Ψυχική Υγεία

Στοιχεία CDC: Η κατάθλιψη, το άγχος μειώθηκαν καθώς οι περιορισμοί των ΗΠΑ για την COVID-19 έληξαν το 2021

Στοιχεία CDC: Η κατάθλιψη, το άγχος μειώθηκαν καθώς οι περιορισμοί των ΗΠΑ για την COVID-19 έληξαν το 2021

ο αντίκτυπος της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις ειδικά για την κοινότητα όταν τα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας αυξάνονται

Στοιχεία CDC: Τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους μεταξύ των ενηλίκων των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς οι Αμερικανοί έλαβαν εμβόλια για την COVID-19 και οι κρατικοί περιορισμοί και άλλοι περιορισμοί άρθηκαν. Σύμφωνα με μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι αυξήσεις και οι μειώσεις στη συχνότητα των αναφερόμενων συμπτωμάτων σε κρατικό και εθνικό επίπεδο «αντικατοπτρίζουν τον εβδομαδιαίο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 κατά την ίδια περίοδο

Ο οργανισμός διαπίστωσε επίσης ότι τα επίπεδα που αναφέρθηκαν τον Ιούνιο παρέμειναν αυξημένα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Εθνικής  Συνέντευξης Έρευνας Υγείας National Health Interview Survey (NHIS) από το 2019 και ότι η συχνότητα των συμπτωμάτων είχε αυξηθεί μετά τον Αύγουστο του 2020, κορυφούμενη από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους έως τον Ιανουάριο του 2021.

Τα CDC χρησιμοποίησαν δεδομένα έρευνας που ελήφθησαν από το δίμηνο Έρευνα οικιακών παλμών από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ US Census Bureau Household Pulse Survey (HPS), η οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και αντλήθηκε από μια επιλογή του κύριου αρχείου της Υπηρεσίας Απογραφής των ΗΠΑ που περιλαμβάνει αριθμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου περίπου 117 εκατομμυρίων αμερικανικών κατοικιών σε όλες τις 50 πολιτείες και την Ουάσινγκτον, DC

Η ανάλυση εξέτασε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις 19 εβδομαδιαίες έρευνες από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, με διαλείμματα από τις 22 Δεκεμβρίου 2020, έως τις 5 Ιανουαρίου 2021 και από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου 2021. Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια απαντήσεις και για τα 19 κύματα για να λάβουν τα αποτελέσματα. Σε εθνικό επίπεδο, η μέση συχνότητα των συμπτωμάτων άγχους αυξήθηκε κατά 13% από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020 και μειώθηκε κατά 26,8% από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

Η σοβαρότητα της κατάθλιψης αυξήθηκε κατά 14,8% από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020 και μειώθηκε κατά σχεδόν ένα τέταρτο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

“Σε ολόκληρη την περίοδο μελέτης, η συχνότητα των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης συσχετίστηκε θετικά με τον μέσο αριθμό ημερήσιων περιπτώσεων COVID-19. Οι υπηρεσίες και οι πόροι ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συμπεριφοράς τηλεϊατρικής, είναι κρίσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”, έγραψε το CDC.

Το Μισισιπή βρέθηκε ανάμεσα στις πολιτείες με τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης, ενώ η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη είχαν τη μικρότερη αύξηση σε ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, αντίστοιχα. Υπήρχαν τουλάχιστον έξι περιορισμοί στη μελέτη, σημείωσε η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της πέμπτης μείωσης της συχνότητας των συμπτωμάτων που παρατηρήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο του 2021, πριν από την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων παραλλαγής δέλτα.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι τα συστήματα παροχής φροντίδας και πόρων ψυχικής υγείας, όπως οι υπηρεσίες συμπεριφοράς τηλεϊατρικής, είναι κρίσιμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ιδιαίτερα μεταξύ των πληθυσμών που επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τον ιό. Το CDC είπε ότι τα μέλη των πληθυσμών στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μπορεί να είναι “πιο ευάλωτα στις ψυχολογικές συνέπειες της COVID-19” και ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις ειδικά για την κοινότητα όταν τα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας αυξάνονται.

