Ψυχική Υγεία

Σχέσεις απιστία: Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απατήσουν;

Σχέσεις απιστία: Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απατήσουν;

Σχέσεις απιστία: Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία όπου παρατηρούνται σημαντικά αυξημένα ποσοστά απιστίας στις σχέσεις;

Η ηλικία δεν είναι πάντα καθοριστικός παράγοντας όταν πρόκειται για τις σχέσεις μας. Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την Ashley Madison, έναν ιστότοπο γνωριμιών παντρεμένων, υπάρχουν τρεις ηλικιακές κατηγορίες κατά τις οποίες είναι πιο πιθανό να απατήσουν οι άνθρωποι. Αυτές οι πληροφορίες αντλήθηκαν από 2.099 μέλη του site, τα οποία χωρίστηκαν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: 18 και κάτω, 19 έως 29, 30 έως 39, 40 έως 49, 50 έως 59, 60 έως 69 και 70 ετών και άνω.

Οι άνδρες συνήθως εγγράφονται όταν είναι 36 και οι γυναίκες όταν είναι 33. Και σύμφωνα με την Isabella Mise, διευθύντρια επικοινωνίας για την Ashley Madison, ένας από τους κύριους λόγους είναι οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες στη σχέση τους. «Τα μέλη μας συχνά μάς λένε ότι ο γάμος δεν είναι το μόνο που πίστευαν ότι θα ήταν, και αφού ο μήνας του μέλιτος ξεθωριάζει και τα παιδιά εμφανιστούν, τα πράγματα αλλάζουν», είπε η Mise σε ένα δελτίο τύπου. «Η σχέση γίνεται λιγότερο με πάθος και σεξ μεταξύ του ζευγαριού και περισσότερα για την καθημερινή ζωή της οικογενειακής μονάδας».

Φυσικά, οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες και τα συζυγικά προβλήματα δεν οδηγούν πάντα σε σχέση, αλλά αυτά τα ζητήματα μπορεί να το δικαιολογήσουν για κάποιους, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως απόσπαση της προσοχής ή ως τρόπος ανακούφισης από το άγχος. Διαβάστε παρακάτω για μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε μια σχέση, καθώς και για τις ηλικίες που είναι πιο πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με την Ashley Madison.

Ηλικίες 30 έως 39 – 32%

Από τα 2.099 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 32% δήλωσαν ότι είχαν την πρώτη τους σχέση μεταξύ 30 και 39 ετών. Με τη μέση ηλικία γάμου να είναι τα 28, η Mise είπε «αυτά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός μετά τον γάμο. οι άνθρωποι πρώτα σκέφτονται να απομακρυνθούν από το γάμο τους». Και πάλι, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες συνήθως εγγράφονται στο Ashley Madison όταν είναι στα 30 τους, οπότε είναι λογικό γιατί αυτή η ηλικιακή ομάδα θα πάρει την πρώτη θέση.

Αυτή είναι επίσης μια στιγμή που η λάμψη του γάμου μπορεί να αρχίσει να ξεθωριάζει, οδηγώντας σε μια επιθυμία για απάτη. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι μια σχέση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε την απογοήτευση ή την απογοήτευση. Αν υποθέσουμε ότι το ζευγάρι συμφώνησε να είναι μονογαμικό, η συμβουλευτική γάμου θα ήταν το καλύτερο στοίχημα, ως ένας τρόπος για να εξομαλυνθούν τυχόν ανεκπλήρωτες προσδοκίες και άλλα θέματα που μπορεί να κάνουν μια σχέση να φαίνεται καλή ιδέα.

Ηλικίες 19 έως 29 – 28%

Σύμφωνα με την Ashley Madison, οι άνθρωποι που ήταν μεταξύ 19 και 29 ετών ήταν οι επόμενοι πιο πιθανό να απατήσουν, με το 28% των ερωτηθέντων να λένε ότι είχαν την πρώτη τους σχέση κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. «Οι προσδοκίες μας για το γάμο και ποιος θα είναι ο σύντροφός μας και πώς θα ενεργήσει μετά τον γάμο μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση από νωρίς», είπε η Δρ Tammy Nelson, θεραπεύτρια σεξ και σχέσεις και συγγραφέας του The New Monogamy: Redefining Your Relationship After Infidelity.

Αυτός είναι, πάλι, ένας λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να απατήσουν. Ωστόσο, τα ζευγάρια πρέπει να έχουν κατά νου ότι η συμβουλευτική μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια, όπως και η επικοινωνία. Αν και οι δύο είναι πρόθυμοι να επισημάνουν τα προβλήματα από νωρίς, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να θέσουν πιο υγιή όρια, η σχέση δεν χρειάζεται να τελειώσει σε σχέση.

Ηλικίες 40 έως 49 – 24%

Με ποσοστό 24%, οι άνθρωποι ηλικίας 40 έως 49 ετών ήταν οι επόμενοι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους, σύμφωνα με την έρευνα. Και ενώ είναι εικασία οποιουδήποτε ως προς τους προσωπικούς λόγους για κάθε άτομο, η Ashley Madison σημείωσε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο άγχος που βιώνουν πολλοί άνθρωποι σε έναν γάμο.

«Όταν τα ζευγάρια συνειδητοποιούν πόσο δύσκολος μπορεί να είναι ο γάμος, ιδιαίτερα μετά την έλευση των παιδιών, μερικές φορές εκπλήσσονται με το πώς επηρεάζει τα συναισθήματά τους το ένα για το άλλο», είπε ο Δρ Νέλσον. «Περισσότεροι άνθρωποι απατούν όταν έρχονται τα παιδιά, ίσως επειδή λαχταρούν τον τέλειο σύντροφο ή θυμούνται ποιοι ήταν οι ίδιοι πριν κάνουν παιδιά και τις ευθύνες μιας οικογένειας, και μια σχέση τους βοηθά να ξεχάσουν, τουλάχιστον για λίγο».

Μια απιστία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες σε μια σχέση, αν γίνει πίσω από την πλάτη του συντρόφου. Κάθε σχέση είναι διαφορετική όταν πρόκειται γι’ αυτά τα πράγματα, αλλά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν κατά νου όλες τις άλλες επιλογές όταν πρόκειται για τη βελτίωση μιας σχέσης, την ανακούφιση από το άγχος και την επίλυση προβλημάτων. Η επικοινωνία είναι το κλειδί, το να κρατάς τη σπίθα ζωντανή βοηθάει, όπως και η μετάβαση στη θεραπεία, όπου μπορούν να μάθουν πώς να επιλύουν τα προβλήματά τους και να οικοδομήσουν μια πιο δυνατή σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν οι άνθρωποι να γεφυρώσουν τις διαφορές τους;

Οι σχέσεις πράγματι φτάνουν σε τέλμα μετά από 5 χρόνια;

Λόγοι για τους οποίους η σχέση σας αποτυγχάνει

Μπορεί το σεξ να χτίσει ή να γκρεμίσει μια σχέση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.