Ψυχική Υγεία

Σχέσεις χρόνος: Καλλιεργήστε σχέσεις που θα αντέξουν στον χρόνο και σε δύσκολες συνθήκες

Σχέσεις χρόνος: Καλλιεργήστε σχέσεις που θα αντέξουν στον χρόνο και σε δύσκολες συνθήκες

Σχέσεις χρόνος: Η καλλιέργεια υγιών, ευτυχισμένων σχέσεων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο!

Οι σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ρομαντικών όσο και των πλατωνικών φιλιών, δεν είναι πάντα εύκολες. Η καλλιέργεια υγιών, ευτυχισμένων σχέσεων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά αξίζει την επένδυση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τις σχέσεις σας πιο δυνατές και να διαρκέσουν περισσότερο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείτε κάποιες συμβουλές για την καλλιέργεια θετικών, υγιών σχέσεων που διαρκούν.

Η σημασία της καλλιέργειας υγιών σχέσεων

Όλοι χρειαζόμαστε φίλους και ανθρώπους που νοιάζονται για εμάς. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα μας ακούν όταν είμαστε αναστατωμένοι ή λυπημένοι. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές. Και χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί μας και στις καλές στιγμές. Έρευνες κατέστησαν σαφές ότι η καλλιέργεια θετικών σχέσεων είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Οι καλές σχέσεις μας βοηθούν να ζούμε περισσότερο, πιο υγιείς ζωές. Κάνουν τη ζωή καλύτερη. Μας δίνουν υποστήριξη όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο. Παρέχουν άνεση και χαρά και κάνουν τη ζωή μας πιο ευχάριστη. Έτσι, η αφοσίωση στους ανθρώπους που νοιαζόμαστε είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ευτυχίας !

Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο άνθρωποι αισθάνονται συνδεδεμένοι και υποστηρίζονται. Και οι δύο άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους χωρίς να αισθάνονται ότι κρίνονται ή παρεξηγούνται. Και οι δύο άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σε θέση να δώσουν και να λάβουν αγάπη. Για να απολαύσετε όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα και τα οφέλη των υγιών σχέσεων, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για να τα καλλιεργήσετε.

 

Τι σημαίνει να καλλιεργείς μια σχέση;

Η καλλιέργεια είναι η διαδικασία προετοιμασίας και διαχείρισης της γης για καλλιέργειες. Περιλαμβάνει άροση του εδάφους, φύτευση σπόρων, πότισμα των φυτών και αφαίρεση ζιζανίων. Ομοίως, η καλλιέργεια μιας σχέσης σημαίνει να κάνεις πράγματα που τη βοηθούν να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Πρόκειται για την καλλιέργεια του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ δύο ανθρώπων. Με άλλα λόγια, πρέπει να αναλάβετε ενεργό ρόλο στις δικές σας σχέσεις. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι και να περιμένεις να συμβούν πράγματα. Πρέπει να τα διατηρήσεις κάνοντας πράγματα που κάνουν τη σχέση πιο δυνατή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι για τους οποίους οι διάσημοι δεν κάνουν εύκολα σχέσεις με απλούς ανθρώπους

Η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς μακροχρόνιας σχέσης

Γιατί η κοινωνική μας ζωή πρέπει να είναι πλούσια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα οφέλη από το εποικοδομητικό άγχος;

Εποικοδομητικό άγχος: Το καλό άγχος, που συχνά αναφέρεται ως "eustress", είναι ένας τύπος άγχους που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία, τα κίνητρα και την απόδοση ενός ατόμου.

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.