Ψυχική Υγεία

Tαξιδιωτική θεραπεία: Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Tαξιδιωτική θεραπεία: Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ένα νέο διεπιστημονικό έγγραφο από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan (ECU) προτείνει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον τουρισμό, θεωρώντας τον όχι μόνο ως μια ψυχαγωγική εμπειρία αλλά ως μια βιομηχανία που μπορεί να προσφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία. Η συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Ακριβείας Υγείας του ECU και της Σχολής Επιχειρήσεων και Νομικής διαπίστωσε ότι πολλές πτυχές των διακοπών θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας ή καταστάσεις. Ο επικεφαλής ερευνητής Jun Wen είπε ότι η διαφορετική ομάδα ειδικών στον τουρισμό, τη δημόσια υγεία και το μάρκετινγκ ερεύνησε πώς ο τουρισμός θα μπορούσε να ωφελήσει όσους ζουν με άνοια.

“Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς”, είπε ο Wen. “Όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές. Αυτή η έρευνα είναι από τις πρώτες που συζητούν εννοιολογικά πώς αυτές οι τουριστικές εμπειρίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως παρεμβάσεις άνοιας”. Ο Wen είπε ότι η ποικίλη φύση του τουρισμού σήμαινε ότι υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για την ενσωμάτωση θεραπειών για καταστάσεις όπως η άνοια. Για παράδειγμα, το να είσαι σε νέα περιβάλλοντα και να έχεις νέες εμπειρίες θα μπορούσε να προσφέρει γνωστική και αισθητηριακή διέγερση.

“Η άσκηση έχει συνδεθεί με την ψυχική ευεξία και τα ταξίδια συχνά περιλαμβάνουν ενισχυμένη σωματική δραστηριότητα, όπως περισσότερο περπάτημα”, είπε ο Wen. “Οι ώρες γευμάτων είναι συχνά διαφορετικές στις διακοπές: είναι συνήθως πιο κοινωνικές σχέσεις με πολλά άτομα και τα οικογενειακά γεύματα έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν θετικά τη διατροφική συμπεριφορά των ασθενών με άνοια. Και μετά υπάρχουν τα βασικά όπως ο καθαρός αέρας και η ηλιοφάνεια που αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης D και σεροτονίνης. Όλα αυτά που συνδυάζονται για να αντιπροσωπεύουν μια ολιστική τουριστική εμπειρία, καθιστούν εύκολο να δούμε πώς οι ασθενείς με άνοια μπορούν να επωφεληθούν από τον τουρισμό ως παρέμβαση”.

Ο Wen είπε ότι ο αντίκτυπος της Covid-19 στα ταξίδια τα τελευταία χρόνια είχε εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξία του τουρισμού πέρα ​​από τον τρόπο ζωής και τους οικονομικούς παράγοντες. “Ο τουρισμός έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει τη σωματική και ψυχολογική ευεξία”, είπε. “Έτσι, μετά την Covid, είναι μια καλή στιγμή να προσδιορίσουμε τη θέση του τουρισμού στη δημόσια υγεία — και όχι μόνο για υγιείς τουρίστες, αλλά για ευάλωτες ομάδες”. Ο Γουέν είπε ότι ελπίζει ότι μια νέα σειρά συνεργατικής έρευνας θα μπορούσε να αρχίσει να εξετάζει πώς ο τουρισμός μπορεί να βελτιώσει τη ζωή ανθρώπων με διάφορες συνθήκες. “Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι νέο στη γεφύρωση του τουρισμού και της επιστήμης υγείας. Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη εμπειρική έρευνα και στοιχεία για να δούμε αν ο τουρισμός μπορεί να γίνει μια από τις ιατρικές παρεμβάσεις για διάφορες ασθένειες όπως η άνοια ή η κατάθλιψη.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα ταξίδια θα βοηθήσουν στη φροντίδα του εαυτού μας;

Οι αναζητήσεις για την «αποφυγή κλοπής ταυτότητας» για ασφαλή ταξίδια έχουν ολοκληρωθεί

Η κακοκαιρία και οι ελλείψεις εργαζομένων μετά την πανδημία τσακίζουν τα σχέδια αεροπορικών ταξιδιών για διακοπές

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.