Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

Τσάκρα :  Είναι ένα πολύπλοκο και αρχαίο ενεργειακό σύστημα που προέρχεται από την Ινδία. Αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις Βέδες, που ήταν αρχαία ιερά κείμενα πνευματικής γνώσης που χρονολογούνται από το 1500 έως το 1000 π.Χ. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να μελετήσει γι 'αυτά.

Το τσάκρα cakra στα Σανσκριτικά) σημαίνει «τροχός» και αναφέρεται σε ενεργειακά σημεία στο σώμα σας. Θεωρείται ότι περιστρέφουν δίσκους ενέργειας που πρέπει να παραμείνουν «ανοιχτοί» και ευθυγραμμισμένοι, καθώς αντιστοιχούν σε δέσμες νεύρων, κύριων οργάνων και περιοχών του ενεργητικού μας σώματος που επηρεάζουν τη συναισθηματική και σωματική μας ευεξία.

Μερικοί λένε ότι υπάρχουν 114 διαφορετικά τσάκρα, αλλά υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα που τρέχουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σας. Αυτά είναι τα τσάκρα στα οποία αναφέρονται οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για αυτά. Καθένα από αυτά τα επτά κύρια τσάκρα έχει έναν αντίστοιχο αριθμό, όνομα, χρώμα, συγκεκριμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης από το ιερό έως το στέμμα του κεφαλιού και εστίαση στην υγεία.

Πως εκδηλώνεται ένα μπλοκαρισμένο τσάκρο
  • Ένα αποκλεισμένο τσάκρα ρίζας μπορεί να εκδηλωθεί ως φυσικά ζητήματα όπως αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην ουροδόχο κύστη ή στο παχύ έντερο, ή συναισθηματικά μέσω του αισθήματος ανασφαλούς για τα οικονομικά ή τις βασικές μας ανάγκες και ευεξία. Όταν είναι σε ευθυγράμμιση και ανοιχτό, θα αισθανόμαστε γειωμένοι και ασφαλείς, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.
Τι προκαλεί το μπλοκάρισμα στο δεύτερο τσάκρο
  • Ζητήματα με αυτό το τσάκρα μπορούν να παρατηρηθούν μέσω προβλημάτων με τα σχετικά όργανα, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, πόνος στην πλάτη και ανικανότητα. Συναισθηματικά, αυτό το τσάκρα συνδέεται με τα συναισθήματά μας για αυτοεκτίμηση και, ακόμη πιο συγκεκριμένα, με την αυτοτιμή μας γύρω από την ευχαρίστηση, τη σεξουαλικότητα και τη δημιουργικότητα.

Πως αντιδράει ο οργανισμός σε μπλοκάρισμα τρίτου τσάκρου
  • Οι αποκλεισμοί στο τρίτο τσάκρα συχνά αντιμετωπίζονται μέσω πεπτικών προβλημάτων όπως έλκη, καούρα, διατροφικές διαταραχές και δυσπεψία. Είναι το τσάκρα της προσωπικής μας δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Μπλοκάρισμα τέταρτου τσάκρου

Δεδομένου ότι αυτό το τσάκρα βρίσκεται  στο κεφάλι, οι αποφράξεις μπορούν να εκδηλωθούν ως πονοκέφαλοι, προβλήματα με την όραση ή τη συγκέντρωση και προβλήματα ακοής.

Ακολουθεί βίντεο για τα τσάκρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λεφτά : Αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

Ψηφιακή υγεία με ενίσχυση της περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Πανδημία μεταλλάξεις : H παραλλαγή δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Πώς η οικογενειακή οικονομική ανασφάλεια μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδιά: Οι οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία είχαν ένα δευτερογενές αποτέλεσμα που τελικά συνδέθηκε αρνητικά με την ψυχική υγεία των παιδιών τους.

Tο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα συμπεριφοράς 

Κάπνισμα παιδιά: Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον έλεγχο των παρορμήσεων, την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων.

Close Icon