Ψυχική Υγεία

Σχέσεις online dating: Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικιδίων και παιδιών για τις προθέσεις σας;

Σχέσεις online dating: Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικιδίων και παιδιών για τις προθέσεις σας;

Σχέσεις online dating: Η δημοσίευση φωτογραφιών των κατοικίδιων ζώων αλλά και παιδιών μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για δέσμευση.

Τι λένε οι φωτογραφίες κατοικίδιων σε διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών για την πρόθεση σχέσης
Η δημοσίευση φωτογραφιών των κατοικίδιων ζώων αλλά και παιδιών μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξει κάποιος ενδιαφέρον για δέσμευση. Μια νέα μελέτη συντάχθηκε από τρεις ερευνητές του Πανεπιστημίου Saint Mary’s, που σκέφτηκαν ότι οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησαν οι άνδρες στο προφίλ τους μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξουν το επίπεδο δέσμευσής τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science.

Βασικά, βάζοντας μια φωτογραφία σε ένα διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών ενός σκύλου ή μιας γάτας ή ενός γατιού, οι άνδρες διαφημίζουν ότι είναι σε θέση να μπουν σε μία σχέση μακροπρόθεσμα”. Το προαίσθημα των ερευνητών απέδωσε σε μεγάλο βαθμό. Βρήκαν ότι οι άνδρες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις δημοσιεύουν σημαντικά περισσότερες εικόνες σκύλων από τους άνδρες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις. “Οι άντρες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις τείνουν να διαφημίζουν περισσότερο, το γυμνό τους στήθος, ξέρεις, το φανταχτερό τους φορτηγό, τέτοια πράγματα”.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Για να πραγματοποιήσουν την έρευνα, οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν 500 προφίλ γνωριμιών για άτομα που ζούσαν στη Νέα Σκωτία και αναζητούσαν μακροχρόνιες σχέσεις. Εξέτασαν επίσης 250 προφίλ ανδρών που αναζητούσαν απλά βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Μάλιστα, δεν μπορούσαν να βρουν αρκετά προφίλ για γυναίκες που αναζητούσαν βραχυπρόθεσμες σχέσεις για ένα επαρκές δείγμα. Για τις γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις, ήταν εξίσου πιθανό να δημοσιεύουν φωτογραφίες εξαρτημένων ατόμων με τους άνδρες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, οι φωτογραφίες ήταν πολύ πιθανό να είναι παιδιών.

Οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν το όνομα του ιστότοπου γνωριμιών που χρησιμοποίησαν για τη μελέτη, λόγω μιας συμφωνίας απορρήτου που έχουν με την εταιρεία. Έλαβαν ενδιαφέροντα σχόλια για την έρευνά τους. Μία από τις δικαιολογημένες επικρίσεις ήταν ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι άνθρωποι είναι πραγματικά ειλικρινείς σχετικά με το είδος της σχέσης που αναζητούν. Η ερευνητική βιβλιογραφία δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μην λένε κραυγαλέα ψέματα στα διαδικτυακά ραντεβού. Χρησιμοποιούν μικρή αυτοεξαπάτηση, πληροφορίες όπως ότι είναι νεότεροι από ό,τι είναι ή ότι είναι αστείοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαιρετικά στρεσογόνες οι σχέσεις που δημιουργούνται πολλές φορές μέσα από τον έρωτα

Μπορούν δυο άτομα να είναι "φίλοι με προνόμια";

Οι φυσικές καταστροφές φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά

Πώς θα καταλάβετε εάν η σχέση σας καταλήξει σε γάμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Ψυχικές ασθένειες: Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για μία ψυχική ασθένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν επιπλέον ψυχιατρικές παθήσεις και νέα γενετική έρευνα προσφέρει μια εξήγηση για αυτό.