Ψυχική Υγεία

Υγειονομικοί ψυχική υγεία: Έως 70% υψηλότερα ποσοστά άγχους και ψυχολογικής δυσφορίας

Υγειονομικοί ψυχική υγεία: Έως 70% υψηλότερα ποσοστά άγχους και ψυχολογικής δυσφορίας

Υγειονομικοί ψυχική υγεία: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμφάνισαν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ψυχολογική δυσφορία και 70% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν άγχος.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας με κακό ύπνο είχαν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης από τους καλύτερα ξεκούραστους συναδέλφους τους και είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ψυχολογική δυσφορία και 70% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν άγχος. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της πανδημίας Covid-19 στα πρότυπα ύπνου των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και τις δυνητικά επιζήμιες συνέπειες της διαταραχής του ύπνου στην ψυχική τους υγεία. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health. “Αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας εγκαταλείπουν τις δουλειές τους λόγω του άγχους, προκαλώντας έλλειψη εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας των μελετών Marwah Abdalla, MD, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia Vagelos College.

“Με λιγότερους εργαζόμενους στη δουλειά, το υπόλοιπο προσωπικό πρέπει να εργάζεται όλο και μεγαλύτερες βάρδιες, επιδεινώνοντας τα προβλήματα ύπνου και το άγχος τους”, πρόσθεσε η Abdalla. Δεν είναι καθόλου είδηση ​​ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υπέστησαν τεράστιο άγχος κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, κάτι που η Abdalla, καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Irving University της Κολούμπια, έχει δει από πρώτο χέρι από τις αρχές του 2020. Ως γιατρός-επιστήμονας, σχημάτισε μια ομάδα για τη μελέτη της υγειονομικής περίθαλψης αντιδράσεις των εργαζομένων στο στρες, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας στον ύπνο.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Κατά την πρώτη κορύφωση της πανδημίας στη Νέα Υόρκη, αυτή και οι συνάδελφοί της διεξήγαγαν μια σειρά ερευνών σχετικά με τις συνήθειες ύπνου και τα ψυχολογικά συμπτώματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Η πρώτη εργασία της ομάδας, που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο, συνόψισε τα δεδομένα ύπνου, δείχνοντας ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας είχαν τουλάχιστον μέτρια συμπτώματα αϋπνίας κατά την πρώτη κορύφωση της πανδημίας. Αν και αυτός ο αριθμός μειώθηκε παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων COVID, σχεδόν τέσσερις στους 10 εξακολουθούσαν να υποφέρουν από συμπτώματα αϋπνίας 10 εβδομάδες αργότερα, όταν τελείωσε το πρώτο κύμα COVID και τα προγράμματα εργασίας είχαν επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Ο κακός ύπνος δεν επηρεάζει μόνο τη φροντίδα των ασθενών. “Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη ύπνου υποβαθμίζει την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών μας και μπορεί να αυξήσει τα ιατρικά λάθη”, είπε η Abdalla, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που ανέφεραν κακό ύπνο ανέφεραν επίσης υψηλότερα επίπεδα στρες, άγχους και κατάθλιψης από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που κοιμόντουσαν καλύτερα. “Ενώ δεν γνωρίζουμε από αυτή τη μελέτη εάν η ίδια η ψυχολογική δυσφορία προκάλεσε κακό ύπνο ή εάν ο κακός ύπνος είχε ως αποτέλεσμα ψυχολογική δυσφορία σε αυτούς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, η βελτίωση του ύπνου μπορεί να μειώσει τα ψυχολογικά προβλήματα και το αντίστροφο”, εξήγησε.

Μελλοντικές σκέψεις για μελέτες

Η Abdalla πρόσθεσε ότι εάν μελλοντικές μελέτες μπορέσουν να διαχωρίσουν την κατεύθυνση αυτής της σχέσης και τον αντίκτυπο του κακού ύπνου στην ψυχική υγεία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενδέχεται να υπάρξουν πολλές πιθανές παρεμβάσεις, από γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία για την αϋπνία έως την αύξηση της ανάπαυσης στο διάλειμμα περιοχές ή/και εγκατάσταση υπνοδωματίων για χρήση από το προσωπικό του νοσοκομείου σε μεγάλες βάρδιες. “Για άτομα που μπορεί να στερούνται ύπνου, ενθαρρύνετέ τους να πάνε και να ξαπλώσουν για 20 λεπτά ή 30 λεπτά”. Ο βελτιωμένος ύπνος δεν θα ανακουφίσει όλο το επιπλέον άγχος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, αλλά μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. “Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι τα προβλήματα ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η άνοια και ο καρκίνος.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στα νοσοκομεία των ΗΠΑ η κατάσταση είναι τραγική και αυτές τις γιορτές

Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

Η εξουθένωση των εργαζομένων οδηγεί σε κινδύνους ασφαλείας

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ διακόπτουν την εντολή εμβολίου covid λόγω μαζικής εξόδου νοσηλευτών αρνητών εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους. Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Αλλεργίες: Αν και είναι κοινές, οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες και τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Αυτό το άρθρο εξετάζει την επίδραση των αλλεργιών στην ψυχική υγεία. Τι λέει η έρευνα;

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.