Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Σχέσεις πανδημία: Έχει προκαλέσει η πανδημία περισσότερους χωρισμούς;

Σχέσεις πανδημία: Έχει προκαλέσει η πανδημία περισσότερους χωρισμούς;

Σχέσεις πανδημία: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι χωρισμοί κάτι που εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία

Ήσασταν κολλημένοι μαζί για πολύ καιρό. Σε αυτό το σημείο, ξέρετε αν το λατρέψατε ή αν σας φρίκαρε. Αυτό είναι το θέμα της πανδημίας – ορισμένοι έχουν ξεπεράσαν τα εμπόδια, ενώ άλλοι προσπαθούν ακόμα να βρουν ένα σταθερό έδαφος. Ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο COVID ήρθε και ισοπέδωσε κάθε σχέση, η αλήθεια είναι ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα. Αντίθετα, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα απανωτά lockdown έφεραν πολλά ζευγάρια πιο κοντά και ενίσχυσαν τους δεσμούς τους ακόμα περισσότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οδήγησαν και σε ημερομηνία γάμου!  Τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, οι κίνδυνοι έκθεσης ή ακόμη και η μόλυνση από τον ιό, όλα είναι πραγματικά προβλήματα που συνοδεύουν τη ζωή μας μέσα στην πανδημία. Φυσικό είναι λοιπόν, όλα αυτά τα προβλήματα να ασκήσουν μεγάλη πίεση σε μια σχέση. Παρόλα αυτά, πολλά ήταν τα ζευγάρια που πέρασαν περισσότερο χρόνο μαζί στο σπίτι, κάνοντας δραστηριότητες μαζί και μοιράζονταν ομοιόμορφα τις οικιακές εργασίες, άρα και ήρθαν πολύ πιο κοντά στην διάρκεια των lockdown.

Ανησυχητική αύξηση στους χωρισμούς!

Αν όμως ήσασταν από τα ζευγάρια που δυσκολευτήκατε στα προηγούμενα lockdown, αυτό δε σημαίνει ότι η σχέση είναι κακή. Σημαίνει απλώς, ότι πρέπει να διαχειριστείτε καλύτερα τις παραμέτρους, στην περίπτωση που θα υπάρξουν νέα τέτοια μέτρα. 

  • Περάστε χρόνο χωριστά

Αν είστε όλη μέρα, κάθε μέρα, μαζί, δεν είναι κακό αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο χωριστά. Φροντίστε λοιπόν, και οι δύο να αφιερώσετε λίγο χρόνο μόνοι σας.  

  • Αγκαλιάστε την καινοτομία

 Δεδομένου ότι σε τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε πολλές από τις συνήθεις ομαδικές ή ατομικές μας δραστηριότητες και εξόδους, καλό θα είναι να βρείτε ένα νέο χόμπι, είτε σαν ζευγάρι είτε ατομικά. 

  • Δείξτε την εκτίμησή σας

Ο νούμερο ένα παράγοντας για να κρατούν τα ζευγάρια μαζί και κοντά είναι η προθυμία τους να εκφράσουν την εκτίμησή τους ο ένας για τον άλλον. Με αυτό κατά νού, σήμερα, φροντίστε να πείτε στον σύντροφό σας ένα πράγμα που εκτιμάτε πολύ γι ‘αυτόν.   

  • Εάν δυσκολεύεστε μέσα στη σχέση σας, ζητήστε βοήθεια. 

Σε καμμια σχέση δεν είναι κάθε μέρα γεμάτη με ηλιόλουστα ουράνια τόξα. Και επειδή η πανδημία έχει φέρει αναταράξεις σε πολλές σχέσεις, μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού, είτε μόνοι σας, είτε μαζί με τον σύντροφό σας. 

Ποτέ δεν είναι αργά!

Τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια, συμβαίνουν πολλά αγχωτικά γεγονότα στον κόσμο. Εάν η σχέση σας είναι λίγο δύσκολη ή είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε μεταξύ σας, τώρα είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο γάμου. Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα σας και να μιλήσετε για τις διάφορες ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Μπορεί ακόμη και να σας συστήσει τεχνικές επικοινωνίας ή να σας καθοδηγήσει μέσα από το ατομικό σας άγχος και το άγχος για όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή γύρω μας και είναι πρωτόγνωρα και δύσκολα και να σας βοηθήσει να βρείτε και πάλι τις ισορροπίες σας. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενημέρωση του ΠΟΥ σχετικά με τη χρήση ιατρικής μάσκας παντού

Ανακοινώνονται σήμερα τα "εορταστικά" μέτρα - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ανάσχεση της Όμικρον

Ποιος πονάει περισσότερο σε έναν χωρισμό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρέπει να υπάρχουν προειδοποιητικές ετικέτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που να αφορούν την ψυχική υγεία;

Κοινωνική δικτύωση: Ενώ προσφέρει πολλά οφέλη, όπως συνδεσιμότητα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία, ο αντίκτυπός του στην ψυχική υγεία έχει εγείρει σημαντικές ανησυχίες.

Αντικαταθλιπτικά Σταμάτημα - Πώς μπορείτε λοιπόν να τα σταματήσετε χωρίς συμπτώματα στέρησης

Εάν σκέφτεστε να σταματήσετε τα αντικαταθλιπτικά, μιλήστε με τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας υποστηρίξει και να σας παρακολουθήσει στη διαδικασία ασφαλούς διακοπής.

Επιθετικότητα - Κοινό συμπλήρωμα διατροφής τη μειώνει ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου

Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης αποτελεσματικότητας των συμπληρωμάτων ωμέγα-3 στη μείωση της επιθετικότητας. Μελλοντικά, οι ερευνητές θα μπορούσαν να ελέγξουν- μέσω μαγνητικής τομογραφίας- εάν τα ωμέγα-3 ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να εξετάσουν εάν τα γονίδια επηρεάζουν τη θεραπεία με ωμέγα-3. Οι ερευνητές εκτιμούν πως τα ωμέγα-3 θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες ψυχολογικές και ψυχιατρικές θεραπείες.

Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και της αύξησης βάρους;

Κατάθλιψη βάρος: Η σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και του αυξημένου σωματικού βάρους είναι πολύπλοκη και πολύπλευρη, και περιλαμβάνει έναν συνδυασμό βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων.

Close Icon