Ψυχική Υγεία

Σύνταξη ευεξία: Πώς οι ηλικιωμένοι μπορούν να ανακαλύψουν ξανά τον σκοπό της ζωής;

Σύνταξη ευεξία: Πώς οι ηλικιωμένοι μπορούν να ανακαλύψουν ξανά τον σκοπό της ζωής;

Σύνταξη ευεξία: Με μια ανοιχτή νοοτροπία, είστε περισσότερο από ικανοί να αντιμετωπίσετε αυτό το βήμα. Η ζωή με νόημα συμβάλλει στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Ενώ η συνταξιοδότηση μπορεί να αφαιρέσει τη ρουτίνα και τα κίνητρά σας, δεν είναι ποτέ αργά για τους ηλικιωμένους να ανακαλύψουν ξανά έναν νέο σκοπό στη ζωή. Το κλειδί είναι η πνευματική διέγερση – κάτι που μπορεί να προστεθεί στην καθημερινή σας ρουτίνα, λέει η Blanca Ayala, υπεύθυνη υπηρεσιών πελατών με το Hartford HealthCare Independence at Home. «Οι φροντιστές μας συνεργάζονται με τους πελάτες για να παρέχουν μια δομή στην καθημερινή τους ρουτίνα. Ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να ασχοληθούν με σωματικές δραστηριότητες και χόμπι, βοηθώντας στην αποκατάσταση της αίσθησης του σκοπού κάθε μέρα», λέει η Ayala.

4 τρόποι για τους ηλικιωμένους να ανακαλύψουν το σκοπό της ζωής τους

Η Ayala προτείνει να δοκιμάσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις τακτικές για να ανακαλύψετε έναν νέο σκοπό:

  • Κάντε εθελοντισμό. Το να βοηθάτε άλλους μπορεί να σας προσφέρει όχι μόνο μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων, αλλά μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια αίσθηση πληρότητας που τροφοδοτεί την ψυχική σας υγεία.
  • Μάθετε μια νέα δεξιότητα. Είτε από ένα μάθημα είτε από μέλος της οικογένειάς σας, οι επιλογές για μάθηση είναι απεριόριστες. Η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας σάς βοηθά να διευρύνετε το μυαλό και τις αξίες σας.
  • Επανασυνδεθείτε με άλλους και καλλιεργήστε ουσιαστικές σχέσεις. Ένας από τους πιο παραγνωρισμένους τρόπους για να ανακαλύψετε ξανά τον σκοπό σας ξεκινά με μια απλή συζήτηση με κάποιον με τον οποίο χάσατε τη σύνδεση και με αυτούς που αγαπάτε περισσότερο. Κάνοντας αυτό μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να σας δώσει νέα προοπτική.
  • Πείτε την ιστορία σας. Η ιστορία σας δίνει τη δυνατότητα στους άλλους να σας δουν από την προσωπική σας οπτική. Μερικοί θα μπορούν να συσχετιστούν ή να έχουν μια παρόμοια ιστορία να πουν. Αλλά οι άνθρωποι που μπορούν, είναι αυτοί στους οποίους θα προσελκύσετε.

Με μια ανοιχτή νοοτροπία, είστε περισσότερο από ικανοί να αντιμετωπίσετε αυτό το βήμα. Η ζωή με νόημα συμβάλλει στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει τις πτώσεις ηλικιωμένων στο σπίτι

Αποκωδικοποίηση της διαδικασίας γήρανσης των μικρογλοίων και πώς συμβάλλει στη δυσλειτουργία του εγκεφάλου

94,3% των ηλικιωμένων έχουν χαλασμένα δόντια στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στρες: Τα μυστικά για να καταφέρετε επιτέλους να απαλλαγείτε

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις του εγκεφάλου απέναντι στο στρες. Αυτές εμπεριέχουν κυρίως τη σωματική άσκηση και τον διαλογισμό.

Πώς η φύση ενισχύει την ψυχική και σωματική μας υγεία;

Βρίσκοντας ισορροπία: Για να καθοριστεί ο βέλτιστος χρόνος που αφιερώνεται στη φύση για βελτιωμένη ευεξία, μια μελέτη που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε πάνω από 19.000 άτομα, εξετάζοντας τον ψυχαγωγικό τους χρόνο στη φύση και την υγεία που αναφέρουν οι ίδιοι.