Ψυχική Υγεία

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

Τσάκρα :  Είναι ένα πολύπλοκο και αρχαίο ενεργειακό σύστημα που προέρχεται από την Ινδία. Αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις Βέδες, που ήταν αρχαία ιερά κείμενα πνευματικής γνώσης που χρονολογούνται από το 1500 έως το 1000 π.Χ. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να μελετήσει γι 'αυτά.

Το τσάκρα cakra στα Σανσκριτικά) σημαίνει «τροχός» και αναφέρεται σε ενεργειακά σημεία στο σώμα σας. Θεωρείται ότι περιστρέφουν δίσκους ενέργειας που πρέπει να παραμείνουν «ανοιχτοί» και ευθυγραμμισμένοι, καθώς αντιστοιχούν σε δέσμες νεύρων, κύριων οργάνων και περιοχών του ενεργητικού μας σώματος που επηρεάζουν τη συναισθηματική και σωματική μας ευεξία.

Μερικοί λένε ότι υπάρχουν 114 διαφορετικά τσάκρα, αλλά υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα που τρέχουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σας. Αυτά είναι τα τσάκρα στα οποία αναφέρονται οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για αυτά. Καθένα από αυτά τα επτά κύρια τσάκρα έχει έναν αντίστοιχο αριθμό, όνομα, χρώμα, συγκεκριμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης από το ιερό έως το στέμμα του κεφαλιού και εστίαση στην υγεία.

Πως εκδηλώνεται ένα μπλοκαρισμένο τσάκρο
  • Ένα αποκλεισμένο τσάκρα ρίζας μπορεί να εκδηλωθεί ως φυσικά ζητήματα όπως αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην ουροδόχο κύστη ή στο παχύ έντερο, ή συναισθηματικά μέσω του αισθήματος ανασφαλούς για τα οικονομικά ή τις βασικές μας ανάγκες και ευεξία. Όταν είναι σε ευθυγράμμιση και ανοιχτό, θα αισθανόμαστε γειωμένοι και ασφαλείς, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.
Τι προκαλεί το μπλοκάρισμα στο δεύτερο τσάκρο
  • Ζητήματα με αυτό το τσάκρα μπορούν να παρατηρηθούν μέσω προβλημάτων με τα σχετικά όργανα, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, πόνος στην πλάτη και ανικανότητα. Συναισθηματικά, αυτό το τσάκρα συνδέεται με τα συναισθήματά μας για αυτοεκτίμηση και, ακόμη πιο συγκεκριμένα, με την αυτοτιμή μας γύρω από την ευχαρίστηση, τη σεξουαλικότητα και τη δημιουργικότητα.

Πως αντιδράει ο οργανισμός σε μπλοκάρισμα τρίτου τσάκρου
  • Οι αποκλεισμοί στο τρίτο τσάκρα συχνά αντιμετωπίζονται μέσω πεπτικών προβλημάτων όπως έλκη, καούρα, διατροφικές διαταραχές και δυσπεψία. Είναι το τσάκρα της προσωπικής μας δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Μπλοκάρισμα τέταρτου τσάκρου

Δεδομένου ότι αυτό το τσάκρα βρίσκεται  στο κεφάλι, οι αποφράξεις μπορούν να εκδηλωθούν ως πονοκέφαλοι, προβλήματα με την όραση ή τη συγκέντρωση και προβλήματα ακοής.

Ακολουθεί βίντεο για τα τσάκρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λεφτά : Αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

Ψηφιακή υγεία με ενίσχυση της περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Πανδημία μεταλλάξεις : H παραλλαγή δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.

Επηρεάζει η καθαριότητα τη ψυχική υγεία;

Προσωπική υγιεινή: Το τακτικό μπάνιο, η θετική στοματική υγιεινή και η αλλαγή και το πλύσιμο των ρούχων είναι μερικά παραδείγματα μοτίβων που πρέπει να προσέχετε.

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Φόβος: Όταν οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή φόβο, είτε από φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον τους είτε από απειλές που αντιλαμβάνονται, μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Χορός: Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το υπέροχο συναίσθημα που έχουμε όταν περνάμε χρόνο στην πίστα. Από γάμους και γιορτές μέχρι μαθήματα αεροβικής ή ακόμα και μαθήματα χορού, η κίνηση του σώματός μας συχνά μας ανεβάζει τη διάθεση. Αποδεικνύεται ότι ο χορός μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία και υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτές τις κινήσεις που τονώνουν τη διάθεση.