Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: Πώς θα χτίσετε μια υγιή σχέση με τους φίλους σας;

Σχέσεις: Πώς θα χτίσετε μια υγιή σχέση με τους φίλους σας;

Σχέσεις: Οι υγιείς σχέσεις δεν βρίσκονται αλλά χτίζονται. Μια υγιής σχέση χρειάζεται δέσμευση και προθυμία να ανταποκρίνεται ο ένας στις ανάγκες του άλλου.

Η οικοδόμηση και η διατήρηση υγιών σχέσεων είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας της ψυχικής μας υγείας. Ακολουθούν 6 κορυφαίες συμβουλές για να σας υποστηρίξουν με τη δική σας.

Γνωρίστε τον εαυτό σας

Αφιερώστε χρόνο για να εκτιμήσετε τον εαυτό σας και να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας για να μπορέσετε να εκφραστείτε καθαρά και πιο αποτελεσματικά. Το να μην ξέρετε πώς να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας και να τα εκφράζετε υγιεινά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σας ευεξία.

Βάλτε θεμέλια

Οι υγιείς σχέσεις δεν βρίσκονται αλλά χτίζονται. Μια υγιής σχέση χρειάζεται δέσμευση και προθυμία να ανταποκρίνεται ο ένας στις ανάγκες του άλλου.

Θέστε και σεβαστείτε τα όρια

Το να θέτεις όρια δεν έχει να κάνει μόνο με το τι δεν θέλεις ή δεν σου αρέσει στις σχέσεις σου, αλλά και με το να γνωρίζουν οι άνθρωποι γύρω σου τι εκτιμάς. Σκεφτείτε και ξέρετε πού είναι τα όριά σας. σεβόμενος τον χρόνο μόνος σου για παράδειγμα. Κάνοντας αυτό μπορεί να αφαιρέσει την πίεση από τη σχέση σας να δεσμευτείτε για οτιδήποτε μη ρεαλιστικό.

Μιλήστε και ακούστε

Όλες οι σχέσεις έχουν διαφωνίες και αυτό είναι εντάξει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς μιλάτε και ακούτε ο ένας τον άλλον. Ακούστε για να καταλάβετε, αντί να ακούσετε για να απαντήσετε. Μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας ή τις ευπάθειές σας με άτομα που εμπιστεύεστε.

Αφήστε τον έλεγχο

Η πολλή ζωή έχει να κάνει με το πώς αντιδρούμε στις εμπειρίες και τις συναντήσεις μας. Γνωρίζοντας ότι μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε μόνο αυτό που κάνετε και όχι τι κάνει οποιοσδήποτε άλλος, θα σας εξοικονομήσει χρόνο και άγχος.

Σκεφτείτε και μάθετε

Εάν έχετε έναν υγιή τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων σας, μπορείτε να αντιδράσετε στους άλλους με έναν υγιή τρόπο. Το να είσαι θυμωμένος με κάποιον συχνά προέρχεται από ένα μέρος που νιώθει πληγωμένος και αναστατωμένος. Εάν μπορείτε να το αναγνωρίσετε αυτό, μπορείτε να το επικοινωνήσετε και να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις με τους άλλους.

Σκεφτείτε τις σχέσεις που λειτουργούν καλύτερα στη ζωή σας, ποιες ιδιότητες έχουν αυτές οι σχέσεις και πώς μπορείτε να φέρετε αυτές τις ιδιότητες σε άλλες σχέσεις;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βοηθήσετε κάποιον που αντιμετωπίζει την κατάθλιψη;

Συμβουλές για να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο

Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την υγεία μας;

Στρατηγικές αυτοφροντίδας για άτομα που πάσχουν από κοινωνική φοβία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντας κινδύνου για ψυχιατρικές διαταραχές έχει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το φύλο, διαπιστώνει έρευνα

Οι φαρμακολόγοι εργάζονται ήδη σε παράγοντες για τον αποκλεισμό του παράγοντα κινδύνου. Υπό το πρίσμα αυτής της νέας μελέτης, αυτό είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο δύσκολο, μια τυπική διαδικασία στην ανάπτυξη φαρμάκων. "Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να διερευνήσουμε τις θεμελιώδεις επιδράσεις, ιδίως με τρόπο που να αφορά το φύλο", λέει ο Schmidt.