“Οι διακυμάνσεις στα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναδεικνύουν τη σημασία της παρακολούθησης των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας σε πραγματικό χρόνο. Η παρακολούθηση αυτών των αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών χαρακτηριστικών, μπορεί να παρέχει πρώιμους δείκτες πιθανών αυξήσεων στη ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονταν τη θεραπεία ατόμων με κλινικά σημαντικά συμπτώματα», κατέληξε η μελέτη.

Μια προηγούμενη έκθεση του CDC από τον Αύγουστο του 2020 διαπίστωσε ότι το 31% των ενηλίκων των ΗΠΑ που ερωτήθηκαν τον Ιούνιο ανέφεραν συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης – αριθμοί Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας NIMH (National Institute of Mental Health) Dir.

Ο Joshua Gordon έγραψε ότι ήταν σχεδόν διπλάσια από τα αναμενόμενα ποσοστά πριν από την πανδημία. Τον Δεκέμβριο, τα ποσοστά των ενηλίκων των ΗΠΑ που αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία από αυτές τις διαταραχές αυξήθηκαν στο 42%: αύξηση 11% από το προηγούμενο έτος, ανέφερε η Nature τον Φεβρουάριο.

Μια άλλη έρευνα του CDC που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στη δημόσια υγεία ανέφεραν προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Γκόρντον είπε ότι οι υπηρεσίες παρέμβασης σε κρίσεις όπως η Γραμμή Βοήθειας για Καταστροφές της SAMHSA (1-800-985-5990) και η Γραμμή Κρίσης για Κρίσεις (κείμενο HOME στο 741741) ανέφεραν σημαντική αύξηση του όγκου στην αρχή της πανδημίας και επεσήμανε ότι το CDC, το NIMH και άλλα οι υπηρεσίες εργάζονταν για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους διαθέσιμους πόρους ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Sueline Προφύλαξη ζωής Prevention Lifeline (1-800-273-TALK).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γυναίκες και παιδιά έχουν πληγεί περισσότερο από ψυχικές διαταραχές

Φυσικό αντικαταθλιπτικό η συχνή πεζοπορία

Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την επιδείνωση της διατροφικής διαταραχής στους εφήβους με την πανδημία

Η ψυχική υγεία μετά τον τοκετό εμφανίζεται διαταραγμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σύντομη βόλτα στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Θάλασσα ψυχική υγεία: Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας σύντομος περίπατος στην παραλία μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ψυχική σας υγεία και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Το άγχος από την πανδημία COVID-19 προκαλεί τους millennials να αγωνίζονται με τη λήψη αποφάσεων

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι παλεύουν με τα σκαμπανεβάσματα της πανδημίας, με τους περισσότερους να έχουν μέσες βαθμολογίες ανθεκτικότητας και μόλις το 16% να έχουν υψηλές βαθμολογίες ανθεκτικότητας. Ωστόσο, συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα άγχους παραμένουν σταθερά και ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ διατηρούν μια θετική προοπτική. Το εβδομήντα τοις εκατό ήταν βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος της πανδημίας και το 77% είπε ότι γενικά τα πήγαιναν καλά.

Γιόγκα για καλύτερη ψυχική και γνωστική υγεία

Αθλητισμός: Η γιόγκα ενισχύει μέρη του εγκεφάλου που παίζουν βασικό ρόλο στη μνήμη, την προσοχή, την επίγνωση, τη σκέψη και τη γλώσσα. Σκεφτείτε το σαν άρση βαρών για τον εγκέφαλο.

Όταν οι μισοί από τους γονείς, των οποίων τα παιδιά σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, δεν έχουν ιδέα

Είναι οδυνηρό, ως γονέας, να παραδεχτείτε ότι το παιδί σας αγωνίζεται. Μπορεί να νιώθουμε ενοχές ή άγχος ότι ως γονείς έχουμε αποτύχει κατά κάποιον τρόπο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ευημερία του παιδιού μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και να λέμε ότι αγωνιζόμαστε.

Γιατί ποτέ δεν είμαστε «αρκετά μεγάλοι» για να ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία;

Όσο φρικτό κι αν είναι το πένθος, είναι αναπόφευκτο. Ένας καλός θεραπευτής μπορεί να είναι παρών ως στήριγμα, να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τη θλίψη και τη λύπη – να επικυρώσει αυτά τα φυσιολογικά συναισθήματα και να σας στηρίξει.