχει χαμηλό πυρετό, ενώ ο χαμηλός πυρετός που επιμένει μπορεί να έχει πολλές αιτίες.

Από τότε που η COVID-19 προκάλεσε τον όλεθρο, ένας επίμονος χαμηλός πυρετός μπορεί να φαίνεται πιο τρομακτικός από το συνηθισμένο. Με την αλλαγή του καιρού, είναι δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία. Ένας χαμηλός πυρετός είναι όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεταξύ 37,5°C και 38,3°C για περισσότερες από 24 ώρες. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από έναν επίμονο χαμηλό πυρετό. Ακολουθούν 5 καταστάσεις υγείας που έχουν επίμονο χαμηλό πυρετό ως σύμπτωμα:

Ιικές λοιμώξεις

Οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, ακόμη και σοβαρές ασθένειες όπως ο Έμπολα και το COVID-19. Αυτά τα επικαλυμμένα με πρωτεΐνη μικροσκοπικά μικρόβια εισβάλλουν σε ζωντανά, φυσιολογικά κύτταρα και τα χρησιμοποιούν για να πολλαπλασιαστούν και να παράγουν περισσότερα ιικά κύτταρα. Αυτό είναι που σε αρρωσταίνει. Συχνά ένα κοινό σύμπτωμα αυτών των ιογενών λοιμώξεων είναι ο πυρετός. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κολλήσει μια ιογενή λοίμωξη, υπάρχουν εξετάσεις για να μάθετε σίγουρα. Από το τεστ αίματος ανοσοσφαιρινών, τις δοκιμές PCR, έως τις ταχείες δοκιμές και τον πίνακα αναπνευστικών παθογόνων, ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Πνευμονία

Η πνευμονία είναι μια λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή των αερόσακων στον έναν ή και στους δύο πνεύμονες. Οι αερόσακοι μπορεί να γεμίσουν με πυώδες υλικό, κάτι που μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τον χαμηλό πυρετό. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα με φλέγματα ή πύον, ρίγη και δυσκολία στην αναπνοή. Η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, των ιών και των μυκήτων. Αν και δεν είναι πάντα απειλητικό για τη ζωή, οι πιο σοβαρές περιπτώσεις εντοπίζονται σε βρέφη και μικρά παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με προβλήματα υγείας ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Η ουρολοίμωξη ή ουρολοίμωξη είναι μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί να αφορά την ουρήθρα, τα νεφρά ή την ουροδόχο κύστη σας. Ενώ τα ούρα σας συνήθως δεν περιέχουν βακτήρια, οι μικροοργανισμοί μπορούν να εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα έξω από το σώμα. Αυτό προκαλεί προβλήματα όπως λοίμωξη και φλεγμονή που οδηγεί σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Αν και ο πυρετός δεν είναι κοινό σύμπτωμα της ουρολοίμωξης, μπορεί να παρατηρηθεί περιστασιακά. Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ουρολοίμωξη, θα σας ζητήσει να κάνετε ανάλυση ούρων και καλλιέργεια ούρων.

Φυματίωση

Η φυματίωση προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Mycobacterium tuberculosis. Αυτό το βακτήριο συνήθως επιτίθεται στους πνεύμονες. Τα βακτήρια της φυματίωσης μπορούν να επιτεθούν σε άλλα μέρη του σώματος όπως τα νεφρά, η σπονδυλική στήλη και ο εγκέφαλος. Υπάρχουν δύο καταστάσεις που σχετίζονται με τη φυματίωση: η λανθάνουσα φυματίωση (LTBI) και η νόσος της φυματίωσης. Η φυματίωση είναι μια θανατηφόρα κατάσταση, επομένως η κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία είναι απαραίτητη. Ενώ ο πυρετός δεν είναι κοινό σύμπτωμα της φυματίωσης, μερικές φορές σημειώνεται. Οι ασθενείς με LTBI δεν αισθάνονται άρρωστοι, είναι ασυμπτωματικοί και δεν μπορούν να μεταδώσουν τη φυματίωση σε άλλους.

Φλεγμονή του θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στο λαιμό. Είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ορμονών που ελέγχουν την ανάπτυξη και το μεταβολισμό του σώματος. Μια φλεγμονή αυτού του αδένα ονομάζεται θυρεοειδίτιδα. Αυτό προκαλεί παραγωγή είτε ασυνήθιστα υψηλών είτε χαμηλών επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών. Ένα από τα αποτελέσματα αυτού είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δάγκειος πυρετός: Εκτοξεύονται τα κρούσματα κατά 20.000 στη Βεγγάλη σε μόλις 1 μήνα

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις πυρετικές κρίσεις;

Τα σοβαρά κρούσματα κοινού κρυολογήματος που αυξάνονται μεταξύ των μικρών παιδιών μπορεί να συνδέονται με τα λουκέτα COVID-19

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζει καθοριστικό ρόλο για την αύξηση των κρουσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.