Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Τοξικότητα οικογένεια: Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους ακόμα κι αν είναι μέλη της οικογένειας

Τοξικότητα οικογένεια: Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους ακόμα κι αν είναι μέλη της οικογένειας

Τοξικότητα οικογένεια: Ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους και αν αυτή η τοξική σχέση στη ζωή σας σας εμποδίζει να βρείτε ευτυχία. 

Εάν κάνετε μια ειλικρινή αξιολόγηση των οικογενειακών σας σχέσεων και ένα ή δύο άτομα συνεχίζουν να εμφανίζονται λόγω του τρομερού τρόπου που σας κάνουν να νιώθετε, ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους και αν αυτή η τοξική σχέση στη ζωή σας σας εμποδίζει να βρείτε ευτυχία. Βλέπετε, η τοξική οικογένεια είναι αρνητική ενέργεια και σας αποστραγγίζει από την ευτυχία σας και σας αρέσει να δημιουργείτε δράματα, συχνά εις βάρος σας. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε προσεκτική αξιολόγηση για να δούμε αν η ζωή θα είναι καλύτερα να αφήσουμε αυτά τα τοξικά μέλη της οικογένειας. Πώς να το αντιμετωπίσετε όταν κόβετε τους δεσμούς με τοξικά μέλη της οικογένειας και πότε μπορεί να είναι καιρός να φύγετε για πάντα.

Οι τοξικές σχέσεις έρχονται σε όλες τις μορφές. μπορεί να είναι μεταξύ φίλων, φίλων και φίλων, συντρόφων ή μελών της οικογένειας. Ένα τοξικό άτομο μπορεί να είναι η μητέρα σας ή ο πατέρας σας, ένας αδερφός ή ένας συνάδελφός σας, αλλά τις περισσότερες φορές, είναι συνήθως ένα άτομο που είναι πιο κοντά σας, που σας βλάπτει περισσότερο.

Το να απομακρυνθείς από μια τοξική σχέση είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν οδηγίες για να απομακρυνθείτε και να αφήσετε ένα τοξικό άτομο, αλλά είναι μια άξια διαδικασία να επιδιώξετε τη δική σας ευτυχία και να διορθώσετε την εσωτερική βλάβη που προκαλεί η συναισθηματική. Το να έχεις ένα τοξικό μέλος της οικογένειας που σε ταξιδεύει σε μια συναισθηματική βόλτα με τρενάκι σε τακτική βάση, σου αφήνει μια σειρά αντικρουόμενων συναισθημάτων – σύγχυση, υποχρέωση, πόνο, ενοχή, προδοσία, θυμό και θλίψη, κακοποίηση. Το να κάνεις το επόμενο βήμα για να εγκαταλείψεις την οικογένεια είναι απίστευτα δύσκολο, ενοχές και απαιτεί τεράστιο θάρρος. Τα μέλη της οικογένειας είναι εύκολοι στόχοι τοξικών ανθρώπων – και συναισθηματικών κακοποιών – γιατί μπορούν και θα συνεχίσουν να σας εκφοβίζουν και να σας πληγώνουν, περιμένοντας πλήρως να καθίσετε και να το υπομείνετε. Ξανά και ξανά θα βρεθείτε να προσπαθείτε να κατανοήσετε και να εκλογικεύσετε τη συμπεριφορά τους και στη συνέχεια να συγχωρείτε τις πράξεις τους επειδή είναι η οικογένειά σας.

Σε μια κοινωνία όπου αισθάνεται ότι, ανεξάρτητα από την περίσταση, η οικογένεια είναι ένας άρρητος δεσμός που δεν θα σπάσει ποτέ, όταν το τοξικό άτομο στη ζωή σας είναι μέρος της κυκλικής οικογένειας γύρω σας, αυτό κάνει την αντιμετώπιση της κακοποίησής του άπειρη περισσότερο. περίπλοκη και επώδυνη. Αυτή είναι μια μπερδεμένη κατάσταση που προσπαθείς να αντιμετωπίσεις όχι μόνο την έλλειψη αγάπης και τον πόνο που ταλαιπωρείσαι, αλλά και την έλλειψη θετικής σχέσης με κάποιον που είναι δικό σου αίμα. Ρίξτε μια βαθιά ματιά στις πιο κοντινές σας σχέσεις και σημειώστε πώς αυτό το άτομο σας κάνει να νιώθετε και πώς σας αντιμετωπίζει.

Ο εκφοβισμός έχει όλες τις μορφές και δεν είναι κάτι που συναντάμε μόνο στις αυλές των σχολείων. Βρίσκεται στα πιο απίθανα μέρη και αυτό περιλαμβάνει το δικό σας σπίτι. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν τον τρόπο να κάνουν τρυπήματα και διακριτικά σχόλια σε κατάλληλες στιγμές όταν είστε μόνοι, κάνοντας έτσι τις ενέργειές τους διαψεύσιμες σε άλλους που δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αφήγηση των γεγονότων σας. Είναι πολύ έξυπνοι για να κρύψουν τη συμπεριφορά τους σε κοινή θέα και θα χειραγωγήσουν τα συναισθήματά σας επειδή σας γνωρίζουν από κοντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σημάδια που δείχνουν ότι συμπεριφερόμαστε τοξικά στους φίλους μας

Είναι η σχέση σας τοξική; Ερμηνεύστε τα σημάδια!

Τα ύπουλα σημάδια μιας τοξικής σχέσης

Τοξικές συνήθειες που μας καταστρέφουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το Hangxiety και 6 συμβουλές για να το ξεφορτωθείτε 

Hangxiety: Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που βιώνουν πολλά άτομα που επιδίδονται στο αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τις φυσικές συνήθειες ύπνου του σώματος και να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να συμβάλει σε συναισθήματα άγχους και δυσφορίας.

Πώς το άγχος και η νευρικότητα οδηγούν σε αύξηση του λίπους στην κοιλιά;

Λίπος στην κοιλιά: Οι τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν, όπως και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω τακτικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής.

Μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να προκαλέσουν διαταραχή προσωπικότητας Oistrian; 

Οι άνθρωποι που περνούν υπερβολικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποσυνδεθούν από τις πραγματικές σχέσεις και δραστηριότητες, οδηγώντας σε μια αίσθηση αποσύνδεσης και απομάκρυνσης από τον κόσμο γύρω τους.

Πώς η online αυτοβοήθεια είναι ευεργετική για τη διαταραχή υπερφαγίας;

Υπερφαγία: Μια διαδικτυακή παρέμβαση γνωσιακής συμπεριφοράς αυτοβοήθειας οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις στα επεισόδια υπερφαγίας και βελτιώσεις στα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας μετά από τραύμα;

Για τα άτομα που βιώνουν τραύματα, αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερες προβλέψεις για το ποιος μπορεί να υποφέρει από μακροπρόθεσμα προβλήματα ψυχικής υγείας και ποιος όχι.

Όσο τα παιδιά χρησιμοποιούν τα social media, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να ατμίσουν

Παιδιά και νεαροί ενήλικες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επτά ή περισσότερες ώρες την ημέρα έχουν διπλάσιο κίνδυνο να αρχίσουν το άτμισμα ή το κάπνισμα ή και τα δύο, δείχνει νέα έρευνα.

Close Icon