Ψυχική Υγεία

Σχέσεις online dating: Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικιδίων και παιδιών για τις προθέσεις σας;

Σχέσεις online dating: Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικιδίων και παιδιών για τις προθέσεις σας;

Σχέσεις online dating: Η δημοσίευση φωτογραφιών των κατοικίδιων ζώων αλλά και παιδιών μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για δέσμευση.

Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικίδιων σε διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών για την πρόθεση σχέσης
Η δημοσίευση φωτογραφιών των κατοικίδιων ζώων αλλά και παιδιών μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για δέσμευση. Μια νέα μελέτη συντάχθηκε από τρεις ερευνητές του Πανεπιστημίου Saint Mary’s, που σκέφτηκαν ότι οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησαν οι άνδρες στο προφίλ τους μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξουν το επίπεδο δέσμευσής τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science.

Βασικά, βάζοντας μια φωτογραφία σε ένα διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών ενός σκύλου ή μιας γάτας ή ενός γατιού, οι άνδρες διαφημίζουν ότι είναι σε θέση να μπουν σε μία σχέση μακροπρόθεσμα”. Το προαίσθημα των ερευνητών απέδωσε σε μεγάλο βαθμό. Βρήκαν ότι οι άνδρες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις δημοσιεύουν σημαντικά περισσότερες εικόνες σκύλων από τους άνδρες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις. “Οι άντρες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις τείνουν να διαφημίζουν περισσότερο, το γυμνό τους στήθος, ξέρεις, το φανταχτερό τους φορτηγό, τέτοια πράγματα”.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Για να πραγματοποιήσουν την έρευνα, οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν 500 προφίλ γνωριμιών για άτομα που ζούσαν στη Νέα Σκωτία και αναζητούσαν μακροχρόνιες σχέσεις. Εξέτασαν επίσης 250 προφίλ ανδρών που αναζητούσαν απλά βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Μάλιστα, δεν μπορούσαν να βρουν αρκετά προφίλ για γυναίκες που αναζητούσαν βραχυπρόθεσμες σχέσεις για ένα επαρκές δείγμα. Για τις γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις, ήταν εξίσου πιθανό να δημοσιεύουν φωτογραφίες εξαρτημένων ατόμων με τους άνδρες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, οι φωτογραφίες ήταν πολύ πιθανό να είναι παιδιών.

Οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν το όνομα του ιστότοπου γνωριμιών που χρησιμοποίησαν για τη μελέτη, λόγω μιας συμφωνίας απορρήτου που έχουν με την εταιρεία. Έλαβαν ενδιαφέροντα σχόλια για την έρευνά τους. Μία από τις δικαιολογημένες επικρίσεις ήταν ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι άνθρωποι είναι πραγματικά ειλικρινείς σχετικά με το είδος της σχέσης που αναζητούν. Η ερευνητική βιβλιογραφία δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μην λένε κραυγαλέα ψέματα στα διαδικτυακά ραντεβού. Χρησιμοποιούν μικρή αυτοεξαπάτηση, πληροφορίες όπως ότι είναι νεότεροι από ό,τι είναι ή ότι είναι αστείοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαιρετικά στρεσογόνες οι σχέσεις που δημιουργούνται πολλές φορές μέσα από τον έρωτα

Μπορούν δυο άτομα να είναι "φίλοι με προνόμια";

Οι φυσικές καταστροφές φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά

Πώς θα καταλάβετε εάν η σχέση σας καταλήξει σε γάμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Κατάθλιψη: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας με την κατάθλιψη—εκτός από φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία—είναι να αναπτύξετε ισχυρή κοινωνική υποστήριξη. Για κάποιους, αυτό μπορεί να σημαίνει τη σφυρηλάτηση ισχυρότερων δεσμών με φίλους ή οικογένεια. Γνωρίζοντας ότι μπορείτε να βασιστείτε σε υποστηρικτικά αγαπημένα σας πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της κατάθλιψής σας. 

Ο αντίκτυπος των γιορτών στην ψυχική μας υγεία

Ψυχική υγεία γιορτές: Οι διακοπές μπορεί να επιδεινώσουν την ψυχική ασθένεια των ανθρώπων λόγω πιθανής μοναξιάς και άγχους. Άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι μια μοναχική ή αγχωτική περίοδος, γεμάτη με άγχος ή/και κατάθλιψη.

Η έναρξη του κολεγίου εγκυμονεί αυξημένο άγχος και κατάθλιψη

Καναδάς κολέγιο κατάθλιψη: Περίπου το 32% των ερωτηθέντων είχε άγχος στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και το 27% είχε συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι μήνες αργότερα, το 37% των μαθητών είχε συμπτώματα άγχους και το 33% παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης.

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

Διαβήτης τύπου 2 και ψυχολογία: Οι επιστήμονες ερεύνησαν πρόσφατα τη σχέση μεταξύ διαβήτη και ψυχιατρικών παθήσεων. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον γενικό πληθυσμό να έχουν διαβήτη τύπου 2. Λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη διερεύνηση των υποκείμενων μηχανισμών πίσω από τη σύνδεση. 

Συμβουλές αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Κατάθλιψη Αντιμετώπιση: Επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής σας ζωής, η κατάθλιψη μπορεί να έχει εξουθενωτικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας σας σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά αποδεδειγμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα και να συνεχίσετε να ζείτε μια υγιή, παραγωγική ζωή.

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.