Ψυχική Υγεία

Θλίψη: Πώς να μετατρέψεις τη θλίψη σε δημιουργικότητα

Θλίψη: Πώς να μετατρέψεις τη θλίψη σε δημιουργικότητα

Θλίψη: Πώς να μετατρέψεις τη θλίψη σε δημιουργικότητα. Η θλίψη είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να νιώσουμε ανά πάσα στιγμή. Είναι μια έντονη αίσθηση που μπορεί να μας οδηγήσει να αισθανθούμε εγκλωβισμένοι και σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Ωστόσο, μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού μας. Έχουμε διδαχθεί ότι η ευτυχία είναι μια μόνιμη κατάσταση στην οποία που μπορούμε να επιτύχουμε. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι το να νιώθουμε λυπημένοι είναι κακό, αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν στιγμές για κάθε συναίσθημα… Οπότε είναι σημαντικό να αφήσουμε τους εαυτούς μας να τα αισθανθούμε και να τα εκφράσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, η θλίψη είναι ένα απαραίτητο συναίσθημα και από το οποίο μπορούμε επίσης να επωφεληθούμε.

Επειδή αυτό το συναίσθημα είναι επίσης μέρος της ζωής μας, επιτρέποντας στον εαυτό μας να είναι λυπημένος, μπορούμε να μάθουμε πολλά. Όλα εξαρτώνται από την προοπτική που έχουμε και τη στάση που υιοθετούμε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θλίψη, αλλά ένας από αυτούς είναι να το κάνετε μέσω της τέχνης. Ελάτε σε επαφή με τον εαυτό σας και επιλέξτε το μέρος στο οποίο αισθάνεστε όμορφα. Είναι πιο εύκολο να αισθάνεσαι έμπνευση αν είμαστε σε ένα μέρος όπου αισθανόμαστε άνετα. Κάθε άτομο έχει τη δική του γωνιά για να βρει ηρεμία και αρμονία. Μόλις βρείτε το μέρος, αρχίστε να σκέφτεστε τι είδους τέχνη είστε πιο άνετα. Για παράδειγμα, θέατρο, χορός, γραφή, ζωγραφική, μουσική… Υπάρχουν πολλές επιλογές: τι σου αρέσει περισσότερο; Με τι νιώθεις άνετα;

Για να μετατρέψετε τον πόνο σε τέχνη, αφήστε τα πάντα μέσα σας και ξεκινήστε την εξερεύνηση με τα υλικά της δουλειάς σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε με το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, αφού μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε. Πρόκειται για δοκιμή έως ότου εμφανιστεί πλήρως η δημιουργικότητά σας και μπορείτε να εκφράσετε ό, τι θέλετε και χρειάζεστε. Νιώστε τη θλίψη, αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τη δημιουργικότητα, χτίστε, αναδιαμορφώστε, αφήστε το βαθύτερο μέρος σας να ρέει. Η μετάβαση από τη θλίψη στη δημιουργικότητα μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο ανοίγετε το μυαλό σας και αποδέχεστε ότι ο πόνος είναι ένα συναίσθημα από το οποίο μπορείτε να πάρετε κάτι θετικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δώστε την κατάλληλη υποστήριζη στους αγαπημένους σας που πάσχουν από ψύχωση

Κλινική εικόνα της Διαταραχής της Διαγωγής

Πότε χρειαζόμαστε ιατρική φροντίδα για την υπόταση

Επιπτώσεις της κατάθλιψης της εγκύου στη δομή του εγκεφάλου του παιδιού

Τεχνική ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Ζήλια, ευμετάβλητη διάθεση και κίνδυνος Αλτσχάιμερ

Υγεία Γυναίκες Έρευνα: Το χρόνιο άγχος, ο νευρωτισμός στη μέση ηλικία συνδέονται με διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, προτείνουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες με νευρωτικό στυλ προσωπικότητας και παρατεταμένο στρες μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη εμφανίζουν νωρίτερα Αλτσχάιμερ

Κατάθλιψη: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη ή άγχος που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ εκδηλώνουν συχνά τα πρώτα συμπτώματα αυτής της συχνότερης μορφής άνοιας σε πιο μικρή ηλικία, σε σχέση με όσους, επίσης, παθαίνουν τη νευροεκφυλιστική νόσο αλλά δεν έχουν άγχος ή κατάθλιψη.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση στο lockdown

Lockdown: Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (74%) στην έρευνα δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.