Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Υγιείς σχέσεις: Tρόποι για να βελτιώσετε την βαλτωμένη σχέση σας

Υγιείς σχέσεις: Tρόποι για να βελτιώσετε την βαλτωμένη σχέση σας

Υγιείς σχέσεις: Με την καθημερινότητα των ευθυνών και τα ξεφτισμένα νεύρα, είναι κατανοητό γιατί η ενασχόληση με θέματα συντρόφου έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Είτε βγαίνετε με κάποιον καιρό, είτε ζείτε με έναν σύντροφο είτε είστε μέλος ενός μακροχρόνιου γάμου, μπορεί να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε τη σχέση που έχετε. Σε αντίθεση με τις εορταστικές ιστορίες αγάπης και τις ρομαντικές κωμωδίες στις οποίες όλα επιλύονται μετά από μία ή δύο συγκρούσεις, η διατήρηση ακμαίων σχέσεων απαιτεί κάποια προσπάθεια. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Με την καθημερινότητα των ευθυνών και τα ξεφτισμένα νεύρα, είναι κατανοητό γιατί η ενασχόληση με θέματα συντρόφου έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Απλώς το να συμβαδίζετε με όλες τις ευθύνες της ζωής σας είναι επιβαρυντικό και πολλοί από εμάς είμαστε απλά κουρασμένοι. Ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές, είναι πιο εύκολο να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε τη σχέση σας που καθυστερεί ή τα διαβρωμένα ζητήματα οικειότητας.

Υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι που λειτουργούν για τη βελτίωση των σχέσεων: να είστε καλός ακροατής, να αφιερώνετε χρόνο μαζί, να απολαμβάνετε μια ποιοτική σεξουαλική ζωή και να μοιράζεστε αυτές τις ενοχλητικές δουλειές. Αν και αυτά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά από ειδικούς σε θέματα σχέσεων, μπορείτε επίσης να επεκταθείτε σε άλλους τρόπους για να ενισχύσετε τη σχέση σας.

Περάστε χρόνο χωριστά

Ακούγεται αντιφατικό ως ένας τρόπος για να βελτιώσετε τη σχέση σας, αλλά κάντε ένα διάλειμμα από τον σύντροφό σας. Ο καθένας χρειάζεται τον δικό του χώρο και ποιοτικό χρόνο έξω από μια σχέση. Οι σύμβουλοι γνωριμιών και γάμου μας υπενθυμίζουν ότι σας αξίζει χρόνος για τον εαυτό σας.

Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Ίσως έχετε ήδη διαβάσει ότι οι περισσότεροι ενήλικες δεν έχουν τις επτά έως οκτώ ώρες νυχτερινού ύπνου που χρειάζονται. Αλλά ξέρατε ότι το να πηγαίνετε για ύπνο σε διαφορετικές ώρες επηρεάζει αρνητικά εσάς και τον σύντροφό σας; Για μια πιο υγιή σχέση, πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα.

Να είστε ευάλωτοι

Μερικές φορές πρέπει να σκάψεις βαθιά για να γίνεις πιο ευάλωτος. Πολλά ζευγάρια μπορεί να εκπλαγούν, αλλά αν ο καθένας γίνει πιο περίεργος σε δικά του τυφλά σημεία, τα ανακαλύψει και μετά είναι αρκετά θαρραλέος να μοιραστεί αυτήν την ευπάθεια, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία βαθύτερης οικειότητας.

Έκπληξη με μικρά πράγματα

Οι μικρές χειρονομίες κρατούν τη σπίθα ζωντανή και υπενθυμίζουν στον σύντροφό σας ότι τους σκέφτεστε. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ευγενικά μεταξύ τους. Η προσφορά ή ο εθελοντισμός για βοήθεια είναι ένα συν. Στην πραγματικότητα, οι πράξεις καλοσύνης είναι ισχυρές και αυτές που είναι απρογραμμάτιστες τείνουν να τροφοδοτούν τη συνολική ευημερία.

Αυτές οι εκπληκτικές αλλά εντυπωσιακές τεχνικές παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας. Είναι αρκετά ενδιαφέρον στο ότι εστιάζουν στο να χτίσουν μια σχέση ισορροπημένη και ταυτόχρονα αρκετά επιτυχημένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο αντίκτυπος του συζυγικού στρες στην υγεία του ζευγαριού

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Αγγλίας προσυπογράφουν τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Sex tips για την πρώτη νύχτα του γάμου

Πώς διαχειρίζονταν τη σεξουαλικότητα στην Αρχαία Ελλάδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Κοινωνική δικτύωση: Ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στις αρνητικές επιπτώσεις των social media λόγω του αναπτυξιακού του σταδίου και της ευαισθησίας του σε εξωτερικές επιρροές.

Η σωματική αδυναμία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

«Η αξιολόγηση της αδυναμίας είναι μια σχετικά φθηνή και εύκολη διαδικασία», δήλωσε ο Scheinost, αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας και βιοϊατρικής απεικόνισης και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης. «Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά είναι πιθανό η αδυναμία να αποτελέσει στόχο παρέμβασης».

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Close Icon