Σεξουαλική Υγεία

Η χρήση εφαρμογών γνωριμιών και το αίσθημα ανασφάλειας

Η χρήση εφαρμογών γνωριμιών και το αίσθημα ανασφάλειας

Οι άνδρες και οι γυναίκες που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον έλεγχο του σωματικού βάρους τους σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Μία νέα αμερικανική έρευνα βασισμένη σε στοιχεία από 1.700 ενήλικες έδειξε ότι οι έμετοι, η χρήση καθαρτικών και η νηστεία ήταν οι συχνότερες πρακτικές που ακολουθούσαν οι χρήστες των συγκεκριμένων εφαρμογών.

Είναι γεγονός ότι το online dating είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών αναζητώντας έναν σύντροφο. Οι χρήστες μάλιστα αξιολογούν τους πιθανούς συντρόφους βάσει ορισμένων χαρακτηριστικών, που περιλαμβάνουν και τη εξωτερική εμφάνιση.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Eating Disorder, οι ερευνητές συνέκριναν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν εφαρμογές γνωριμιών με εκείνους που δεν το έκαναν. Διαπίστωσαν ότι οι χρήστες των εφαρμογών είχαν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να ακολουθούν ανθυγιεινές συμπεριφορές που σχετίζονται με τον έλεγχο βάρους (εμετός, χρήση καθαρτικών, νηστεία, χάπια δίαιτας, συμπληρώματα για αύξηση της μυϊκής μάζας και χρήση αναβολικών στεροειδών).

Από τους 1.726 ενήλικες που ερωτήθηκαν, 183 γυναίκες και 209 άντρες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν εφαρμογές γνωριμιών. Στην ομάδα αυτή, περίπου οι μισοί άνδρες και γυναίκες ανέφεραν ότι δεν έτρωγαν για να ελέγξουν το βάρος τους. Επιπλέον, μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες είπαν ότι θα έκαναν εμετό για να ελέγξουν το βάρος τους. Τέλος, μία στις τέσσερις γυναίκες και το 40% των ανδρών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν καθαρτικά.

Οι άνδρες που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές ήταν πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες να χρησιμοποιούν στεροειδή και συμπληρώματα για να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα. Ο. Δρ Alvin Tran, κύριος συγγραφέας της μελέτης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στην Βοστώνη, δήλωσε ότι βρήκαν υψηλότερα ποσοστά αυτών των ανθυγιεινών συμπεριφορών μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αιτία της συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

Ο Δρ. Tran δήλωσε: «Ενώ δεν γνωρίζουμε αν οι άνθρωποι στη μελέτη μας είχαν ήδη εμπλακεί σε αυτές τις συμπεριφορές ελέγχου του βάρους πριν χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές γνωριμιών, ανησυχούμε ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εικόνα και την εμφάνιση μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις συμπεριφορές. Με την τεράστια αύξηση της χρήσης των εφαρμογών γνωριμιών στις ΗΠΑ και με έναν αυξανόμενο αριθμό μελετών που συνδέουν τη χρήση τους με τις ανησυχίες για την εικόνα του σώματος και τις ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου βάρους, υπάρχει ανάγκη να κατανοήσουμε περαιτέρω το πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 φυσικοί τρόποι να τονώσετε τη σεξουαλική σας ορμή

Κατακόρυφη πτώση των HIV tests στην πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.