Ψυχική Υγεία

Σχέσεις κορωνοϊός επανεκκίνηση: Κάντε ένα reset στην σχέση σας μετά την καραντίνα

Σχέσεις κορωνοϊός επανεκκίνηση: Κάντε ένα reset στην σχέση σας μετά την καραντίνα

Σχέσεις κορωνοϊός επανεκκίνηση: Μετά το lockdown και με την επιστροφή στην κανονικότητα, πολλά είναι τα ζευγάρια που χρειάζονται απεγνωσμένα ένα reset, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους και να συνεχίσουν ευτυχισμένοι μαζί.

Κάντε μια ανασκόπηση της σχέσης. Πρώτα, κάντε μια συζήτηση μαζί του για να αξιολογήσετε τι λειτούργησε στην σχέση σας και τι όχι κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Για να κάνετε θετικές αλλαγές στο μέλλον, ξεκινήστε μοιράζοντας με τον σύντροφό σας όσα μάθατε για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνέστησε. Στη συνέχεια σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προτροπές για να συνεχίσετε τη συζήτηση: Τι μας έδειξε η πανδημία για τη σχέση μας; Τι θέλουμε να συνεχίσουμε; Τι θέλουμε να απορρίψουμε; Τι σας έχει εκπλήξει σε εμένα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας; Μερικές φορές τείνουμε να εστιάζουμε σε ό,τι μας ενοχλούσε στον σύντροφό μας, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποια καλά πράγματα που σας εξέπληξαν, όπως μια δύναμη που δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι είχαν.

Εκφράστε την εκτίμησή σας. Ίσως τον περασμένο χρόνο, δεν είχατε όρεξη να κάνετε κομπλιμέντα στον σύντροφό σας – αλλά η θετική ανατροφοδότηση είναι σημαντική. Μια από τις μεγαλύτερες τύψεις των χωρισμένων υποκειμένων της ήταν ότι δεν είχαν δώσει στον σύντροφό τους περισσότερη συναισθηματική επιβεβαίωση ή ενθάρρυνση και υποστήριξη με τη μορφή λέξεων ή στοχαστικών χειρονομιών. Αυτό περιλαμβάνει κομπλιμέντα όπως: «Είσαι σπουδαίος γονιός». Ξέρετε εκείνη τη φευγαλέα στιγμή που μια έκρηξη στοργής ή έλξης για τον σύντροφό σας περνάει από το μυαλό σας; Μην το σκέφτεστε μόνο. Δεν πρέπει να είναι αυτονόητο. «Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι οι σύντροφοί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι τους αγαπάμε, ειδικά αφού είμαστε μαζί για χρόνια», είπε. Όμως, έρευνα στο Ινστιτούτο Gottman, το διάσημο εργαστήριο για τη μελέτη των σχέσεων, διαπίστωσε ότι τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια «άνοιγαν τακτικά το στόμα τους και στην πραγματικότητα έλεγαν τα λόγια τους αγάπης, σεβασμού και θαυμασμού».

Χτίστε σε χρόνο χωριστά. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σύντροφος φτιάχνει λίγο χρόνο μόνος στη μέρα του, ακόμα κι αν είναι μια μικρή βόλτα. Ο μόνος χρόνος και το να είμαστε με άλλους και τα δύο διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όταν είμαστε μόνοι, η εξωτερική πίεση μειώνεται, συχνά ελέγχουμε περισσότερο τα γεγονότα και μπορούμε να διαχειριζόμαστε πιο ελεύθερα τον χρόνο μας. Ο χρόνος μόνοι μας είναι επίσης σημαντικός για αυτό που ονομάζεται «ενοποίηση ταυτότητας», στο οποίο κάποιος σκέφτεται το παρελθόν για να επεξεργαστεί γεγονότα και το μέλλον για να θέσει στόχους. Στις σχέσεις μας, το να αφιερώνουμε χρόνο μόνοι προσφέρει μια μεγαλύτερη ευκαιρία σε κάθε σύντροφο να αναπτύξει την προσωπική του ταυτότητα ανεξάρτητα, την οποία μπορεί στη συνέχεια να φέρει στη σχέση του και να την ενισχύσει.

Αφιερώστε χρόνο για να συνδεθείτε. Κάνετε λιγότερο σεξ αυτές τις μέρες; δεν είσαι μόνο εσύ. Μια πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα 1.559 ενηλίκων σχετικά με την οικεία ζωή τους από το Ινστιτούτο Kinsey στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα αποκάλυψε ότι πάνω από το 43 τοις εκατό των συμμετεχόντων ανέφεραν πτώση στην ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής από την έναρξη της πανδημίας. Το σεξουαλικό ξόρκι ξηρασίας δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το άγχος και η αβεβαιότητα της πανδημίας ήταν «δολοφόνοι της λίμπιντο». Εάν χρειάζεστε μια ώθηση για να επιστρέψετε στο παιχνίδι, είπε, σκεφτείτε τη σεξουαλική σύνδεση «ως μια μορφή αυτοφροντίδας, που είναι οτιδήποτε κάνετε για να φροντίσετε τη γενική υγεία και την ευημερία σας». Η προτεραιότητα στο σεξ ως υγεία διευκολύνει το να βρίσκεις χρόνο για οικειότητα. Αυτό περιλαμβάνει να το βάλετε στο πρόγραμμα. Ο προγραμματισμός του σεξ μπορεί να είναι καλύτερος για τη σεξουαλική σας ζωή από όσο ακούγεται. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι αφαιρεί τον ενθουσιασμό από αυτό, αλλά αν μη τι άλλο, προσθέτει προσμονή με τον προγραμματισμό και δεν βιάζεται ή τίθεται σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για το πρώτο σας ραντεβού μαζί

Οι Τέσσερις Ιππείς της Επικοινωνίας και όχι της Αποκάλυψης!

Γιατί οι σχέσεις των celebrities μας επηρεάζουν τόσο

Επιβιώνοντας από την σχέση με έναν ναρκισσιστή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εντοπιστούν στην κούραση, το σωματικό στρες και τις αλλαγές στον μεταβολισμό, οι ορμόνες είναι η κύρια αιτία των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία

Social media: Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να καταλήξει να επιδεινώσει ψυχικά προβλήματα για άτομα με παθήσεις συμπεριφοράς ή ευπάθειες που προκαλούν εθισμό.

Πόσο καλό κάνει η βόλτα στην ψυχική υγεία;

Ψυχολογία: Με το καλοκαίρι σε πλήρη εξέλιξη, θα εξετάσουμε έξι οφέλη για την υγεία που κάνουν την ύπαιθρο τόσο σημαντική για τη σωματική και ψυχική υγεία.