Ψυχική Υγεία

Σκέψεις : Συμβουλές για να τις ελέγξετε

Σκέψεις : Συμβουλές για να τις ελέγξετε

Σκέψεις : Οι ανεπιθύμητες σκέψεις μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση και αγωνία. Δεν είστε μόνοι που θέλετε να τις εξαφανίσετε. 

Είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεστε να πείσετε τον εαυτό σας να κοιτάζει ψηλά όταν αισθάνεστε υποβαθμισμένοι μπροστά στο άγχος και άλλες προκλήσεις. Ενώ ο πραγματικός έλεγχος του μυαλού ανήκει στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, μπορείτε να εργαστείτε για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας.  Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για να έχετε τον έλεγχο.

Προσδιορίστε τις σκέψεις που θέλετε να αλλάξετε
 •  Πρέπει να καταλάβετε τι είναι στο μυαλό σας για να μπορέσετε να αρχίσετε να το ελέγχετε.
 • Όλοι βιώνουν αποθαρρυντικές σκέψεις ή συναισθηματικές αποτυχίες από καιρό σε καιρό. Εάν αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζετε κάποιες προκλήσεις στη ζωή, ίσως δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τον έλεγχο των σπειροειδών σκέψεων ή της συνολικής νοοτροπίας σας.
 • Οι περιστασιακές παρεμβατικές σκέψεις είναι επίσης πολύ φυσιολογικές. Μπορούν να είναι οδυνηρή, αλλά συχνά περνούν τόσο γρήγορα όσο παρεισφρήσει, ειδικά όταν δεν ασχολούνται μαζί τους.

Άλλα προβληματικά πρότυπα σκέψης μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • μηρυκασμού , ή looping σκέψεις
 • αρνητική αυτο-συζήτηση
 • γνωστικές προκαταλήψεις ή λάθη στη σκέψη που μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές ή τις αλληλεπιδράσεις σας
 • μια σταθερή απαισιόδοξη προοπτική

Διαλογιστείτε

 • Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνηθίσετε να δέχεστε ανεπιθύμητες σκέψεις, Διαλογισμός .
 •  Ο διαλογισμός πραγματικά σας βοηθά να ελέγχετε το μυαλό σας, ειδικά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά.
 •  Ανεξάρτητα από το πώς προσπαθείτε να καθαρίσετε το κεφάλι σας, οι τυχαίες σκέψεις συνεχίζουν να εμφανίζονται για να σας αποσπάσουν την ηρεμία που προσπαθείτε να πετύχετε.
 • Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αλλάξετε τον εγκέφαλό σας, αλλά πρέπει να το ακολουθήσετε .
 • Όσο περισσότερο διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται να αφήσετε τις ανεπιθύμητες σκέψεις να περάσουν.
 • Ο διαλογισμός ευαισθητοποίησης, ειδικότερα, μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο εξειδικευμένοι στο να εστιάζετε σε πράγματα καθώς συμβαίνουν.
 • Καθώς γίνετε πιο προσεκτικοί, θα παρατηρήσετε ότι δεν χρειάζεται πλέον να τραβάτε συνεχώς τη συνειδητοποίησή σας από προβληματικές ή αποσπασμένες σκέψεις.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την επανάκτηση της ψυχικής σας υγείας

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Διαβήτης τύπου 1 : Συμβουλές για καλή σεξουαλική αγωγή

Κυκλοπία : Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής των ασθενών της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.