Ψυχική Υγεία

Σχέσεις: Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος υποκρίνεται;

Σχέσεις: Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος υποκρίνεται;

Σχέσεις: Για να αποφύγετε να σπαταλήσετε την ενέργειά σας και να πληγωθείτε από εφήμερες, ευκαιριακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγετε να παραμείνουν στο πλευρό σας.

Πόσο σίγουροι είστε ότι πίσω από ένα χαμογελαστό πρόσωπο υπάρχει πάντα ειλικρίνεια; Για να αποφύγετε να σπαταλήσετε την ενέργειά σας και να πληγωθείτε από εφήμερες, ευκαιριακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγετε να παραμείνουν στο πλευρό σας στα εύκολα και στα δύσκολα. Αν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν ποια άτομα αξίζουν πραγματικά το χρόνο  σας και ποια όχι… Και να θυμάστε: Είναι δύσκολο να προσποιείται κανείς για πολύ καιρό, αργά ή γρήγορα ο αληθινός χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου βγαίνει πάντα στην επιφάνεια.

 

 

Τα σημάδια ότι περιτριγυρίζεστε από υποκριτές ανθρώπους.

1. Ασυνέπεια

Αυτού του είδους οι άνθρωποι συνήθως σας προσεγγίζουν όταν θέλουν κάτι από εσάς αλλά μπορεί να εξαφανιστούν ή να βρουν δικαιολογίες την ώρα που τους έχετε ανάγκη.

2. Εγωκεντρισμός

Η σχέση σας μαζί τους μπορεί να φαίνεται μονόπλευρη. Για παράδειγμα, οι συζητήσεις σας μαζί τους μπορεί να περιστρέφονται μόνο γύρω από αυτούς, τη ζωή τους και τις απόψεις τους. Μπορεί να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει με εσάς.

3. Αναξιοπιστία

Μπορεί να είναι αναξιόπιστοι και σπάνια να τηρούν τις υποσχέσεις τους προς εσάς.

Μπορεί, επίσης, να δυσκολεύεστε να βασιστείτε σε αυτούς για οτιδήποτε. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν σχέδια μαζί σας και να σας στήνουν.

Ή, μπορεί να υποσχεθούν να σας βοηθήσουν σε κάτι και να αποχωρήσουν την τελευταία στιγμή, αφήνοντάς σας ξεκρέμαστους.

4. Προδοσία

Δεν σας είναι πιστοί. Μπορεί να μοιράζονται τα μυστικά σας με άλλους, να μιλάνε άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας ή ακόμα και να διαδίδουν φήμες για εσάς.

5. Ασέβεια

Μπορεί να σας απορρίπτουν, να σας υποτιμούν, να σας γελοιοποιούν ή να σας ταπεινώνουν μπροστά σε άλλους ανθρώπους.

6. Προσβλητική συμπεριφορά

Μπορεί να σας προσβάλουν λέγοντας ή κάνοντας πράγματα που σας πληγώνουν, αλλά ισχυρίζονται ότι θέλουν απλά το καλό σας, π.χ. «Δεν σου πάει αυτό το ρούχο. Είμαι απλώς ειλικρινής και προσπαθώ να σε βοηθήσω».

7. Ζήλια

Μπορεί να νιώθουν ότι απειλούνται από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά σας. Αντί να γιορτάσουν τα επιτεύγματά σας, μπορεί να προσπαθήσουν να τα υποβαθμίσουν ή να σας ανταγωνιστούν.

8. Σχέση υπό όρους

Η σχέση σας βασίζεται στο τι μπορούν να κερδίσουν από εσάς, είτε πρόκειται για κοινωνική θέση, είτε για υλικά αγαθά, είτε για χρηματικό κέρδος, είτε για άλλου είδους οφέλη. Μόλις επιτύχουν τον στόχο τους, το ενδιαφέρον τους μειώνεται.

9. Χειραγώγηση

Μπορεί να χρησιμοποιήσουν ενοχή, χειραγώγηση ή συναισθηματικό εκβιασμό για να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς.

10. Υπέρβαση ορίων

Μπορεί να ξεπερνούν ή να αγνοούν συστηματικά τα όριά σας, είτε πρόκειται για τον προσωπικό σας χώρο, την ιδιωτικότητα είτε για τα συναισθηματικά σας όρια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρελθόν: Το σκέφτεστε διαρκώς; Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Ζήλια: Πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε με υγιή τρόπο;

Αυτοεκτίμηση: Η Τέχνη του να εκφράζεις ευγνωμοσύνη στον εαυτό σου

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Ενώ τα όνειρα μπορεί να μην παρέχουν άμεση διάγνωση καταστάσεων ψυχικής υγείας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση, την ψυχολογική ευημερία και τα άλυτα ζητήματα.