Ψυχική Υγεία

Θάλασσα: Οι αγχολυτικές και αντικαταθληπτικές δράσεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Οι αγχολυτικές και αντικαταθληπτικές δράσεις της θάλασσας [vid]

Θάλασσα: Υπάρχει κάτι χαλαρωτικό στον ήχο των κυμάτων, τη μυρωδιά του αλμυρού νερού και την αίσθηση της ζεστής άμμου κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι το θαλασσινό περιβάλλον μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στον εγκέφαλο και την ψυχική μας υγεία.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η παραλία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανακουφίσετε το άγχος και να ενισχύσετε την ψυχική και πνευματική σας υγεία. Πολυάριθμες μελέτες μας βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί η παραλία μπορεί να είναι ο κορυφαίος προορισμός για να χαλαρώσουμε και να επαναφορτίσουμε το μυαλό μας. Ειδικότερα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα διαφορετικά χρώματα προκαλούν συχνά διαφορετικά ψυχολογικά, συναισθηματικά και σωματικά αποτελέσματα. Το μπλε χρώμα, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται συχνά στο μάρκετινγκ για να μεταφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και ειδικοί συνιστούν να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με μπλε χρώμα για να μειώσουμε το άγχος. Σύμφωνα με τον Richard Shuster, PsyD, κλινικό ψυχολόγο, το μπλε έχει μια βαθιά ηρεμιστική επίδραση στους ανθρώπους. «Το να κοιτάμε τον ωκεανό αλλάζει πραγματικά τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μας και μας βάζει σε μια ήπια κατάσταση διαλογισμού», λέει ο Shuster.

Οι αντικαταθληπτικές  δράσεις των αρνητικών ιόντων του θαλασσινού αέρα

Επιπλέον, τα αρνητικά ιόντα στον αέρα της θάλασσας ή των ωκεανών μπορούν ενισχύσουν το αίσθημα ηρεμίας. Τα αρνητικά ιόντα έχουν επίσης αποδειχθεί ότι έχουν έντονο αντικαταθλιπτικό αποτέλεσμα. Ήδη από το 1932, ο Αμερικανός ερευνητής Δρ. Clarence Hansell παρατήρησε ότι η διάθεση ενός από τους συναδέλφους του κυμαινόταν ανάλογα με τον τύπο των ιόντων. Μεταγενέστερες μελέτες ανακάλυψαν ότι η ενέργεια του αρνητικά ιονισμένου αέρα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (SAD).

Νιώστε την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σας

Η γείωση έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σειρά από διεγερτικά οφέλη για το σώμα και το μυαλό μας. Ο λόγος είναι ότι τα πόδια μας αποτελούνται από ένα πλούσιο δίκτυο νεύρων και σημείων βελονισμού και είναι σε θέση να απορροφούν ελεύθερα ιόντα από την επιφάνεια της γης με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που οι πνεύμονές μας μπορούν να απορροφούν ιόντα στον αέρα. Μια αναφορά στο Journal of Alternative and Complementary Medicine έριξε λίγο περισσότερο φως σε αυτά τα οφέλη. Η γη είναι αρνητικά φορτισμένη, επομένως όταν περπατάτε ξυπόλητοι, συνδέετε το σώμα σας με μια αρνητικά φορτισμένη παροχή ενέργειας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι για την καταπολέμηση της πιτυρίδας

Τα φύκια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για μία ευρεία γκάμα δερματικών προκλήσεων

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην ψυχική και δερματική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Ψυχική υγεία: Ενώ η έξυπνη πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πώς οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τον εγκέφαλό σας.

Οι νέοι σε εύπορες περιοχές πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Αλκοόλ: Οοι νέοι ηλικίας 14 έως 24 ετών που ζουν σε υψηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές είναι πιο πιθανό να πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εκείνους από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές.